FIM MX JUNIOR 2021 – TO MHNYMA TOY ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ.ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ(VIDEO)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ JUNIOR MOTOCROSS (ΜΧ) 2021 – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – Όλα είναι πανέτοιμα για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross (ΜΧ) 2021, αυτό το σαββατοκύριακο 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στην πίστα της Μεγαλόπολης, με 129 συμμετοχές νεαρών αθλητριών και αθλητών σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) από 23 χώρες (17 εξ αυτών από την Ελλάδα)!Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού από τα σωματεία «Άρης Πεντέλης» και «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης», σε συνεργασία με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μεγαλόπολης και της ΔΕΗ.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior ΜΧ, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα, είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα με ιδιαίτερη αίγλη. Εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.Μια σπουδαία διοργάνωση, όχι μόνο διότι προσφέρει πλούσιο θέαμα, αλλά και επειδή θα φιλοξενήσει εκατοντάδες ξένους, αναβάτες, τεχνικούς, επιτελείς και ομάδες, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή της Ελλάδας και της τοπικής οικονομίας. Ακόμα περισσότερο σημαντική επειδή αφορά νέους αναβάτες και όπως ήδη γνωρίζετε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια, η οποία συνδέεται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άλλωστε, χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα».

Εστιάζουμε αδιάλειπτα στην εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου υπηρετείται με εξαιρετικό τρόπο η προβολή της Ελλάδας. Η επιτυχία, άλλωστε, της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί την αφετηρία μιας πολύ μεγάλης διεκδίκησης και φιλοξενίας παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότων.Η εμπιστοσύνη μας και η στήριξή μας στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν είναι καθόλου τυχαία. Έχουμε σχέδιο και όραμα. Κι αυτό, διότι πέρα από το σπουδαίο αγωνιστικό ενδιαφέρον, είναι το κατάλληλο μέσο προώθησης της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.Θέλω να συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω θερμά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για την πολύ σημαντική συνεισφορά του σε όλη την προσπάθεια και στο γεγονός ότι επενδύει τα μέγιστα στη στήριξη της τοπικής οικονομίας στη μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης. Ασφαλώς, και την Πρόεδρο της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Μαρία Τσεσμελή, για την πολύτιμη συνεργασία και τη θερμή υποστήριξη του αγώνα, όπως και τις διοικήσεις των σωματείων που διοργανώνουν τον αγώνα, τον «Άρη Πεντέλης» και την «AΛΜΑ Μεγαλόπολης», οι οποίες με μεθοδική δουλειά, πίστη και αφοσίωση εργάζονται όλ’ αυτά τα χρόνια για τον θεσμό.

1141 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...