AMA/FIM SX 2021 – ΝΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΗΝ ATLANTA III

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στους δύο προηγούμενους αγώνες της Atlanta, o Cooper Webb κατάφερε να ανακάμψει και να πετύχει την έβδομη φετινή του νίκη στον 15ο γύρο του AMA.FIΜ Supercross 2021. Στα 250 Δύσης ο Nate Thraser επέστρεψε μετά από μια εβδομάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όταν οι συνθήκες και τα προγνωστικά είναι εναντίον του, ο C.Webb βρίσκει τον τρόπο να θριαμβεύει.

Κατηγορία 450
Η ροή του πρωταθλήματος έδειχνε να αλλάζει κατεύθυνση προς τo μέρος του Ken Roczen που κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα και πήρε νωρίς την πρωτοπορία του 15ου γύρου του πρωταθλήματος περνώντας τον Aaron Plessinger. Σε ακόμα έναν αγώνα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper Webb έδειχνε να δυσκολεύεται στην Atlanta χάνοντας γρήγορα την επαφή με τον διώκτη του στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος Roczen. Όμως, προς το τέλος του αγώνα τα δύσκολα σαμάρια της πίστας “δάγκωσαν” τον Γερμανό, ρίχνοντας τον στο έδαφος χωρίς όμως να τραυματίσουν τον ίδιο η την μοτοσυκλέτα του. Με στραβωμένο τιμόνι ο Roczen συνέχισε με χαλαρό ρυθμό και φανερά προσεκτικός στα σαμάρια που έπεσε, με αποτέλεσμα να εξανεμίσει προβάδισμα 11 δευτερολέπτων. Μυρίζοντας “αίμα”, ο Webb είχε πλέον στο οπτικό του πεδίο τον “λαβωμένο” Roczen και δεν άργησε να του επιτεθεί. Τον πέρασε σχετικά εύκολα καταφέρνοντας μάλιστα να του κάνει και διαφορά, μέχρι που και ο Webb έκανε ένα λάθος στον τελευταίο γύρο επιτρέποντας στον Roczen να βρεθεί στον τροχό του. H κατάταξη όμως δεν άλλαξε με τον Webb να κερδίζει μια σημαντική νίκη που τον φέρνει 16 βαθμούς μπροστά από τον Roczen και με δυο αγώνες να απομένουν, ίσως να βρίσκεται ήδη αγκαλιά με τον τίτλο. Ο Roczen τερμάτισε στην δεύτερη θέση χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο την διαφορά στην βαθμολογία και να ανεβάσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα που απολάμβανε από τον προηγούμενο αγώνα. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στο Salt Lake City που λόγω του υψόμετρου ο Γερμανός δεν τα είχε πάει καλά πέρσι. Με καλή εκκίνηση και κοντά στους δύο πρώτους τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής Eli Tomac δείχνοντας χαλαρός και μάλλον αποφασισμένος να μην εμπλακεί στην μάχη του πρωταθλήματος μεταξύ των δύο διεκδικητών. Μαθηματικά, είναι και αυτός ζωντανός στο πρωτάθλημα 40 βαθμούς πίσω από τον Webb. H καλή εκκίνηση και οι τελευταίες του καλές εμφανίσεις στην Atlanta έφεραν τον Plessinger στην τέταρτη θέση ενώ αντίθετα ο πέμπτος Justin Barcia δεν μπόρεσε να παλέψει για το βάθρο αντιμετωπίζοντας προβλήματα και αυτός στα σαμάρια. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Malcolm Stewart που επανήλθε μετά την άσχημη πτώση του στον προηγούμενο αγώνα.

Κάθε φορά που ο N.Thraser κερδίζει τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας, κερδίζει και τον Τελικό!

Κατηγορία 250 Δύσης
O προτελευταίος αγώνας της δυτικής περιφέρειας των 250 προσέφερε θετικές και αρνητικές εκπλήξεις αλλά κυρίως, καθόρισε σε έναν μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της κατηγορίας. Συνεχίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στους τελευταίους αγώνες ο διεκδικητής του τίτλου Cameron Mcadoo, είχε και πάλι μια πτώση που προκάλεσε την διακοπή του αγώνα. Στην επανεκκίνηση είχε και πάλι πτώσεις που τον έριξαν στην 13η θέση, χάνοντας και τις τελευταίες του ελπίδες για τον φετινό τίτλο. Η έκπληξή του αγώνα ήταν για ακόμα μια φορά φέτος ο “rookie” Νate Τhraser που επανέλαβε την πρώτη του νίκη το περασμένο Σάββατο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην προκριματική του σειρά, μπήκε στον Τελικό περνώντας από τον αγώνα της τελευταίας ευκαιρίας όπου μετά από καλή εκκίνηση κατάφερε να περάσει τον Justin Cooper και να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της καριέρας του Thraser που ήρθε και πάλι ημέρα Σάββατο στην πίστα της Atlanta. Μετά το λάθος που επέτρεψε στον νικητή του αγώνα να τον περάσει, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Cooper πραγματοποίησε έναν σταθερό αγώνα στην δεύτερη θέση αγνοώντας για τα γεγονότα πίσω του, που καθόριζαν την δική του τύχη στο πρωτάθλημα. Με τον Mcadoo 23 βαθμούς πλέον πίσω του αλλά λίγο πιο κοντά τον Hunter Lawrence στους 20, με έναν μόλις αγώνα να απομένει, ο Cooper στο shootout Ανατολής – Δύσης στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στην Utah, θέλει έναν τερματισμό στην 15άδα για να πάρει τον τίτλο. Στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Seth Hammaker παρά την παρολίγον πτώση του στα σαμάρια που του στοίχισε ένα σπασμένο πίσω φτερό αλλά πολύ περισσότερο ένα χαμένο πρωτάθλημα για τον ομόσταυλο του Mcadoo που τον εμβόλισε άθελα του πέφτοντας. Εμφάνιση διεκδικητή του πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Lawrence, ανεβαίνοντας από την 18η θέση μετά την πτώση του, στην τέταρτη θέση όπου τον έφερε και στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Kyle Peters κέρδισε την μάχη της πέμπτης θέσης στο τέλος του αγώνα από τον φανερά κουρασμένο Jalek Swoll.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 24/4/21 Salt Lake City UT.


938 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO’S ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 16ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ DENVER

Παρακολουθήστε στα video's ου ακολουθούν ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 16ου γύρου του AMA Supercross...