ΑΜΑ/FIM SX 2021 – O E.TOMAC ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ DAYTONA

Το AMA/FIM Supercross έφτασε το ορόσημο των 700 αγώνων, με την διοργάνωση του ένατου γύρου του πρωταθλήματος στην ιστορική Daytona. O αγώνας ήταν εξίσου ιστορικός για τον Eli Tomac κερδίζοντας για πέμπτη φορά στην καριέρα του τον αγώνα φτάνοντας σε νίκες τον καλύτερο όλων των εποχών Ricky Carmichael!

Ο Ε.Tomac έγινε ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές της ιστορικής Daytona. Πέντε νίκες στον θρυλικό αγώνα με μοτοσυκλέτα έχουν πλέον οι Scott Russell, Miguel Duhamel στα superbikes(Daytona 200) ενώ ο Tomac κάνει πλέον παρέα στον R.Carmichael στο supercross.

Κατηγορία 450
Το πρωτάθλημα βρέθηκε στην Daytona, μετά το διάλειμμα μιας εβδομάδας, για την ένατη φετινή συνάντηση της κατηγορίας σε μια μοναδική πίστα αφού κάθε χρόνο συνδυάζει motocross και supercross στοιχεία. Και σε αυτόν τον φετινό αγώνα η εκκίνηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τον περσινό πρωταθλητή Eli Tomac να παίρνει νωρίς την πρωτοπορία. Όπως είχε κάνει στην Daytona τέσσερις φορές στο παρελθόν, ο Tomac δεν κοίταξε ποτέ πίσω του, κερδίζοντας άνετα τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Aaron Plessinger και Cooper Webb ενώ προς το τέλος του αγώνα, στην μάχη μπήκε και ο Ken Roczen. Στον τελευταίο γύρο ο Webb εκμεταλλέυτηκε ένα λάθος του Plessinger τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ ο Plessinger πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Μετά από κακή εκκίνηση, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Roczen πάλεψε χωρίς επιτυχία για κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση στην οποία και τερμάτισε τελικά. Δυνατό αγώνα έκανε ο Malcolm Stewart στον αγώνα της πατρίδας του για την πέμπτη θέση ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Barcia που πήρε και την εκκίνηση του Τελικού. Στην βαθμολογία ο Webb κατάφερε για τέταρτο σερί αγώνα να μειώσει την διαφορά του από τον πρωτοπόρο Roczen και πλέον τους χωρίζουν μόλις δύο βαθμοί με οχτώ αγώνες να απομένουν.

Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία από το να κερδίζεις τον πρώτο σου αγώνα στην Daytona.

Κατηγορία 250 Δύσης
Η κατηγορία πέρασε στον δεύτερο φετινό της αγώνα όπου και αυτός ήταν εξίσου εντυπωσιακός. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς αυτή την φορά όπως μας έχουν συνηθίσει φέτος τα 250 και στις δύο ακτές αλλά είχαμε κακές εκκινήσεις από τα φαβορί του αγώνα, δίνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον. Μετά την εκκίνηση ο Jordan Bailley οδήγησε για λίγο την κούρσα αλλά σύντομα ο Stilez Robertson θα τον περνούσε για να εγκατασταθεί στην πρώτη θέση. Με σταθερό αγώνα και ρυθμό, ο Cameron Mcadoo ανέβαινε θέσεις και λίγο μετά τα μισά πήρε την πρωτοπορία και δεν την άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Mcadoo στην κατηγορία, νίκη που τελικά τον έφερε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Δύσης. Ο Robertson πραγματοποίησε τον αγώνα της ζωής του τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Pierce Brown, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση καθώς επιστρέφει από τραυματισμό. Η τραγική εκκίνηση και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις προσπεράσεις για να φτάσει μπροστά, περιόρισαν τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Justin Cooper στην τέταρτη θέση, παραμένοντας όμως ζωντανός στο πρωτάθλημα. Κακή εκκίνηση και για τον περσινό νικητή της Daytona Garrett Marchbanks στην πέμπτη θέση και μέτρια απόδοση για τον Hunter Lawrence τερματίζοντας έκτος.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

450

250 Δύσης

Επόμενος αγώνας 13/3/21 Arlngton TX.

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...