MX INTER D’ITALIA 2021 – ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ R.FEBVRE

Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας του”EICMA – Internazionali d’Italia 2021″, με ρεκόρ συμμετοχών με πάνω από 160 αναβάτες γνώρισε μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διευθυντή Αγώνων της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Αντρέα Barbieri; “Όλα διοργανωμένα αριστοτεχνικά, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη του Moto Club Mantovano-Tazio Nuvolari, το οποίο διαχειρίζεται ο Giovanni Pavesi.”

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Giovanni Copioli, έδωσε το παρών σε ένα πανηγυρικό κλίμα καθώς η Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Ιταλίας συμπληρώνει 110 χρόνια. Έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια του σε όλους λόγω της δύσκολης πανδημικής περιόδου, η οποία σίγουρα δεν διευκολύνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Εξαιρετικά έντονοι και απροσδόκητοι αγώνες στην Mantova καθόρισαν τους απόλυτους νικητές του 2021. O Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki Racing Team) κυριάρχησε στις κατηγορίες Supercampione και MX1, ο Nicholas Lapucci (Fantic Facotry Team Maddii) στην MX2 και Hakon Osterhagen (Fantic Factory Team Maddii) στα 125.

Κατηγορία SUPER CHAMPION
Τέλειος αγώνας για τον Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki Racing Team), ο οποίος κέρδισε την “EICMA – Hole Shot” όπως επίσης και το “Best Lap – 24 MX”. Ο Γάλλος, ο οποίος ξεκίνησε πολύ δυνατά και αποφασισμένα, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και το Internazionali d’Italia δηλώνοντας στο τέλος: “Οι ωραίοι αγώνες, ο Lapucci με εξέπληξε στο Supercampione, όπως και ο Jorge που είχαμε μια καλή μονομαχία αλλά ήρθε πολύ δυνατά μέσα στην στροφή όταν προσπάθησε να με προσπεράσει. Για μένα όλα πήγαιναν όλο και καλύτερα από τον πρώτο αγώνα, τα χέρια μου ήταν λίγο πρησμένα στο τέλος του αγώνα, αλλά ξεκινώντας έτσι στη σεζόν είναι μια χαρά επειδή έχουμε ακόμα δύο μήνες και ίσως περισσότερο πριν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος και έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Τώρα πάω σπίτι στην κόρη μου που μου λείπει γιατί έχω φύγει από το σπίτι για μερικές εβδομάδες .” Άτυχος ο Ισπανός Jorge Prado (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος αφού πέρασε τον εξαιρετικό Nicholas Lapucci (Fantic Factory Team Maddii), μετακόμισε στη δεύτερη θέση και όταν επιτέθηκε στον πρωτοπόρο των βαθμολογιών έκανε ένα σοβαρό λάθος που θα μπορούσε να είχε πολύ χειρότερες συνέπειες, πέφτοντας στην ευθεία του Pit Lane εγκαταλείποντας τον αγώνα. Εξαιρετική δεύτερη θέση για τον Jeremy Van Horebeek (SDM Corse Beta MX) και τον τρίτο Ivo Monticelli (Monster Energy Kawasaki Racing Team), ενώ ο Lapucci τερμάτισε τέταρτος με το Fantic 2Tempi, έχοντας και αυτός πτώση περίπου στα μισά του αγώνα, χάνοντας μερικές θέσεις.

Κατηγορία MX1
Σε αυτόν τον αγώνα η “Newfren – Pole Position” πήγε στον Jorge Prado (Red Bull KTM Factory Racing) που δυστυχώς έριξε το KTM του στην πρώτη στροφή, ξεκινώντας από την τελευταία θέση. Ο Ivo Monticelli (Monster Energy Kawasaki Racing Team) πήρε την “EICMA – Hole Shot” όσο και το “Best Lap – 24MX”. Ο Ιταλός αναβάτης της Kawasaki στους πρώτους γύρους δέχτηκε την επίθεση από τον ομόσταυλο του Romain Febvre (Monster Energy Kawasaki Racing Team) που τον πέρασε και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και την καρό σημαία. Εξαιρετικός αγώνας από τον Jeremy Van Horebeek (SDM Corse Beta MX), ο οποίος κατάφερε να περάσει αρκετούς αντιπάλους για να φτάσει στη δεύτερη θέση. Ένα καλό αποτέλεσμα επίσης για τον Alessandro Lupino (MRT Racing Team KTM), ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση. Ο Prado, από την άλλη, ανέκαμψε και έφτασε στην έκτη θέση.

Κατηγορία MX2
Η “Newfren – Pole Position” πήγε στον Roan Van de Moosdijk (FeH Racing Team – Kawasaki), αλλά το “EICMA – Hole Shot” κατέληξε στα χέρια του Nicholas Lapucci (Fantic Factory Team Maddii) ως καθώς και το “Best Lap – 24MX”, που δείχνει μια εξαιρετική κατάσταση του οδηγού της Fantic καταφέρνοντας να πάρει και την νίκη. Στη δεύτερη θέση ο Van de Moosdijk που κατάφερε να ανακτήσει αρκετές θέσεις μετά από μια κακή εκκίνηση, ενώ ο τρίτος Ramon Savioli (Cumaricambike – Husqvarna), ο οποίος έφερε οδήγησε σε αυτή την θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Κατηγορία 125
Δύο πολύ μαχητικά σκέλη όπου ο νικητής της “NewFren – Pole Position” ήταν ο Hakon Osterhagen (Fantic Factory Team Maddii), ο οποίος ολοκλήρωσε δύο δύσκολους αγώνες(4ος στο σύνολο), που του επέτρεψαν στο τέλος να κερδίσει το πρωτάθλημα. Στο πρώτο σκέλος την “EICMA – Hole Shot” πήρε ο Luca Ruffini (Berbenno – Gas Gas) που κράτησε καλό ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Osterhagen. Στο δεύτερο σκέλος ο Luca Ruffini κερδίζει ξανά το “EICMA – Hole Shot”, έχοντας πίσω του από τους πρώτους γύρους τον Andrea Rossi (Mxone – KTM), ο οποίος χάρη επίσης στο “Best Lap – 24MX” πήρε την πρωτοπορία και την νίκη. O Ruffini με τον Rossi έκαναν το ένα δύο στον αγώνα ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Andrea Viano (Cassanese – Husqvarna).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...