Ο Z.OSBORNE ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

Ολοκληρώνοντας μια λαμπρή καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από 16 χρόνια, ο Zach Osborne ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους επαγγελματικούς αγώνες motocross και supercross. Τα τελευταία επτά χρόνια, ο 32χρονος έχει εξασφαλίσει τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα Η.Π.Α. και αμέτρητους θριάμβους με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team και γι’ αυτό, η Husqvarna Motorcycles θα ήθελε να εκφράσει ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον Zach καθώς προχωρά στο επόμενο κεφάλαιο του.

Γνωστός για την επιμονή του και τη νοοτροπία του να μην τα παρατάει ποτέ, ο Osborne έχει καθιερωθεί ως αγαπημένος των θαυμαστών όλα αυτά τα χρόνια, ενώ απίστευσε μια εντυπωσιακή λίστα επιτευγμάτων μαζί με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. Ξεκινώντας μια επίμονη πορεία το 2017 στο FC 250, ο Osborne σάρωσε τόσο το 250SX Ανατολής όσο και το πρωτάθλημα AMA 250 Motocross την ίδια σεζόν πριν επιστρέψει για να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του 250SX Ανατολής το 2018.

Ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία 450 το 2019 και γρήγορα σημείωσε το άλμα του στο FC 450 ROCKSTAR EDITION, τερματίζοντας στο βάθρο επτά φορές (έξι στο motocross, μία στο supercross) κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του. Συνέχισε για να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στο 450SX Main Event στον τελικό του Salt Lake City SX το 2020 και έβαλε φωτιά το καλοκαίρι κερδίζοντας το Πρωτάθλημα 450 Motocross, αυτό που τελικά θα χρησίμευε ως η τελευταία του πλήρης σεζόν αγώνων λόγω μιας συνεχιζόμενης επιστροφής από τραυματισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. Τελειώνοντας την καριέρα του σε υψηλό επίπεδο με πολλά να είναι περήφανος, η Husqvarna Motorcycles στέλνει θερμά συγχαρητήρια στον Zach για μια επιτυχημένη καριέρα.

Zach Osborne: «Μετά από 16 χρόνια επαγγελματικών αγώνων, ήρθε η ώρα να το ονομάσω καριέρα. Έχω δοκιμάσει ό,τι περνάει από το χέρι μου τους τελευταίους έξι μήνες για να επαναφέρω την υγεία μου στα πρότυπα που πρέπει να είναι για να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και μετά από λίγες μόνο εβδομάδες οδήγησης supercross σε πλήρη ένταση, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι εκεί που πρέπει. Είμαι τόσο ευγνώμων για το ταξίδι που είχα ως επαγγελματίας. Έχω γνωρίσει τόσους πολλούς απίστευτους ανθρώπους και έχω συμμετάσχει σε μερικούς από τους καλύτερους οργανισμούς στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ή μια απόφαση που την πήρα ελαφρά, αλλά ήταν η σωστή απόφαση. Είμαι για πάντα ευγνώμων στην οικογένειά μου, στους οπαδούς και τις ομάδες μου για την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως επαγγελματίας. Στο επόμενο κεφάλαιο, θέλω να εστιάσω τον χρόνο μου περισσότερο στο να ανταποδώσω σε αυτούς που μου έδωσαν».

Stephen Westfall – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team Manager: «Είχα τη χαρά να γνωρίζω τον Zach εδώ και πολύ καιρό που χρονολογείται από τις ερασιτεχνικές του μέρες και ήταν καταπληκτικό να συνεργάζομαι μαζί του τα τελευταία επτά χρόνια. Ο Zach βοήθησε να μπει το Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing στον χάρτη, κερδίζοντας τέσσερα πρωταθλήματα για τη μάρκα και αποτελώντας καλό μέντορα για τους νεότερους αναβάτες. Έκανε μια σπουδαία καριέρα και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην επόμενη περιπέτειά του».

Robert Jonas – Αντιπρόεδρος Motorsports Offroad: «Τα επιτεύγματα του Zach κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα έχουν πραγματικά ανυψώσει τη μάρκα Husqvarna Motorcycles στις ΗΠΑ. Κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα στο AMA Supercross και στο Pro Motocross και στα δύο μηχανήματα FC 250 και FC 450, και χωρίς αμφιβολία ήταν στα καλύτερά του τις σεζόν που έτρεχε για εμάς. Η καριέρα του δεν ήταν συμβατική, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση, αναδείχθηκε πραγματικά ως ένας από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Εκ μέρους της Husqvarna Motorcycles, θα ήθελα να συγχαρώ τον Zach για όλα όσα έχει πετύχει μαζί μας και του εύχομαι καλή συνέχεια».

Οι πρωτοποριακές ρίζες του Osborne ξεκίνησαν στην πραγματικότητα με την εταιρεία με έδρα την Αυστρία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, καθώς ξεκίνησε την ερασιτεχνική του καριέρα μοτοκρός με την KTM το 1996. Ένας νεαρός Osborne έγινε ο δεύτερος KTM Jr. Racing SX Champion το ’98 πριν συνεχίσει να είναι ο Mr. τίτλος των προσπαθειών της μάρκας για minibike για το νέο KTM 65SX. Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο, ο Osborne έγινε καθοριστικός ρόλος στην ανάπτυξη της νέας γενιάς 85SX στις αρχές της δεκαετίας του 2000, κάτι που επηρέασε σημαντικά την επιτυχία της μοτοσυκλέτας τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Αργότερα πήρε τα ταλέντα του στο εξωτερικό για να διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM, όπου συγκέντρωσε 14 βάθρα καριέρας στην MX2, ένα Βρετανικό Πρωτάθλημα MX2 και μία νίκη στο FIM World Motocross. Εκπροσώπησε επίσης τις Η.Π.Α. ως μέλος της διάσημης ομάδας Motocross of Nations (MXoN), καθώς και της ομάδας World Trophy στο International Six Days Enduro (ISDE).

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...