ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ HONDA PARK!

Το motocross στο Βέλγιο περνάει μια αυξανόμενη κρίση, με πολλούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς να εφαρμόζονται στην Μέκκα του αθλήματος. Πρόσφατα η κυβέρνηση του Βελγίου πήρε την απόφαση να αποσύρει την άδεια του Honda Park, μια από τις ιστορικότερες εγκαταστάσεις του διεθνούς motocross, πληγώνοντας σοβαρά το εθνικό τους σπορ! Η κοινότητα του motocross αντέδρασε και με τους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές Stefan Everts και Joel Smets αλλά και τον Jago Geerts να βγαίνουν μπροστά αντιδρώντας στην απόφαση, καλώντας όλους να συμπαρασταθούν στην κίνηση τους.

Η ιστορία γνωστή, όπως συμβαίνει στις περισσότερες πίστες ανά τον κόσμο. Οι τοποθεσίες που αρχικά κατασκευάζονται οι πίστες είναι μακριά από τις κατοικημένες περιοχές αλλά σταδιακά η επέκταση του αστικού ιστού αλλάζει αυτή την συνθήκη. Αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι που έχτισαν δίπλα στην πίστα τώρα να ενοχλούνται από αυτή, κυρίως λόγω του θορύβου και της σκόνης, αρχίζοντας να διαμαρτύρονται. Κάτι τέτοιο συνέβη και στο Honda Park και αν αυτή η κατάσταση δεν σταματήσει, σύντομα την ίδια τύχη θα έχουν κι άλλες πίστες, και όχι μόνο στο Βέλγιο! Αυτή η περίπτωση σίγουρα θα αποτελέσει δεδικασμένο και την σκυτάλη θα πάρουν κι άλλοι που ενοχλούνται από οποιαδήποτε πίστα ανά τον κόσμο.

Το παράδοξο είναι ότι για να κλείσουν τις πίστες, επικαλούνται περιβαλλοντικούς όρους και κανονισμούς, την στιγμή που οι ίδιοι δεν τους σεβάστηκαν, τις περισσότερες φορές, βάζοντας λυτούς και δεμένους για να χτίσουν σε χαρακτηρισμένες δασικές περιοχές ή περιοχές που δεν προβλέπεται η δόμηση. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και στην χώρα μας, για ‘υτό θεωρούμε σημαντικό να βοηθήσουμε την προσπάθεια των Βέλγων συναθλητών μας, υπογράφοντας το αίτημα επαναλειτουργίας του Honda Park ακολουθώντας το παρακάτω link.

Το πάρκο Honda Park Olmen πρέπει να παραμείνει ανοιχτό.

Λίγα λόγια για το Honda Park
H εγκατάσταση προπόνησης motocross Honda Park, ιδρύθηκε την δεκαετία του 1970 με συνιδρυτή τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Eric Geboers και σταδιακά εξελίχθηκε ως μια από τις πιο οργανωμένες πίστες προπόνησης αλλά και ανάπτυξης του αθλήματος, κάτι που επέτρεψε στον μεγαλύτερο κατασκευαστή μοτοσυκλετών την Honda, να επενδύσει σε αυτή την προσπάθεια. Το Honda Park, είναι μια από τις δημοφιλέστερες πίστες motocross παγκοσμίως με πολλούς Έλληνες να έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν στις εγκαταστάσεις του.

4039 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΙΔΕΣ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης θεατών καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στον...