MXGP 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ KAWASAKI RACING TEAM 2022

Η Kawasaki Racing Team θα εισέλθει ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM με μια ισχυρή σύνθεση στην κορυφαία κατηγορία MXGP. Η σειρά 2022 ξεκινά στις 19-20 Φεβρουαρίου στο Matterley Basin (Ηνωμένο Βασίλειο).

Το 2021 είχε ένα επικό τέλος της σεζόν, καθώς τρεις αναβάτες πάλεψαν μέχρι το τελικό σκέλος για τον τίτλο και με το ασημένιο μετάλλιο, ο Romain Febvre έδωσε στην Kawasaki το καλύτερο της αποτέλεσμα στην κορυφαία κατηγορία MXGP. Ο τριαντάχρονος Γάλλος θα είναι και πάλι ο ηγέτης της KRT αφού υπέγραψε μια νέα διετούς συμφωνία απευθείας με το ιαπωνικό εργοστάσιο, το οποίο τώρα θα εμπλέκεται ακόμη πιο βαθιά στο νέο έργο καθώς πέρασε τα ηνία της Kawasaki Racing Team στον θρύλο της Formula 1, Kimi Raikkonen και τον παλαιό νικητή του motocross GP, Antti Pyrhonen. Και οι δύο ασχολούνται με το άθλημα για πολλά χρόνια και γιορτάζουν φέτος τη δέκατη επέτειό τους στο MXGP. Στην πραγματικότητα, η πρώτη τους σεζόν μαζί ήταν σαν ιδιωτική ομάδα με μοτοσυκλέτες Kawasaki και τώρα είναι πίσω στα πράσινα για να εκτελέσουν την επίθεση της Factory Kawasaki Racing Team με πλήρη υποστήριξη από την KMC Japan και την KME. Ο Άγγλος Ben Watson, ένας μακροχρόνιος προπονητικός συνεργάτης του Romain Febvre, θα εισέλθει στη δεύτερη σεζόν του στην κατηγορία MXGP μετά από μια δυνατή πρώτη χρονιά το 2021. το νεαρό βρετανικό ταλέντο είναι έτοιμο να μπει στους αγώνες προετοιμασίας του Σαββατοκύριακου στο νησί της Σαρδηνίας και μια εβδομάδα αργότερα στη Γαλλία.

Steve Guttridge (Διευθυντής Σχεδιασμού Αγώνων – Kawasaki Motors Europe – KME): «Τον Οκτώβριο του 2021 μια νέα εταιρεία και νομική οντότητα γνωστή ως Kawasaki Motors Ltd – KMC ιδρύθηκε στην Ιαπωνία για να επικεντρωθεί πιο άμεσα στην επιχείρηση μοτοσικλετών Kawasaki που περιλαμβάνει τους εργοστασιακούς αγώνες μας περιλαμβάνοντας το MXGP πιο άμεσα από ό,τι στο παρελθόν για την ενσωμάτωση καινοτομιών σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής KX. Η Kawasaki Racing Team MXGP έχει έναν τεράστιο και περίπλοκο ρόλο να εκπληρώσει, πιστεύουμε ότι η ομάδα θα συνεχίσει να μας βοηθά να κάνουμε μεγάλα βήματα προς τον απώτερο στόχο μας να γίνουμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές MXGP. »

Kimi Räikkönen (Διευθυντής ομάδας – KRT MXGP): «Δεν είναι μυστικό ότι, για μένα, ένα από τα μεγάλα μου πάθη στη ζωή εδώ και πολλά χρόνια ήταν το motocross, αλλά αυτή η ομάδα δεν είναι αυτό που μπορείς να πεις χόμπι. Eίναι πολύ σοβαρό, πολύ συγκεντρωμένο και φιλοδοξούμε να είμαστε το καλύτερο που μπορούμε. Τώρα έχω αποσυρθεί από τους αγώνες, θα μπορώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτό το έργο. Όχι για τα καθημερινά ζητήματα αλλά περισσότερο από στρατηγική άποψη χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου για το πώς λειτουργούν οι ομάδες και τι δημιουργεί επιτυχία στην παγκόσμια σκηνή. Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, είναι χαρούμενοι που η Kawasaki μας επέλεξε να γίνουμε η εργοστασιακής της ομάδα. Ξέρω ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάντα μεγαλύτερες με την άμεση εργοστασιακή υποστήριξη, επομένως αυτό μεταφράζεται σε μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς ως τη νέα Kawasaki Racing Team στο MXGP.»

Antti Pyrhonen (Team manager – KRT MXGP): «Από τότε που μπήκα στην ομάδα της Kimi πριν από δέκα χρόνια, δεν σταματήσαμε ποτέ να εργαζόμαστε σκληρά για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατηγορία MXGP και, αφού πετύχαμε κάποια καλά αποτελέσματα με πολλές νίκες και βάθρα, τώρα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με ένα φημισμένο εργοστάσιο. Δουλεύουμε σε αυτό το νέο έργο εδώ και αρκετούς μήνες ήδη και είμαστε φυσικά χαρούμενοι που έχουμε αυτή την ευκαιρία να γίνουμε μέλος της Kawasaki και να διευθύνουμε την Kawasaki Racing Team. Η κατηγορία MXGP είναι η κορυφή του αθλήματος μας και γνωρίζουμε πόσο ανταγωνιστική είναι η σειρά, αλλά κοιτάμε αυτή τη νέα πρόκληση με αισιοδοξία, καθώς έχουμε δύο δυνατούς και γρήγορους αναβάτες σε αυτό το νέο κεφάλαιο με ένα εργοστάσιο πίσω μας.»

Romain Febvre: «Σίγουρα δεν ήταν ο καλύτερος χειμώνας μου από τότε που ξεκίνησα να αγωνίζομαι. Είναι πάντα απογοητευτικό να αναρρώνεις από έναν τραυματισμό ενώ οι αντίπαλοί σου προπονούνται στις πίστες, αλλά έτσι είναι. Οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλήματος μας. Η ανάρρωσή μου πηγαίνει καλά και ανυπομονώ να επιστρέψω στο Kawasaki μου. Το πρωτάθλημα θα είναι και πάλι μακρύ και θα βάλω τα δυνατά μου για να ξεκινήσω τους αγώνες το συντομότερο δυνατό. Το 2021 ήταν σίγουρα μια εξαιρετική σεζόν για μένα. Ένιωθα τόσο άνετα στο KX450-SR και πάλευα για τον τίτλο μέχρι το τελευταίο moto. Η υπογραφή μιας διετούς εργοστασιακής συμφωνίας με την Ιαπωνία ήταν καλή για την αυτοπεποίθησή μου και είναι άλλη μια ώθηση να συμμετέχω στο νέο έργο από την πρώτη μέρα».

Ben Watson: «Δεν υπάρχουν τόσες πολλές εργοστασιακές θέσεις στην κατηγορία MXGP, οπότε είμαι πολύ περήφανος που επιλέχθηκα από την Kawasaki Racing Team για τη δεύτερη χρονιά μου σε αυτό το πρωτάθλημα. Είναι ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας μου και είναι υπέροχο να συνεργάζομαι στενά με τον Romain. Γνωριζόμαστε και εκτιμούμε ο ένας τον άλλον καθώς έχουμε δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Έμαθα πολλά κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν μου και είμαι σίγουρος για τη χρονιά που έρχεται, καθώς έχω δει πόσο δυνατή είναι η ομάδα αφού είμαστε μαζί εδώ και μερικούς μήνες. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να είσαι μέρος αυτής της νέας πρόκλησης.»

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...