AMA/FIM SX 2021 – ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο C.WEBB ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ARLINGTON I ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

O Cooper Webb συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και στον δέκατο γύρο του AMA/FIM Supercross 2021 στο Arlington κερδίζοντας άνετα την μεγάλη κατηγορία, απολαμβάνοντας πλέον, την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στον τρίτο φετινό αγώνα των 250 Δύσης ο Seth Hammaker έγινε ο τρίτος φετινός νικητής της κατηγορίας.

Ιστορική ημέρα για το KTM Group…ΚΤΜ, GasGas και Husqvarna στο βάθρο των νικητών της μεγάλης κατηγορίας.

Κατηγορία 450
Το Arlington ήταν ένας σημαδιακός αγώνας πέρσι για τον Cooper Webb καθώς είχε μια πτώση και τραυματισμό που τον έβγαλε από την διεκδίκηση του τίτλου. Το φετινό πέρασμα από το Dallas όμως ήταν διαφορετικό για τον πρωταθλητή του 2019, καθώς είχε καλή εκκίνηση και με την προσπέραση στον Dean Wilson στον πρώτο γύρο, κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά έδωσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, κερδίζοντας άνετα την τέταρτη φετινή του νίκη. Ο Webb, έφυγε από το Arlington στην κορυφή της βαθμολογίας των 450. Μετά την καλή του εκκίνηση, ο Justin Barcia βρέθηκε σύντομα στην δεύτερη θέση την οποία κατάφερε να κρατήσει μέχρι και τον τερματισμό. Ο Jason Anderson δεν ξεκίνησε καλά και έπρεπε να ρισκάρει δίνοντας πολλές μάχες για να βρεθεί μπροστά. Κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου αν και του έγινε παρατήρηση από τους διοργανωτές για επικίνδυνη οδήγηση σε κάποιες από τις προσπεράσεις του. Η καλή εκκίνηση του “rookie” Chase Sexton του επέτρεψε να κινηθεί στην πρώτη εξάδα από την αρχή καταλαμβάνοντας τελικά την τέταρτη θέση. Καλό αγώνα πραγματοποίησε για την πέμπτη θέση ο Aaron Plessinger μετά από κακή εκκίνηση ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας(μέχρι το Arlington) Κen Roczen είχε καταστροφική εκκίνηση ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα για να ανέβει και να τερματίσει τελικά στην έκτη θέση.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο “rookie” του πρωταθλήματος S.Hammaker.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ολόκληρη την ημέρα οι Seth Hammaker και Jordan Smith διεκδικούσαν την πρώτη θέση σε χρονομετρημένα και προκριματικά ενώ συνέχισαν την μεταξύ τους κόντρα και στον μεγάλο Τελικό της κατηγορίας. Με τον “rookie” Hammaker να παίρνει την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα, ο Smith τον ακολούθησε πιέζοντας τον για την πρώτη θέση. Ένα λάθος όμως του Smith τον έριξε στην τρίτη θέση δίνοντας στον 20χρονο Hammaker τις ανάσες που χρειαζόταν για να κρατηθεί μπροστά μέχρι και τον τερματισμό, κερδίζοντας την πρώτη νίκη της επαγγελματικής του καριέρας. Η καλή εκκίνηση του Hunter Lawerence και το λάθος του Smith τον έφεραν στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε, πετυχαίνοντας τον καλύτερο του φετινό τερματισμό. Για την τρίτη θέση έγιναν μεγάλες μάχες με τους διεκδικητές του πρωταθλήματος Cameron Mcadoo και Justin Cooper να ξεκινούν έξω από την πρώτη δεκάδα και να παλεύουν μέχρι και τον τελευταίο γύρο για την τρίτη θέση. Η πτώση του Cooper στον τελευταίο γύρο επέτρεψε στον Mcadoo να κρατήσει και να τερματίσει στην τρίτη θέση, διατηρώντας την πρωτοπορία του στην βαθμολογία. Ο Cooper κατάφερε να σηκωθεί και να τερματίσει στην τέταρτη θέση με τον Garett Marchbanks να πραγματοποιεί καλό αγώνα στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Jalek Swoll.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/3/21 Arlington II TX.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...