RALLY DAKAR 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ HUSQVARNA FACTORY RACING

Ο Luciano Benavides και ο Skyler Howes θα εκπροσωπήσουν την Husqvarna Factory Racing στον πιο σκληρό αγώνα μοτοσικλετών εκτός δρόμου στον κόσμο – το Rally Dakar – με την ομάδα δύο ατόμων να συμμετέχει με το νέο Rally FR 450.

Μόλις δύο εβδομάδες απομένουν πριν από τη μεγαλύτερη διοργάνωση ράλι της χρονιάς, η Husqvarna Factory Racing είναι έτοιμη να αναλάβει το εμβληματικό γεγονός, που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οπλισμένοι με την τελευταία έκδοση του Ράλι Husqvarna FR 450, οι Benavides και Howes ελπίζουν να ξεκινήσουν δυνατά τις σεζόν του 2022 με κορυφαία αποτελέσματα στο Rally Dakar.

Σηματοδοτώντας τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIM 2022 και απονέμοντας επιπλέον πόντους λόγω της κατάταξής του ως Μαραθώνιου Rally FIM, η 44η έκδοση του Dakar γίνεται πιο σημαντική από ποτέ. Καλύπτοντας 12 ημέρες από την 1η Ιανουαρίου έως τις 14 Ιανουαρίου, και συνολικά κοντά στα 8.000 χιλιόμετρα, ο αγώνας υπόσχεται να προσφέρει την απόλυτη δοκιμασία αντοχής, ταχύτητας και πλοήγησης καθώς ταξιδεύει στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας.

Βγαίνοντας από το Dakar του 2021 στην εννέα σκηνή, ο Luciano Benavides αναγκάστηκε να περάσει την αρχή της σεζόν του 2021 αναρρώνοντας από έναν τραυματισμό στον ώμο του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στη μοτοσυκλέτα και στους αγώνες όσο το δυνατόν συντομότερα, ο νεαρός Αργεντινός επέστρεψε στους αγώνες στον πρώτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Cross-Country της FIM στο Καζακστάν, όπου κέρδισε την εντυπωσιακή έκτη θέση συνολικά.

Ένα σταθερό αποτέλεσμα στην έβδομη θέση στο Silk Way Rally αύξησε περαιτέρω την αυτοπεποίθηση του Benavides και μπόρεσε να μεταφέρει αυτή τη δυναμική στο Rallye du Maroc όπου η συνέπειά του του επέτρεψε να εξασφαλίσει άλλον έναν τερματισμό στην πρώτη εξάδα. Τώρα, κατευθυνόμενος στο Dakar του 2022, ο Luciano έχει επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και έχει μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ για να εξασφαλίσει το καλύτερο του αποτέλεσμα στη θρυλική διοργάνωση.

Luciano Benavides: «Το 2021 ήταν μια μακρά, δύσκολη χρονιά για μένα. Ξεκίνησε καλά με το Dakar όπου είχα καλή ταχύτητα, αλλά στη συνέχεια η πτώση μου με ανάγκασε να φύγω από τη διοργάνωση. Χρειάστηκε πολλή ξεκούραση και προπόνηση για να βελτιώσω τον ώμο μου στη δύναμη, αλλά ευτυχώς μπόρεσα να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα αρκετά νωρίς και να αρχίσω να χτίζω ξανά το ρυθμό μου. Οι πρώτοι δύο γύροι του παγκοσμίου πρωταθλήματος πήγαν καλά στο Καζακστάν και στο Silk Way, μπόρεσα να χτίσω σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή μου, αλλά ήξερα ότι ήμουν λίγο εκτός ρυθμού. Περάσαμε πολύ χρόνο στα μέσα της χρονιάς για την ανάπτυξη της νέας μοτοσυκλέτας και μετά όταν την οδηγήσαμε στο Μαρόκο ήταν σίγουρα ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για μένα. Όχι μόνο η μοτοσυκλέτα είχε πολύ καλή απόδοση, αλλά βοήθησε και εμένα και την αυτοπεποίθησή μου – ένιωσα άνετα αμέσως και έτσι η ταχύτητα ήρθε πιο εύκολα. Η ομάδα έχει κάνει απίστευτη δουλειά – πολλές ώρες εργασίας και δοκιμών και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Τώρα, κοιτάζοντας μπροστά στο επόμενο Dakar, είμαι ευχαριστημένος πού είμαι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά έτοιμος, έχοντας βρει την ταχύτητά μου. Η μοτοσυκλέτα και η ομάδα δουλεύουν πολύ καλά αυτή τη στιγμή, οπότε πιστεύω ότι έχουμε ένα εξαιρετικό πακέτο για το Dakar και θα μπορέσουμε να παλέψουμε για δυνατά αποτελέσματα. Σίγουρα, θα είναι δύσκολο όπως πάντα, αλλά αυτό θα είναι το πέμπτο μου Ντακάρ και νομίζω ότι είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από ποτέ».

Συνεργαζόμενος καλά με την ομάδα και τη μοτοσυκλέτα, ο Howes συνέχισε να προσφέρει δυνατές επιδόσεις για την υπόλοιπη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος, κόντρα στους πιο καταξιωμένους αναβάτες ενώ παράλληλα αποκτούσε πολύτιμη εμπειρία στην πορεία. Εξασφαλίζοντας την πέμπτη θέση και τερματίζοντας ως ο κορυφαίος ιδιώτης στο Dakar του 2021, ο Skyler ανυπομονεί τώρα να συμμετάσχει στη διοργάνωση για πρώτη φορά ως πλήρως υποστηριζόμενος εργοστασιακός αναβάτης και ελπίζει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές του δεξιότητες πλοήγησης στο τεχνικού εδάφους ενώ αγωνίζεται για ένα κορυφαίο αποτέλεσμα. Υπογράφοντας για το εργοστάσιο της Husqvarna τον Απρίλιο, ο Skyler Howes διαγωνίστηκε στον πρώτο του διεθνή αγώνα για την ομάδα λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα στο Rally Καζακστάν. Ο συμπαθής Αμερικανός εντυπωσίασε αμέσως, μετατρέποντας την ταχύτητα και τον ενθουσιασμό του σε νίκες τις δύο ημέρες.

Skyler Howes: «Η χρονιά πήγε πολύ καλά για μένα – ήταν η πρώτη μου σεζόν ως εργοστασιακός αναβάτης και αυτό έκανε τεράστια διαφορά, ήταν υπέροχο να επικεντρώνομαι μόνο στους αγώνες μου, κάτι που νιώθω ότι αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματά μου. Πηγαίνοντας στο Dakar τον Ιανουάριο, είμαι σίγουρα πιο προετοιμασμένος από ποτέ, αλλά ταυτόχρονα οι στόχοι μου παραμένουν οι ίδιοι – δώστα όλα, μείνε ασφαλής, αλλά προσπάθησε να βγεις από την άλλη πλευρά με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Dakar είναι δύσκολο και μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα έχεις δύσκολες μέρες. Το κλειδί είναι να συνεχίσω να κοιτάζω μπροστά και να επικεντρώνομαι σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα – αυτό είναι που με κρατά να προχωρώ και μου δίνει κίνητρο. Η νέα μοτοσυκλέτα που αναπτύσσουμε όλο το χρόνο ήταν μια ακόμη τεράστια βελτίωση για μένα. Τα προηγούμενα χρόνια, μόλις είχα εμφανιστεί στο Dakar και συχνά οδηγούσα την μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα. Τώρα, μου δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο με την μοτοσυκλέτα, αλλά και να έχω τεράστια συμβολή στην ανάπτυξή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου στο νέο FR 450 Rally και ανυπομονώ να το πάω στο Dakar. Στο τέλος της ημέρας, θα είμαι χαρούμενος αν τα δώσω όλα και διασκεδάσω, ελπίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει και αυτό».

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...