AMA MX 2021 – ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο D.FERRANDIS…ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ H.LAWRENCE ΣΤΟ SOUTHWICK

Η διάσημη και μοναδική αμμουδερή πίστα του AMA Motocross επέστρεψε στο πρόγραμμα του 2021 με τον Dylan Ferrandis να πετυχαίνει την τέταρτη του νίκη στον πέμπτο αγώνα του πρωταθλήματος. Άπιαστος στην άμμο ο Hunter Lawerence επικράτησε και στα δύο σκέλη των 250 για την πρώτη νίκη της καριέρας του.

O D.Ferranids έβρασε την μοτοσυκλέτα του στο Β’ σκέλος, όμως κατάφερε να τερματίσει για την τρίτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία 450
Οι δυνατές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, δεν κατάφεραν να βαλτώσουν το Southwick αλλά το τερέν, αν και αμμουδερό παρέμεινε βαρύ. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και “rookie” του πρωταθλήματος Dylan Ferrandis είχε καλές εκκινήσεις καταφέρνοντας να κερδίσει άνετα το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο κατά την προσπάθεια του να ανέβει θέσεις έβρασε την μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα εγκατάλειψης, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για το πρωτάθλημα του Γάλλου. Με τον ομόσταυλο του Aaron Plessinger να αντιμετωπίζει και αυτός μηχανικά προβλήματα στον από τον πρώτο γύρο εγκαταλείπωντας, η ομάδα συμβούλεψε τον Ferrandis να μην πατάει συμπλέκτη για να βγάλει το σκέλος. Εντυπωσιακά ο περσινός πρωταθλητής των 250 παρέμεινε γρήγορος καταφέρνοντας να πάρει την τρίτη θέση. Με τερματισμούς 1-3 σημείωσε την τρίτη του φετινή νίκη και μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Η αντεπίθεση του K.Roczen στο δεύτερο σκέλος, μείωσε την ζημιά στην βαθμολογία.

Ο φετινός του αντίπαλος στο πρωτάθλημα Κen Roczen μετά από μέτρια εκκίνηση και απόδοση στο πρώτο σκέλος, επέστρεψε δυνατά στο δεύτερο, παίρνοντας την πρωτοπορία και οδηγώντας τον αγώνα για την νίκη σε σκέλος. Όμως η γνωστές τελευταίες αντεπιθέσεις του Eli Tomac που του είχαν δώσει νίκες στα δεύτερα σκέλη στους δύο προηγούμενους αγώνες, επαναλήφθηκε, κλέβοντας την πρωτοπορία από τον Γερμανό, στερώντας του πολύτιμους βαθμούς από την μάχη του πρωταθλήματος. Ο Roczen με τερματισμούς 4-2 κατέλαβε την δεύτερη θέση, οριακά με το bonus του δεύτερου σκέλους έναντι της ισοβαθμίας του με τον τρίτο Justin Barcia.

Ο J.Barcia ήταν φωτιά στο Southwick.

Μια από τις εντυπωσιακότερες του εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Barcia(2-4) σπριντάροντας στην δεύτερη θέση στο κλείσιμο του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο σκέλος από πολύ πίσω κατάφερε να μπει στην πρώτη τετράδα κερδίζοντας δυνατές και δύσκολες μάχες. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Eli Tomac(8-1) ήταν εκτός καλού εαυτού στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έδειξε τι είναι ικανός να κάνει αλλά, δεν ήταν αρκετό για το βάθρο του Southwick. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ανέβηκε στην τρίτη του πρωταθλήματος μετά την ατυχία του Plessinger.

Τα δεύτερα σκέλη είναι υπόθεση E.Tomac.

Με σταθερές καλές εκκινήσεις αλλά και απόδοση ο Cooper Webb(6-5) κατάφερε να πάρει την πέμπτη θέση ενώ ο έκτος Adam Cianciarulo(5-6) δεν μπορεί να μετουσιώσει την ταχύτητα και τις καλές εκκινήσεις του σε βάθρα καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα arm-pump στα χέρια του.

Ο H.Lawerence έγινε ο τέταρτος διαφορετικός φετινός νικητής των 250, ο πρώτος που το πετυχαίνει με διπλή νίκη!

Κατηγορία 250
Σε ακόμα έναν αγώνα της κατηγορίας τα λάθη των πρωταγωνιστών καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα, ίσως για τις περισσότερες θέσεις εκτός της πρώτης. Ο Hunter Lawrence με καλές εκκινήσεις και γρήγορο ρυθμό αλλά κυρίως χωρίς λάθη κατάφερε να διεκδικήσει και στα δύο σκέλη την πρώτη θέση, σημειώνοντας διπλή νίκη στο Southwick, κατακτώντας τον πρώτο του αγώνα στο πρωτάθλημα. Οι χαοτικές καταστάσεις για τις πρώτες θέσεις έφεραν τον συνετό Jo Simonda στο πρώτο του βάθρο(2ος) με τερματισμούς 3-4. Μετά από ένα προβληματικό πρώτο σκέλος ξεκινώντας έξω από την πρώτη 20άδα ο δεύτερος της βαθμολογίας Justin Cooper(6-2) κατάφερε να μπει στο τέλος στην πρώτη εξάδα ενώ στο δεύτερο δεν ρίσκαρε στην μάχη της πρώτης θέσης με τον HL. Οι τερματισμοί του ήταν αρκετοί για να τον φέρουν στην δεύτερη θέση του βάθρου ενώ μείωσε την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η αστάθεια του RJ Hampshire του στέρησε ακόμα μια φετινή νίκη.

Μέσα στην χρονιά ο RJ Hampshire ξεπέρασε τραυματισμό, κέρδισε αγώνα με ίωση παρά τις πολλές του πτώσεις ενώ στο Southwick ήταν ο ταχύτερος της ημέρας καταφέρνοντας να οδηγήσει και τα δύο σκέλη. Πτώσεις και λάθη τον έφεραν στην τέταρτη θέση με τερματισμούς 2-6. Με σταθερή απόδοση και χωρίς πολλά προβλήματα ο Colt Nichols(4-5) πήρε την πέμπτη θέση του αγώνα με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence(9-3) να μην έχει καλές εκκινήσεις και μετά από ένα παραλίγο καταστροφικό πρώτο σκέλος(σοβαρές πτώσεις) να σώζει την πρωτοπορία της βαθμολογίας με την έκτη θέση της ημέρας.

Οδήγηση πρωταθλητή για τον J.Cooper στο πρώτο σκέλος των 250…μείωσε σημαντικά στην βαθμολογία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1973 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – O J.PRADO ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΓΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2024 παρέμεινε στην ιβηρική χερσόνησο και μετά το GP της Πορτογαλίας...