TEST ΜΠΟΤΑΣ LEATT 5.5 – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ!

Συνεχίζοντας το test προϊόντος με τις μπότες της Leatt 5.5 και αφού περάσαμε από τις φιλόξενες καλοκαιρινές πίστες της Πελοποννήσου, της κεντρικής Ελλάδας αλλά και αρκετές βασανιστικές προπονήσεις στις σκληρές πίστες της Αττικής, φτάσαμε τις δέκα ώρες χρήσης.

Μέσα σε αυτές τις δέκα ώρες, τις νέες μπότες της Leatt 5.5 περίμεναν δοκιμασίες κυρίως σε ξερά και σκονισμένα εδάφη αλλά είχαμε την τύχη να της απολαύσουμε και σε λάσπη σε ποτιζόμενες πίστες αλλά και σε πίστες όπου πέρασαν τα καλοκαιρινά μπουρίνια του Αυγούστου. Το αποτέλεσμα για αυτές τις πρώτες δέκα ώρες; Oι εντυπώσεις μας είναι άκρως θετικές καθώς όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω, ανταποκρίθηκαν σε όλες τις κατηγορίες.

Άνεση και εφαρμογή
Δεν ξέρω αν περισσότερο συνηθίζεις τις μπότες ή αυτές στρώνουν και γίνονται ένα με το πόδι σου μετά από κάποιο χρόνο. Όπως και να έχει οι Leatt 5.5 από τις πρώτες ώρες ήταν αρκετά άνετες και λειτουργικές. Εύκολα έπαιζες με τον λεβιέ τον ταχυτήτων και πάντα ήξερες που είναι ο μοχλός του πίσω φρένου. Σε όσα νερά και νερολούμπες βρέθηκαν στο πέρασμα μας δεν έβαζαν νερά αλλά επίσης δεν έβραζαν τα πόδια σου στις καυτές προπονήσεις του Ιουλίου. Στο περπάτημα παραμένουν από την πρώτη μέρα άβολες αλλά δεν έχουν κατασκευαστεί για αυτήν την χρήση.

Αντοχή
Το πιο ευαίσθητο σημείο μιας μπότας είναι οι πάτοι τους και με την χρήση after market μαρσπιέ για καλύτερο και μεγαλύτερο γκριπ πάνω στην μοτοσυκλέτα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα. Για τις πρώτες δέκα ώρες η φθορά στους πάτους κρίνεται φυσιολογική ισάξια με τις κορυφαίες σειρές των άλλων εταιρειών. Η υπόλοιπη μπότα έχει κρατήσει την συνοχή της, και δεν έχει αυτό που λέμε πετσικάρει, και οι δυνατές δέστρες της δουλεύουν όπως την πρώτη ημέρα όταν οι μπότες είναι καθαρές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάποιες δέστρες μουλαρώνουν όταν οι μπότες είναι βρώμικες και θέλει προσοχή γιατί μπορεί να γίνει ζημιά.

Προστασία
Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό για να δοκιμάσουμε την προστασία των Leatt 5.5 όμως αρκετές φορές σε αυτές τις δέκα ώρες χρειάστηκε να βάλουμε δυνατά το πόδι μας κάτω σε στροφές. Σίγουρα σου δίνουν εμπιστοσύνη και καθόλου δεύτερες σκέψεις να βάλεις το πόδι κάτω κάνοντας αυτό που πρέπει όταν οδηγείς. Ίσως να παίζει ρόλο και ειδικός σχεδιασμός αυξημένης απόσβεσης του πάτου της μπότας σε αυτήν την άνεση που σου δημιουργεί.

Οι Leatt 5.5 έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της motocross οδήγησης μας και θα ακολουθήσουν κι άλλα μελλοντικά updates για αυτό το test προϊόντος.

4032 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΟΤΟ TOURATZIDIS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αντιπροσωπεία  PEUGEOT MOTORCYCLES και Επίσημο HONDA SERVICE - Η οικογένεια Τουρατζίδη είναι...