ΚΟΝΟΠΡΑΞΙΑ KTM – HONDA – YAMAHA – PIAGGIO ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΡΟΚΙΝΗΣΗ!

Η KTM AG ανακοινώνει σήμερα ότι η εταιρεία έχει υπογράψει μια επιστολή προθέσεων με τις Honda Motor Co., Ltd, Yamaha Motor Co., Ltd και Piaggio & C SpA για να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία ανταλλαγής μπαταριών για μοτοσυκλέτες και ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας για το Κλίμα του Παρισιού και την ανάπτυξη της ηλεκτροκινητικότητας, τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας πιστεύουν ότι η διαθεσιμότητα ενός τυποποιημένου συστήματος ανταλλαγής μπαταριών θα προωθούσε την ευρεία χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων και θα συμβάλει σε μια πιο βιώσιμη διαχείριση του κύκλου ζωής μπαταριών που χρησιμοποιούνται στον τομέα των μεταφορών.

Επίσης, επεκτείνοντας το εύρος, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης και μειώνοντας το κόστος οχήματος και υποδομής, οι κατασκευαστές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στις κύριες ανησυχίες των πελατών σχετικά με το μέλλον της ηλεκτροκινητικότητας.

Ο στόχος της κοινοπραξίας θα είναι, συνεπώς, ο καθορισμός των τυποποιημένων τεχνικών προδιαγραφών του συστήματος ανταλλαγής μπαταριών για οχήματα που ανήκουν στην κατηγορία L: ​​μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και τετράκυκλα. Συνεργαζόμενοι στενά με ενδιαφερόμενους φορείς και εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης, τα ιδρυτικά μέλη της κοινοπραξίας θα συμμετάσχουν στη δημιουργία διεθνών τεχνικών προτύπων.

Η Κοινοπραξία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της τον Μάιο του 2021. Τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη ενθαρρύνουν όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη συνεργασία για να εμπλουτίσουν την εμπειρία της κοινοπραξίας.

Stefan Pierer, Διευθύνων Σύμβουλος της KTM AG: “Η βιωσιμότητα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για το μέλλον της κινητικότητας και η ηλεκτροδότηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Για τα δίκυκλα με κινητήρα, οι περιορισμοί των ηλεκτρικών κινητήρων όσον αφορά την εμβέλεια, το χρόνο φόρτισης και το αρχικό κόστος, εξακολουθούν να είναι εμφανείς. Για να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις για να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας, ένα σύστημα ανταλλαγής μπαταριών που βασίζεται σε διεθνή τεχνικά πρότυπα θα είναι μια βιώσιμη λύση. Λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής, μια ευρεία εφαρμογή μπαταριών συμβατών με ένα κοινό πρότυπο θα υποστηρίξει την δευτερογενή χρήση καθώς και την κυκλική οικονομία. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε μέρος της κοινοπραξίας καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας στον τομέα της ηλεκτρονικής κινητικότητας. “

Takuya Kinoshita, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Μοτοσικλετών, Yamaha Motor Co., Ltd.: “Πιστεύω ότι η δημιουργία αυτής της κοινοπραξίας έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο καθώς προχωρούμε προς τη θέσπιση προτύπων για εναλλασσόμενες μπαταρίες για ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα. Είμαι πεπεισμένος ότι μέσω αυτής της εργασίας, οι τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα, που σήμερα διαφέρουν ανάλογα με τα περιφερειακά χαρακτηριστικά ή την κατάσταση της βιομηχανίας σε διαφορετικές αγορές, θα ενοποιηθούν, και στο μέλλον, θα συμβάλουν στη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της ηλεκτρικής ενέργειας, δύναμη για τους πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο. “

4033 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ…ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Σας ευχόμαστε καλές πασχαλινές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε όλους!