AMA/FIM SX 2021 – Ο E.TOMAC ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ATLANTA I

Όσες φορές έχει περάσει το AMA/FIM Supercross από πίστες τύπου Nascar, ο Eli Tomac έχει φύγει νικητής. Αυτή την φορά στην Atlanta αντί της Daytona, χρειάστηκε και αρκετή τύχη για να πετύχει ο περσινός πρωταθλητής την τρίτη του φετινή νίκη. Στα 250 Δύσης ο Nate Thraser έγινε ο τέταρτος αναβάτης την φετινή σεζόν, που κατακτά την πρώτη νίκη της καριέρας του .

Αυτή η νίκη του E.Tomac μπορεί να αποτελέσει την αρχή ενός σερί, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Κατηγορία 450
Η ανοιχτή πίστα και η βροχή κατά διαστήματα επιρέασαν την ροή του προγράμματος και έφεραν δύσκολες γλιστερές καταστάσεις στην μεγαλύτερη πίστα supercross που έχει κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια. Όπως έχει γίνει πέντε φορές στην Daytona, ο Eli Tomac ήταν το φαβορί στην πανομοιότυπη πίστα της Atlanta, αλλά ο αγώνας έδειχνε να έχει ξεφύγει από τα χέρια και μόνο η τύχη θα μπορούσε να τον φέρει νικητή και σε αυτή την πίστα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Aaron Plessinger πήρε την εκκίνηση και έχτιζε σταδιακά διαφορά από τους Cooper Webb και Chase Sexton που τον ακολουθούσαν. Ο διεκδικητής του τίτλου Ken Roczen είχε πτώση στην εκκίνηση και προσπαθούσε να ανέβει θέσεις ενώ και ο Tomac έδειχνε αδιάφορος στην τέταρτη θέση. Μετά τα μισά του αγώνα όμως, οι Webb και Sexton πάλευαν για την δεύτερη θέση επιτρέποντας στον Tomac να τους πλησιάσει και ταυτόχρονα τον Plessinger να απομακρυνθεί. Ο Sexton πέρασε τελικά τον Webb ενώ ο Plessinger είχε μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση. Σύντομα και ο Tomac πέρασε τον Webb, και στους τελευταίους γύρους ο περσινός πρωταθλητής έπιασε και τον πρωτοπόρο Sexton. Στον τελευταίο γύρο ο Sexton έμπλεξε σε ένα ντουμπλάρισμα επιτρέποντας στον Tomac να τον περάσει και να πάρει την νίκη. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη του Tomac και όπως ήρθαν τα πράγματα είναι μόλις 14 βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση με δύο ακόμα αγώνες στην Atlanta και άλλους δύο στο Salt Lake City όπου θριάμβευσε πέρσι. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο μαχητικός αλλά και σταθερός Sexton με τον Webb στην τρίτη θέση να νοιώθει και αυτός νικητής αφού αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο pole man του αγώνα Jason Anderson καταφέρνοντας από την όγδοη θέση να τερματίσει στην τέταρτη δείχνοντας ότι με μια καλή εκκίνηση θα είναι το φαβορί την Τρίτη στην Atlanta II όπως και ο πέμπτος Dylan Ferrandis που ξεκίνησε από την 14η θέση! Την εξάδα συμπλήρωσε ο Plessinger χάνοντας κι άλλες θέσεις μετά την πτώση του.

Από την πρόκριση μέσω της τελευταίας ευκαιρίας…στην κατάκτηση του πρώτου αγώνα της καριέρας του N.Thraser.

Κατηγορία 250 Δύσης
Τίποτα πλέον δεν είναι έκπληξη στα φετινά 250 Δύσης και Ανατολής! Έχοντας περάσει στον Τελικό μέσα από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας, ο Nate Trasher πήρε την εκκίνηση και οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό τον Τελικό. Κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του, ακολουθώντας τους Cameron Mcadoo, Hunter Lawrence και Seth Hammaker που πέτυχαν τις παρθενικές τους νίκες νωρίτερα μέσα στην σεζόν. Μετά από μέτρια εκκίνηση και ένα μικρό χάος πτώσεων ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Justin Cooper κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση κρατώντας πίσω του στην τρίτη θέση τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Mcadoo. Οι δυο τους έχουν τώρα τέσσερις βαθμούς διαφορά στην βαθμολογία. Παρά την πτώση του ο Hammaker κατάφερε να ανακάμψει και να τερματίσει στην τέταρτη θέση, με τον Kyle Peters πέμπτο και τον Michell Harrison να τερματίζει έκτος. Δραματικό αγώνα είχε ο Garrett Marchbanks όταν είχε μια πτώση στον τελευταίο γύρο ενώ βρισκόταν δεύτερος, καθυστερώντας σημαντικά να βάλει την μοτοσυκλέτα του μπροστά χάνοντας πολλές θέσεις.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 13/4/21 Atlanta II.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...