AMA MX 2021 – Ο E.TOMAC ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΟΔΙ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ IRONMAN

Την πρώτη του φετινή νίκη κατάφερε να πετύχει ο Eli Tomac στον δέκατο αγώνα του AMA Motocross 2021 στο Ironman ενώ στα 250 ο Jett Lawrence με διπλή νίκη κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο E.Tomac μυρίστηκε νίκη στο Ironman και την πήρε κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία 450
O αγώνας στο Ironman ξεκίνησε με απουσίες για την κατηγορία όπου οι Justin Barcia(διάσειση σε προπόνηση), Christian Craig(μικροτραυματισμοί από τον προηγούμενο αγώνα) προστέθηκαν στην λίστα των τραυματιών της χρονιάς συμπληρώνοντας τους Adam Cianciarulo, Zach Osborne και Jason Anderson ενώ ο Dean Wilson δεν συμμετείχε λόγω υπερκόπωσης και οι Marvin Musquin, Max Anstie βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Η ημέρα όμως ανήκε στον Eli Tomac(2-1) που έδειξε ότι ήθελε την νίκη στο Ironman περισσότερο από κάθε άλλο αγώνα. Περίμενε υπομονετικά να καταλαγιάσει η μάχη των πρωτοπόρων της βαθμολογίας στο πρώτο σκέλος καθώς δεν θέλει αν αναμιχθεί στην φετινή τους μάχη, πέρασε στο τέλος τον Ken Roczen και προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στον Dylan Ferrandis χωρίς όμως επιτυχία. Στο δεύτερο σκέλος με μεθοδική οδήγηση πέρασε τον Ferrandis και λίγο αργότερα τον Cooper Webb στο δρόμο του για την νίκη στο σκέλος αλλά και στον αγώνα.

O D.Ferrandis πάλεψε για την νίκη και τα έδωσε όλα όπως δήλωσε, την στιγμή που θα μπορούσε απλά να κάνει διαχείριση πρωταθλήματος.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ferrandis(1-2) κέρδισε την μάχη με τον Roczen στην αρχή αλλά και με τον Tomac στην συνέχεια κερδίζοντας το πρώτο σκέλος, όμως στο δεύτερο δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά μετά την προσπέραση που έκανε στον πρωτοπόρο Webb, χάνοντας την πρώτη θέση αλλά και την νίκη στον αγώνα από τον Tomac. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση αυξάνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 50 βαθμούς. O Webb(4-3) είχε καλές εκκινήσεις σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά δεν μπορούσε να κρατηθεί μπροστά. Πρόσφατα έφυγε από τον προπονητή της ομάδας Aldon Baker και πίεσε την ομάδα να του αλλάξει πλαίσιο στην μοτοσυκλέτα του. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο φετινό βάθρο για τον πρωταθλητή Supercross και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα γιατί όπως δήλωσε πλέον νοιώθει καλά με την μοτοσυκλέτα αλλά και με τον εαυτό του.

“Ή έπρεπε να αλλάξω κάποια πράγματα ή να αρχίσω να σκέπτομαι να σταματήσω στα 26 μου” δήλωσε ο C.Webb μετά τον αγώνα.

Όσο για τον μεγάλο φετινό διεκδικητή του πρωταθλήματος Ken Roczen(3-5), εντυπωσίασε στο πρώτο σκέλος περνώντας σε ελάχιστους γύρους από έβδομος πρώτος, αλλά στην συνέχεια δεν είχε την ενέργεια να παλέψει για την νίκη και τελικά για το βάθρο στα δύο σκέλη του Ironman. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση βλέποντας τον Ferrandis να ξεφεύγει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία. Από κακές εκκινήσεις έπρεπε να ανακάμψει ο Chase Sexton(5-4) για να βρεθεί μέσα στην πρώτη εξάδα, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ ο ιδιώτης Coty Schock(8-6) συνέχισε να εντυπωσιάζει πετυχαίνοντας αυτή τη φορά, το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Ο J.Lawrence επέστρεψε εντυπωσιακά στην κορυφή της βαθμολογίας με διπλή νίκη στο Ironman.

Κατηγορία 250
Η μεγάλη αντεπίθεση που όλοι περίμεναν για την πρωτοπορία της βαθμολογίας. πραγματοποιήθηκε σε αυτόν τον αγώνα με τον Jett Lawrence(1-1) να εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα. Με καλές εκκινήσεις ο “Jett” έδωσε σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη για να πάρει την πρώτη διπλή νίκη της καριέρας του. Πέρασε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Justin Cooper στο πρώτο σκέλος και κράτησε πίσω του τον Jeremy Martin μέχρι που έπεσε και εγκατέλειψε με τραυματισμό ενώ στο δεύτερο κέρδισε την μάχη με τον “δαιμονισμένο” Jo Shimoda για να φύγει από το Ironman νικητής, έχοντας επανέλθει στην κορυφή της βαθμολογίας με προβάδισμα έντεκα βαθμών. Στις σκληρές μάχες του βάθρου μπήκε από νωρίς ο Shimoda(2-3) ανεβαίνοντας εντυπωσιακά στο πρώτο σκέλος στην δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά ενώ διεκδικούσε ακόμα και την νίκη. Πέτυχε όμως τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Δεύτερη θέση για τον J.Shimoda.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ο Justin Cooper(4-4) αντιμετώπιζε μια ίωση και παρά τις καλές του εκκινήσεις δεν ήταν ανταγωνιστικός για την πρώτη θέση στο Ironman. Κατάφερε να ανέβει στο βάθρο αλλά έχασε πολλούς βαθμούς και την πρωτοπορία στην βαθμολογία σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος. Επιστροφή για τον Michael Mosiman(3-6) στους αγώνες και στις καλές εμφανίσεις μετά τον τραυματισμό του, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, με τον Austin Forkner(5-5) να βγαίνει από την αφάνεια του φετινού πρωταθλήματος μπαίνοντας στην πρώτη εξάδα στους τελευταίους αγώνες. Επίσης ανταγωνιστικός εμφανίστηκε ο Rj Hampshire(13-2) πραγματοποιώντας πολλές προσπεράσεις και στα δύο σκέλη όμως η πτώση του νωρίς στο πρώτο σκέλος του στέρησε τις ελπίδες του για βάθρο, τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Ο J.Cooper έχασε το κόκκινο φόντο στο Ironman με δύο αγώνες να απομένουν στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 4/9/21 Fox Raceway CA.


1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...