MXGP 2022 – O B.WATSON ΣΤΗΝ KAWASAKI

Η Kawasaki επιβεβαιώνει ότι ο Ben Watson θα είναι ο ομόσταυλος του Romain Febvre την επόμενη σεζόν, μαζί με τον Γάλλο στην επίθεση της Kawasaki Racing Team στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM MXGP. Με αυτό τον τρόπο λύθηκε ένα μυστήριο σχετικά με τους πόσους αναβάτες θα έχει η Monster Energy Yamaha το 2022 στην μεγάλη κατηγορία(μετά την άνοδο του πρωταθλητή της ΜΧ2 Maxime Renaux) αλλά και το ποιος τελικά θα βρισκόταν στο πλευρό του Romain Febvre.

Θεωρούμενος ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους Βρετανούς νέους των τελευταίων ετών, ο Ben Watson είχε μια καλή σεζόν με την Monster Energy Yamaha ως πρωτάρης στην MXGP αυτό το καλοκαίρι, αποκτώντας εμπειρία καθώς περνούσε η χρονιά σε αυτή την άκρως ανταγωνιστική κατηγορία για να κορυφωθεί η σεζόν του με το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία MXGP στο Motocross των Εθνών. Ο Ben τελικά έχασε την πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης της σειράς MXGP για μερικούς βαθμούς, αλλά τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα σε τουλάχιστον δέκα γύρους με μια πέμπτη συνολικά ως το καλύτερο αποτέλεσμα στον Ολλανδικό γύρο του πρωταθλήματος.

Ο εικοσιτετράχρονος από το Nottinghamshire της Αγγλίας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή σκηνή όταν αγωνίστηκε στην ευρωπαϊκή σειρά σε ηλικία δέκα ετών, κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία 65cc. Προχώρησε στις κατηγορίες και έχει εντυπωσιάσει σε όλη την ενήλικη καριέρα του, ξεκινώντας με μια πέμπτη θέση στην EMX250 και νίκη στο παγκοσμίου φήμης Enduro du Touquet στην κατηγορία Junior. Κατατάχθηκε στην πρώτη πεντάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 τόσο το 2018 όσο και το 2020, απέδειξε την ικανότητά του σε όλες τις επιφάνειες στα τελευταία στάδια της τελευταίας σεζόν με νίκες σε GP στις πολύ διαφορετικές πίστες του Lommel στο Βέλγιο και της Pietramurata στην Ιταλία πριν μεταβεί στην κορυφαία κατηγορία MXGP το 2021.

Ο διευθυντής αγώνων της Kawasaki Motors Europe, Steve Guttridge, είναι πεπεισμένος ότι ο Ben θα είναι ένας δυνατός συμπαίκτης του Romain Febvre: “Ήταν μια δύσκολη διαδικασία λήψης αποφάσεων μαζί με τους συνεργάτες μας στην Ιαπωνία σχετικά με το ποιος θα έπρεπε τελικά να πάρει τη δεύτερη θέση μέσα στο εργοστάσιό μας. Έχουμε ξεκάθαρη εστίαση στον Romain για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, αλλά το μέλλον έρχεται γρήγορα και ένας νεότερος συμπαίκτης που μπορεί να αναπτυχθεί στο πρόγραμμα MXGP είναι επίσης πολύ σημαντικός. Στο παρελθόν και ο Ben έχει ήδη βιώσει μια σταθερή σεζόν rookie στην κατηγορία MXGP που απαιτεί μια μεγάλη προσπάθεια εκμάθησης για τους αναβάτες που έρχονται από την MX2 για να πετύχουν. “

Ο Ben έχει τώρα λίγο περισσότερο από δύο μήνες για να προετοιμαστεί για τον εναρκτήριο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 που θα ξεκινήσει στη γενέτειρά του στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 20 Φεβρουαρίου στο Matterley Basin. “Πραγματικά ανυπομονώ για αυτό το νέο ξεκίνημα. Ήμουν με άλλες δύο μάρκες σχεδόν όλη μου τη ζωή και η Kawasaki είναι μία που δεν έχω οδηγήσει ποτέ πριν, οπότε το να έχω αυτό το νέο ξεκίνημα με νέα χρώματα είναι σίγουρα κάτι που χρειάζομαι σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της πρώτης μου σεζόν στο MXGP φέτος, αλλά νομίζω ότι απέδειξα σε πολλές περιπτώσεις όπως στο Εθνών και σε αρκετά άλλα GP ότι έχω αυτό που χρειάζεται για να αγωνιστώ μπροστά. Μου έλειπαν μερικά πράγματα, αλλά μπαίνω σε μια ομάδα και μια μοτοσυκλέτα που πραγματικά πιστεύω ότι θα με βοηθήσει. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βάζω το πόδι μου πάνω από το KX450-SR. Το σχέδιο είναι να συνηθίσω την μοτοσυκλέτα πριν από τα Χριστούγεννα, για να έχω μια αίσθηση για το χειρισμό, την παροχή ισχύος και να επιλύσω μερικά μικρά πράγματα όπως το ύψος της σέλας, τη θέση του τιμονιού και ούτω καθεξής. Ανυπομονώ να δουλέψω με τον Romain και όλη την ομάδα και νομίζω ότι αυτό ακριβώς χρειάζομαι ως πακέτο για να κάνω το επόμενο βήμα. Θα είναι δύο δύσκολοι μήνες πριν από το εναρκτήριο GP στο Matterley τον Φεβρουάριο, αλλά θα είναι μια καλή αρχή για την νέα καριέρα μου στην Kawasaki στο εντός έδρας GP με όλους τους Βρετανούς οπαδούς να με επευφημούν! ” δήλωσε ο Ben.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...