MXGP 2021 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA ΜX2

Η ROCKSTAR ENERGY HUSQVARNA FACTORY RACING’S MX2
ΜΕ ΤΟΥΣ JED BEATON ΚΑΙ KAY DE WOLF ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MX2 2021 – Οι Jed Beaton και Kay de Wolf της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν και συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ2 του 2021. Μετά από έναν παραγωγικό χειμώνα και την περαιτέρω ανάπτυξη των μοτοσυκλετών FC 250, και οι δύο αναβάτες ανυπομονούν τώρα για μια συναρπαστική σεζόν αγώνων, ξεκινώντας από τον πρώτο γύρο στις 23 Μαΐου.

Το ταξίδι στο θερμότερο, ξηρότερο κλίμα της Ισπανίας για οδήγηση και προπόνηση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αποδείχθηκε εξαιρετικά παραγωγικό για τους αναβάτες της κατηγορίας Rockstar Energy Husqvarna MX2. Με τον Jed και τον Kay να απολαμβάνουν άφθονο χρόνο οδήγησης ενώ δοκιμάζουν πολλά νέα εργοστασιακά ανταλλακτικά. Και οι δύο αναβάτες έχουν πλέον ολοκληρώσει τις βασικές ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους FC 250 πριν από το πολυαναμενόμενο ξεκίνημα της σεζόν στην Ολλανδία.

Ο Jed Beaton θα οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 μετά από μια ισχυρή σεζόν του 2020, στην οποία ο Αυστραλός έχασε σχεδόν την τρίτη θέση στην τελική γενική κατάταξη. Τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, η σεζόν του Beaton ήταν εξαιρετική με την πρώτη του νίκη στον γύρο εννέα, μαζί με τον οποίο διεκδίκησε τρεις συνολικούς τερματισμούς στο βάθρο και εννέα τερματισμούς στην πρώτη τριάδα σε σκέλη.

Ο 23χρονος έχει γνωρίσει δύο χρόνια ανάπτυξης με την ομάδα για να καθιερωθεί ως δυνατός ανταγωνιστής για νίκες σε αγώνα και τερματισμούς στο βάθρο. Ως εκ τούτου, ο Jed μπαίνει στη σεζόν του 2021 σε καλή θέση για να διεκδικήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MX2.

Προχωρώντας περισσότερο στην MX2 για το 2021 βρίσκουμε και τον Kay de Wolf. Ένα από τα πιο συναρπαστικά νεαρά ταλέντα που αναδύθηκε από τις τάξεις των νέων τα τελευταία χρόνια, ο 16χρονος Ολλανδός είναι έτοιμος να ξεκινήσει την τρίτη θητεία του με την ομάδα μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένα αγωνιστικά χρόνια στις κατηγορίες EMX125 και EMX250.

Με το γνωστό περιβάλλον της υποστηρικτικής ομάδας του γύρω του και με έναν συμπαίκτη παγκόσμιας κλάσης για να αντλήσει γνώσεις, ο Kay είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική να αποκτήσει εμπειρία και να βρει τη θέση του ανάμεσα στους καλύτερους αναβάτες της MX2 στον κόσμο.

Η νέα συμμετοχή στην ομάδα για το 2021 είναι ο νεαρός Γάλλος αναβάτης Maxime Grau. Ο 15χρονος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα 10 γύρων EMX250 με μοτοσυκλέτα FC 250, την πρώτη του σεζόν στην κατηγορία.

Το 2021 FIM Motocross World Championship έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Oss της Ολλανδίας, στις 23 Μαΐου.

Jed Beaton – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Η χειμερινή μου προπόνηση ήταν πολύ καλή, πολύ παραγωγική και είμαι πολύ χαρούμενος με την μοτοσυκλέτα μου. Ήταν ωραίο να φτάσω στην Ισπανία και να οδηγήσω σε ξερές συνθήκες. Δοκίμασα μερικά νέα μέρη και έκανα μερικές μικρές αλλαγές, αλλά τίποτα σημαντικό γιατί ήμουν ήδη πολύ άνετος με το στήσιμο μου. Η εστίασή μου ήταν απλώς στην οδήγηση και την προπόνηση ως επί το πλείστον. Είναι κρίμα που η αρχή αυτής της σεζόν έχει αναβληθεί λίγο αλλά όταν πέσει η μπάρα θα είμαι έτοιμος. Ο στόχος μου είναι να βασιστώ σε αυτό που πέτυχα πέρυσι με περισσότερη συνέπεια και περισσότερα αποτελέσματα στο βάθρο, έτσι ώστε όταν φτάσουμε στο τέλος της σεζόν ελπίζω να είμαι εκεί για ένα δυνατό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Η νίκη του πρωταθλήματος θα ήταν προφανώς ο τελικός στόχος, αλλά είναι μια μεγάλη σεζόν και το πεδίο είναι γεμάτο ταλαντούχους αναβάτες. Αν μπορώ να είμαι μπροστά σε κάθε moto, να τερματίζω με συνέπεια, τότε θα είναι μια υπέροχη χρονιά για μένα. “

Kay de Wolf – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Είναι πραγματικά συναρπαστικό για μένα να ανέβω στην MX2 με την ίδια ομάδα μετά από δύο υπέροχες σεζόν στην EMX. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη στην ομάδα και πιστεύω ότι έχω όλα όσα χρειάζομαι για ένα δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα μου στην MX2. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια πλήρη σεζόν συμπεριλαμβανομένων όλων των GP’s, αλλά καταλαβαίνω ότι με την πανδημία μπορεί να μην είναι δυνατόν. Για τη σεζόν, ο στόχος μου είναι να κερδίζω πόντους σε κάθε αγώνα, να είμαι συνεπής και να τελειώσω την σεζόν στην πρώτη 10άδα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχω την ταχύτητα και την αντοχή μετά από την προπόνηση με τους Jed και Thomas Kjer Olsen τις δύο τελευταίες σεζόν. Προπονούμαι μαζί τους όλη την ώρα, οδηγώντας μεγαλύτερες μοτοσικλέτες ενώ εξασκούμαι, οπότε δεν χρειάστηκε πραγματικά να αλλάξω κανένα μέρος του προπονητικού μου προγράμματος για αυτή τη σεζόν. Μόλις πέρασα περισσότερο χρόνο συντονίζοντας τη δουλειά μου, δοκιμάζοντας νέα ανταλλακτικά και απολαμβάνοντας τον χρόνο μου με την ομάδα στην Ισπανία. Η μοτοσυκλέτα μου είναι πολύ καλή και δεν μπορώ να περιμένω για τον πρώτο γύρο. Θα είναι ο πρώτος μου αγώνας παγκόσμιου πρωταθλήματος και είναι επίσης στη χώρα μου, οπότε θα είναι μια μεγάλη μέρα, κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. “

Maxime Grau – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing: “Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στην Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Είναι μια υπερ-επαγγελματική ομάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον. Η μετάβαση στην EMX250 με την ομάδα μου δίνει ένα πολύ καλό συναίσθημα και ο στόχος μου είναι να νιώθω καλά με την μοτοσυκλέτα, για να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...