ΜΧ ΙΝΤΕΡ D’ITALIA 2021 – R.FEBVRE, J.PRADO ΚΑΙ J.GEERTS ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ RIOLA SARDO

Την πρώτη τους αγωνιστική δραστηριότητα για την νέα σεζόν πραγματοποίησαν οι αναβάτες και οι ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο ξεκίνημα του διεθνούς mini πρωταθλήματος Motocross Internazionali d’Italia 2021 στην Riola Sardo.

Σημαντικοί αναβάτες τίμησαν για ακόμα μια χρονιά το δημοφιλές διεθνές πρωτάθλημα της Ιταλίας, όμως δεν εμφανίστηκαν οι πρωταθλητές των κατηγοριών ΜΧGP και ΜΧ2 Tim Gajser και Tom Vialle. Επίσης μια πτώση σε προπόνηση την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, δεν επέτρεψε στον Antonio Cairoli να συμμετάσχει, και για ακόμα μια χρονιά ο Jeffrey Herlings δεν ακολούθησε την ομάδα του Red Bull KTM στην διοργάνωση.

Ο R.Febvre αν και ήταν ο ταχύτερος της ημέρας, χρειάστηκε και λίγη τύχη, για να κερδίσει το μικτό σκέλος του αγώνα.

Μικτό Σκέλος Supercampione
Όπως συνέβη και στο σκέλος της ΜΧ1, Jorge Prado και Romain Febvre έφυγαν μπροστά διεκδικώντας την νίκη στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, στην μικτή αναμέτρηση των διακριθέντων της ημέρας σε ΜΧ1 και ΜΧ2. Ο Prado κατάφερε να διατηρήσει και να αυξήσει την διαφορά του από την δεύτερη θέση μέχρι και τον ένατο γύρο όταν αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, εγκαταλείπωντας τον αγώνα. Με μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, ο Febvre βρέθηκε μετά την ατυχία του Ισπανού στην πρώτη θέση την οποία και τερμάτισε, κατακτώντας έτσι τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση με 450 ο μεγαλόσωμος Thomas Olsen έδειξε να του ταιριάζουν καλύτερα οι μεγάλες μοτοσυκλέτες καταλαμβάνοντας άνετα την τρίτη θέση. Στο αγωνιστικό του ντεμπούτο με την νέα του ομάδα ο Glenn Coldenhoff τερμάτισε στην τρίτη θέση, χάνοντας την μάχη με τον Olsen. Και για την τέταρτη θέση υπήρχε μια νέα κατάσταση και δεν ήταν άλλη από την επανεμφάνιση της Beta στο motocross, με τον Jeremy van Horebeek να χάνει για μια θέση το βάθρο. Ο Ivo Monticelli κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ ο Nicholas Lapucci ήταν ο πρώτος αναβάτης της ΜΧ2, τερματίζοντας εντυπωσιακά έκτος.

Ο J.Prado ήταν ο άνθρωπος του αγώνα και θα είχε επιβληθεί σε ολόκληρη την ημέρα αν δεν αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα.

Σκέλος ΜΧ1
Από την αρχή του σκέλους ο Prado έφυγε μπροστά και επέβαλε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα συνεχίζοντας να επιβάλλεται από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Στους πρώτους γύρους ο Febvre προσπάθησε να τον πιέσει ενώ στο τέλος τον ρόλο του διώκτη ανέλαβε ο Glenn Coldenhoff. Κανένας ωστόσο δεν κατάφερε να να τον απειλήσει, με τον Ισπανό να κερδίζει άνετα το σκέλος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Coldenhoff με τον Olsen να φτάνει και να τερματίζει μετά από κακή εκκίνηση στην τρίτη θέση. Κακή εκκίνηση είχε και ο van Horebeek αλλά βρήκε τον δρόμο για την τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο, τον εξαιρετικό Alvin Ostlund. Τρεις πτώσεις ήταν αρκετές για να απομακρύνουν τον Febvre από την δεύτερη θέση, καταλήγοντας τελικά στην έκτη θέση.

Τα βρήκε δύσκολα στην Riola o J.Geerts.

Σκέλος ΜΧ2
Την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα πήρε ο Nicholas Lapucci με τους Mattia Guardagnini και Joago Geerts πίσω του. Στους τελευταίους γύρους ο Geerts έκανε την επίθεση και πέρασε στην πρώτη θέση για να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο το σκέλος. Ο Lapucci τον ακολούθησε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο Tim Edberg κέρδισε τις εντυπώσεις ανεβαίνοντας από την ενδέκατη θέση στην τρίτη! Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Guardagnini με τους αναβάτες της GasGas Alberto Forato και Andrea Adamo να τερματίζουν πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...