ΑΜΑ ΜΧ/SX 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ RED BULL KTM

Μετά την παρουσίαση των νέων motocross μοντέλων της, η ΚΤΜ Αμερικής παρουσίασε και την αγωνιστική της ομάδα με τις ολοκαίνουργες αυστριακές μοτοσυκλέτες. Στην μεγάλη κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, μαζί με τον παρτενέρ του Marvin Musquin αλλά και με την νέα προσθήκη της ομάδας Aaron Plessinger. Στην μικρή κατηγορία των 250 ο Max Vohland θα συνεχίσει με την ομάδα στην δεύτερη χρονιά του ως επαγγελματίας. Το ΑΜΑ Supercross 2022 ξεκινάει στις 8 Ιανουαρίου στο Anaheim της California και ομάδα δηλώνει έτοιμη για τις προκλήσεις της νέας χρονιάς.

Ο άσσος επέστρεψε στην μοτοσυκλέτα του Webb.

Cooper Webb: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την επερχόμενη σειρά αγώνων. Θα είναι υπέροχο να υπερασπιστούμε ξανά το νούμερο ένα, δουλέψαμε σκληρά πέρυσι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε ένα ολοκαίνουργιο εργαλείο φέτος και αυτό είναι υπέροχο. Διασκεδάσαμε επίσης με τη νέα δυναμική της ομάδας και έχοντας τον Aaron [Plessinger] στην ομάδα. Ήμουν μαζί του στο παρελθόν, οπότε ήταν υπέροχο να επανενωθούμε και να έχουμε μια ομάδα τριών ατόμων στα 450, και τον Max στα 250. Ανυπομονώ».

O M.Musquin βρίσκεται στην δύση της καριέρας του αλλά απέδειξε με την νίκη του στο παριζιάνικο supercross ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη φέτος.

Marvin Musquin: «Είναι πάντα συναρπαστικό να πηγαίνεις σε μια νέα σεζόν, ειδικά φέτος με μια νέα μοτοσυκλέτα. Είναι κάτι που περίμενα με ανυπομονησία – έχουμε σημειώσει πρόοδο και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι, οπότε είναι εξαιρετικά συναρπαστικό. Μπαίνω στο 12ο έτος μου με το Red Bull KTM εδώ στην Αμερική. Είναι πολύ ξεχωριστό και με τιμά να είμαι μέλος της οικογένειας της Red Bull KTM για να πάω σε έναν ακόμη χρόνο ώστε να πετύχω σπουδαία πράγματα. Θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα για τη νέα σεζόν!».

Ο A.Plessinger ήρθε φέτος στην Red Bull KTM για να δώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στην ομάδα αλλά και να κάνει μια στροφή στην καριέρα του ο ίδιος.

Aaron Plessinger: «Είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα για μένα που ήρθα στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing. Ο μπαμπάς μου συνήθιζε να αγωνίζεται για την KTM στο GNCC και κέρδισε μερικά πρωταθλήματα, οπότε είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Στόχος μου είναι να πάρω όσες περισσότερες νίκες μπορώ και να προσπαθήσω να κερδίσω για αυτά τα παιδιά μερικά ακόμη πρωταθλήματα. Ο χρόνος μου πλησιάζει και νιώθω ότι αυτή η χρονιά θα είναι μια πραγματικά καλή χρονιά με δύο σπουδαίους συμπαίκτες – τον Cooper και τον Marvin – νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε κάποια ζημιά εκεί έξω. Η νέα μοτοσυκλέτα είναι φοβερή. Λατρεύω αυτό το πράγμα. Είναι τόσο ευκίνητο και ελαφρύ, μπορώ να το βάλω όπου θέλω και η ανάρτηση λειτουργεί τέλεια σε αυτό. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και ανυπομονώ».

Max Vohland: «Ήταν μια πραγματικά υπέροχη σεζόν προετοιμασίας και ανυπομονώ για το 2022 με τους νέους συμπαίκτες και τη νέα μοτοσυκλέτα. Νιώθω φρέσκος και το ανυπομονώ. Η νέα Factory Edition είναι καταπληκτική, όλο το πακέτο είναι υπέροχο από την ανάρτηση μέχρι το σασί και τον κινητήρα – κάνουμε βήματα μπροστά κάθε μέρα. Έχω μόνο τρεις αγώνες SX στο ενεργητικό μου, επομένως έχω λίγη εμπειρία, αλλά νομίζω ότι αυτός ο επιπλέον χρόνος που είχα στη μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας με βοήθησε πραγματικά και αισθάνομαι εντελώς διαφορετικός αναβάτης από την προηγούμενη χρονιά, νιώθω πολύ μπροστά από το σημείο που ήμουν πέρυσι για αυτή τη νέα σεζόν που έρχεται».

Ian Harrison, Red Bull KTM Factory Racing Team Manager: «Η ομάδα επεκτάθηκε φέτος με τρία 450 παιδιά και τον Max για δεύτερη χρονιά ως αναβάτης 250, καθώς και νέες μοτοσυκλέτες σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό. Έχει γίνει πολλή δουλειά και ώρες δοκιμών εδώ και στην Αυστρία, και έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο με αυτό και στις δύο πλευρές. Ανυπομονούμε να πάμε σε αγώνες στις αρχές Ιανουαρίου. Έχουμε μια καλή πλατφόρμα και τα παιδιά είναι χαρούμενα που ξεκινούν τη σεζόν. Η δυναμική της ομάδας είναι εξαιρετική αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι ο Άαρον φέρνει αυτό το πραγματικό στυλ «αγαπώντας τη ζωή» στην ομάδα, κάτι που είναι καλό. Ο Cooper δείχνει χαρούμενος με τη νέα του μοτοσυκλέτα, κάνει καλή πρόοδο και είμαι ενθουσιασμένος για να δω τι μπορεί να κάνει. Νομίζω ότι ο Marvin θα μας εκπλήξει όλους. Πέρασε καλά εκτός σεζόν και τα πήγε πολύ καλά όταν πήγε στην Ευρώπη για να αγωνιστεί στο SX, οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλός. Με τον Max, ανυπομονούμε να δούμε τι μπορεί να κάνει στη νέα μοτοσυκλέτα με καθαρό λογαριασμό αυτή τη σεζόν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα πράγματα θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα».

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...