MXGP 2022 – ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ YAMAHA O Μ.RENAUX

Η Yamaha Motor Europe είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής FIM MX2 Motocross Maxime Renaux θα κάνει το βήμα στην κορυφαία κατηγορία MXGP το 2022. Ο 21χρονος Γάλλος θα ενταχθεί στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP, όπου θα κάνει ντεμπούτο με ένα YZ450FM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM για τα επόμενα δύο χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν 2023.

Ο Renaux είναι στη Yamaha για περισσότερο από μια δεκαετία και ανέβηκε στην πυραμίδα της Yamaha Racing, από τότε που ήταν νέος σταρ σε ένα YZ85. Το 2015, το νεαρό ταλέντο γιόρτασε τρεις νίκες στην EMX125 με ένα GYTR YZ125 και τελικά κέρδισε τον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο με μια εντυπωσιακή νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 125cc στο El Molar της Ισπανίας, την ίδια χρονιά. Αφού οι σεζόν 2016 και 2017 αμαυρώθηκαν από τραυματισμό, ο αποφασισμένος Γάλλος μπήκε στην κατηγορία MX2 ως μπαλαντέρ το 2018, και έδειξε αμέσως μεγάλες δυνατότητες.

Στην τρυφερή ηλικία των 18 ετών, ο Renaux ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη θητεία στην MX2 το 2019, όπου κατάφερε να οδηγήσει το YZ250F του σε ένα παρθενικό τερματισμό στο βάθρο καθώς έφτασε στην έβδομη θέση της γενικής στην τελική κατάταξη. Την επόμενη χρονιά, το 2020, ο άσος της Yamaha καθιερώθηκε γρήγορα ως απειλή τίτλου. Τελικά τερμάτισε τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 αφού πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε σκέλος και τη συνολική του νίκη στο MXGP της Ιταλίας στη Faenza.

Μετά από πολλές αξιοσημείωτες επιδόσεις κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων του στην MX2, ο Renaux επιστρατεύτηκε στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 και βελτίωσε σημαντικά την οδήγηση του. Στην πρώτη του σεζόν ως αναβάτης «Factory» της Yamaha, ο «959» οδήγησε το YZ250FM σε 24 τερματισμούς στις τρεις πρώτες θέσεις, 10 νίκες σε αγώνες, 14 τερματισμούς στο βάθρο και πέντε νίκες Grand Prix στο δρόμο του για την κατάκτηση του τίτλου στον κόσμο του FIM MX2 του 2021.

Για το 2022, η Renaux είναι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο και πρόκληση στην καριέρα του. Μετά το Paris Supercross στα τέλη Νοεμβρίου, ο Γάλλος σταρ θα ανέβει στην κορυφαία κατηγορία, όπου θα συμμετάσχει με τους έμπειρους αναβάτες του MXGP Jeremy Seewer και Glenn Coldenhoff κάτω από την τέντα Monster Energy Yamaha Factory MXGP.

Maxime Renaux Monster Energy Yamaha Factory MXGP Rider: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη νέα πρόκληση και το επόμενο κεφάλαιο, να μετακομίσω στο MXGP. Ξέρω ότι θα είναι μια ολοκαίνουργια πρόκληση, και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου, γιατί μόλις φτάσεις στο MXGP είσαι στην κορυφή, δεν υπάρχει κατηγορία για να προχωρήσεις. Νιώθω έτοιμος για αυτό και ανυπομονώ πραγματικά να κάνω αυτή την εμπειρία καλή και μεγάλη. Έχω δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα και νιώθω ήδη πολύ καλά και πολύ άνετα. Οδηγούσα ένα 450 στο παρελθόν, επομένως δεν είναι μια νέα μοτοσυκλέτα για μένα, αλλά είναι η πρώτη φορά σε ένα Factory YZ450FM, και νιώθω ήδη εξαιρετικά έτοιμος για αυτό, οπότε τώρα θα περάσουμε τον χειμώνα δοκιμάζοντας και εξελίσσοντας τη μοτοσυκλέτα να μου ταιριάζει όσο καλύτερα μπορεί, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη σεζόν. Ανυπομονώ για όλα.”

Louis Vosters Ιδιοκτήτης ομάδας Monster Energy Yamaha Factory MXGP: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Maxime στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP μαζί με τον Jeremy και τον Glenn. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, αλλά ο Maxime έχει την ταχύτητα και τις ικανότητες για να έχει μια πολλά υποσχόμενη σεζόν rookie. Έχει περάσει όλη του την καριέρα στην οικογένεια της Yamaha και ο Maxime είναι ένα παράδειγμα της επιτυχημένης πυραμίδας της Yamaha, η οποία επικεντρώνεται στο να φέρει έναν αναβάτη από τις τάξεις των junior στην κορυφή των αγώνων motocross. Ανυπομονώ για μια εξαιρετική συνεργασία.”

Alexandre Kowalski Διευθυντής αγώνων εκτός δρόμου της Yamaha Motor Europe: «Ο Maxime είναι στη Yamaha από πολύ μικρός. Είναι πολύ μέλος της οικογένειας Yamaha και μαζί μας από τότε που αγωνιζόταν με ένα 85cc. Κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior 125cc με ένα YZ125 και έχει προχωρήσει όμορφα στην πυραμίδα της Yamaha Racing για να φτάσει στην ομάδα Factory MX2 το 2021, όπου κέρδισε τον Παγκόσμιο τίτλο MX2. Αφού κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 φέτος, ο Maxime είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση και να ανέβει στο MXGP. Έχει ήδη αρκετή εμπειρία στο YZ450F και έχει ήδη κερδίσει μερικούς μεγάλους αγώνες άμμου στη Γαλλία. Η Yamaha Motor Europe ανυπομονεί για τη νέα πρόκληση με τον Maxime και είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε μαζί του για άλλα δύο χρόνια ή περισσότερα. Θα τον υποστηρίξουμε πλήρως στα δύο πρώτα του χρόνια στην κορυφαία κατηγορία, όπου ανυπομονούμε να γράψουμε ένα άλλο ωραίο κεφάλαιο, αυτή τη φορά ενάντια στα μεγάλα όπλα του MXGP.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...