ISDE 2022 – TO SIX DAYS ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!

Η 96η έκδοση του FIM International Six Days of Enduro (ISDE) θα πραγματοποιηθεί στο Puy en Velay της Γαλλίας, την πρωτεύουσα του διαμερίσματος Haute-Loire στην καρδιά της περιοχής Auvergne – Rhône-Alpes, από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Σάββατο. 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Η πρώτη έκδοση του ISDE στη Γαλλία χρονολογείται από το 1920 στη Γκρενόμπλ, στην ίδια περιοχή με την επόμενη έκδοση. Η εκδήλωση ονομαζόταν τότε «ISDT» για «Διεθνείς 6 ημέρες δοκιμής», το enduro δεν υπήρχε ακόμη. 60 χρόνια αργότερα, το 1980 και για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Γαλλία φιλοξένησε το ISDE στο Haute Loire στο Brioude, την περιοχή όπου είχε διοργανωθεί ο πρώτος διαγωνισμός enduro στη χώρα 8 χρόνια νωρίτερα. Πιο πρόσφατα, η τελευταία γαλλική έκδοση του FIM ISDE διοργανώθηκε το 2017 στο Brive.

Η FIM αναθέτοντας τη διοργάνωση της διοργάνωσης στην FFM, η Οργανωτική Επιτροπή επιτρέπει την επιστροφή στις ρίζες της διοργάνωσης στη Γαλλία. Πιο πρόσφατα, αυτή η ίδια περιοχή φιλοξένησε τον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Borilli FIM Enduro GP 2021 στο Langeac (μόλις σαράντα χιλιόμετρα από το Puy en Velay) και το 2019 στο Ambert (εβδομήντα χιλιόμετρα από το Puy en Velay), αυτά τα δύο Grand Prix απόλαυσαν μεγάλη επιτυχία ιδίως από την πλευρά του πλήθους και τον ενθουσιασμό που έφεραν στην εκδήλωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή (COISDE–2022) αποτελείται από τρεις λέσχες μοτοσυκλετών που ειδικεύονται στον κλάδο, το Moto Club du Puy en Velay, το Moto Club de Saugues και το Moto Club Moto Verte Haute Lozère, οι οποίες θα επωφεληθούν από την πλήρη υποστήριξη του το FFM και οι περιφερειακοί ενδιαφερόμενοι φορείς.

Το COISDE–2022 εργάζεται για περισσότερους από έξι μήνες στη δημιουργία της διαδρομής εστιάζοντας σε δύο βασικά σημεία: να προτείνει μια διαδρομή όπως τους αρέσει στους αναβάτες, ποικίλη με τοπία που κόβουν την ανάσα και ένα συγκεκριμένο τεχνικό επίπεδο ακολουθώντας το DNA του ISDE.

Η διαδρομή θα οργανωθεί γύρω από τρεις εντελώς διαφορετικούς κύκλους, ο καθένας περίπου διακοσίων χιλιομέτρων, που θα ταξιδέψουν τους αγωνιζόμενους στην καρδιά της περιοχής και όχι μόνο, με τουλάχιστον δεκατρείς διαφορετικές ειδικές δοκιμές και πέντε χρονομετρημένες δοκιμές την ημέρα, 5 έλεγχοι χρόνου ανά ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 2 διπλών, άρα μόνο 3 ξεχωριστές θέσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων για τις ομάδες:

Ημέρες 1 και 2 – Διαδρομή 1:. Haute Loire – Haut Allier – Gévaudan
Μέρες 3 και 4 – Διαδρομή 2: Haute Loire – Lozère – Langogne
Ημέρα 5 – Διαδρομή 3: Haute Loire – Puy en Velay – Emblavez
Ημέρα 6: Τελικό Cross Test Haute Loire – Puy en Velay, σε άμεση γειτνίαση με το Paddock

Πάντα με στόχο τη μείωση του κόστους για όλες τις ομάδες, επαγγελματίες και ερασιτεχνικές, η FIM ήθελε να μειώσει τη διάρκεια παραμονής κατά μία ημέρα εξαλείφοντας την ημέρα μεταξύ της τελευταίας ημέρας των ελέγχων και της πρώτης ημέρας του αγώνα.

Έτσι, το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι το εξής:

– Τρίτη 23 Αυγούστου: Εγκαίνια του Paddock
– Παρασκευή 16 Αυγούστου έως Κυριακή 28 Αυγούστου αργά το πρωί: Διοικητικοί και τεχνικοί έλεγχοι
– Σάββατο 27 Αυγούστου – Βράδυ: Τελετή έναρξης στο Puy en Velay, δέκα χιλιόμετρα από τη μάντρα
– Από Δευτέρα 29 Αυγούστου έως Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου: Ο αγώνας
– Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου: Κλείσιμο του Paddock

Το άνοιγμα των προεγγραφών έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...