AMA/FIM SX 2021 – ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ Ο K.ROCZEN ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ATLANTA II

Δυναμική επιστροφή στις νίκες πραγματοποίησε ο Ken Roczen στον 14ο γύρο του AMA/FIM Supercross 2021 στην Atlanta II, μαζεύοντας σημαντικά την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας. Εύκολη νίκη για τον πρωτοπόρο των 250 Δύσης Justin Cooper.

O K.Roczen μάζεψε 9 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας σε έναν αγώνα, και μπήκε ξανά δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Κατηγορία 450
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb δεν ένοιωθε καλά με την πίστα της Atlanta από τον πρώτο αγώνα και αυτό ήταν η ευκαιρία του Κen Roczen να γυρίσει το παιχνίδι του πρωταθλήματος υπέρ του. Στον προηγούμενο αγώνα ο Γερμανός είχε καταστροφική εκκίνηση με πτώση στην πρώτη στροφή αλλά στην Atlanta II κατάφερε να βρεθεί μπροστά από την αρχή. Μετά από μια μικρή μάχη με τον Webb που τρύπωσε εντυπωσιακά στην πρώτη τριάδα στον πρώτο γύρο, ο Roczen κατάφερε να δώσει τον δικό του ρυθμό στον αγώνα, κατακτώντας έτσι την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα. Αυτή η νίκη έγινε ακόμα πιο σημαντική, όταν ο Webb που πάλευε για μια θέση στο βάθρο, είχε και μια πτώση που τελικά τον έριξε στην έκτη θέση, φέρνοντας τον Roczen από τους 23, στους 13 βαθμούς διαφοράς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Η καλή εκκίνηση και ο δυνατός ρυθμός του Chase Sexton τον έφερε εύκολα στην δεύτερη θέση ενώ περιπετειώδη αγώνα είχε ο τρίτος του βάθρου Jason Anderson. Στον προκριματικό του αγώνα ένας αναβάτης προσγειώθηκε πάνω του αναγκάζοντας τον να περάσει στον Τελικό μέσω του αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας. Εκεί, μετά από κακή εκκίνηση βρήκε εντυπωσιακά τον δρόμο για το δεύτερο φετινό του βάθρο. Σκληρές μάχες έπρεπε να δώσει ο Justin Barcia για να πάρει τελικά την τέταρτη θέση ενώ ήταν χαρακτηριστική η μάχη του με τον Webb που μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Eli Tomac αν και πήρε την εκκίνηση ωστόσο σύντομα έμεινε πίσω και δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.

O J.Cooper έφτασε τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα δείχνοντας ότι δίκαια είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην Δύση.


Κατηγορία 250 Δύσης
Ο αγώνας ξεκίνησε με δύο εκκινήσεις καθώς στην πρώτη ο Cameron Mcadoo είχε μια τρομακτική πτώση με αποτέλεσμα να διακοπή ο αγώνας και να γίνει επανεκκίνηση. Μετά από ιατρικό έλεγχο επετράπη στον Mcadoo να συμμετάσχει στον αγώνα. Και στις δύο εκκινήσεις ο Justin Cooper έφυγε μπροστά από την αρχή, αποφεύγοντας τις δυνατές μάχες που έδιναν πίσω του ο Nate Thraser και ο σκληροτράχηλος Mcadoo. Άνετα ο Cooper κατέκτησε την τρίτη του φετινή νίκη με τον Hunter Lawrence να ανεβαίνει εντυπωσιακά από την ένατη θέση και να περνάει στο τέλος τον Mcadoo για την δεύτερη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Thraser με τον Garrett Marchbanks να μην εκμεταλλεύεται την καλή του εκκίνηση, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Michell Harrison.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 17/4/21 Atlanta III.

943 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – SALT LAKE CITY…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ!

Στον 17ο και τελευταίο γύρο του AMA Supercross 2024 κρίθηκαν όλα τα πρωταθλήματα με τον...