AMA SX 2022 – ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ANAHEIM II

Το ΑΜΑ Supercross 2022 επέστρεψε στο Anaheim για τον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος με τους πρωτοπόρους των δύο βαθμολογιών να αποσπούν την νίκη. Ο Eli Tomac πήρε την πρώτη του φετινή στα 450 μεγαλώνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα ενώ και ο ομόσταυλος του Christian Craig κατάφερε να πάρει στα 250 Δύσης μια νίκη γοήτρου για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ποτέ άλλοτε ο Ε.Tomac δεν είχε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος τόσο νωρίς.

Κατηγορία 450
Η κατηγορία φέτος, έχει δείξει ότι είναι πιο δύσκολη από ποτέ, με τέσσερις διαφορετικούς νικητές στους τέσσερις πρώτους αγώνες και με διαφορετικά βάθρα κάθε φορά. Στον προηγούμενο αγώνα στο San Diego ο Eli Tomac κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο και με τερματισμούς 6-4-2, ήρθε παραδόξως στο Anaheim II με το κόκκινο φόντο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στον αριθμό της μοτοσυκλέτας του. Όπως δήλωσε, παίζει το παιχνίδι της σταθερότητας, που τόσο πολύ αγνοούσε στο παρελθόν, χάνοντας κυριολεκτικά πρωταθλήματα. Στο Anaheim II, βγήκε και από την άβολη θέση να προηγείται στην βαθμολογία και να μην έχει νίκη. Πήρε μια σχετικά καλή εκκίνηση και πέρασε σχετικά γρήγορα τους Malcolm Stewart και Shane McElrath για να βρεθεί πίσω από την μάχη της πρώτης θέσης των Ken Roczen και Jason Anderson. Οι δύο πρώτοι μετά από μια σύγκρουση μεταξύ τους, έφερε τον Roczen στο έδαφος, τον Anderson στην πρωτοπορία και τον Tomac στην δεύτερη θέση να τον ακολουθεί. Χωρίς να πιέζει ιδιαιτέρα, καθώς ήταν εύκολα φανερό ότι ο Tomac ήταν ταχύτερος, περίμενε την κατάλληλη στιγμή να επιτεθεί κάτι που όμως δεν χρειάστηκε. Ο Anderson έκανε ένα μικρό λάθος που έφερε εύκολα τον Tomac στην πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Ο Anderson προσπάθησε να ακολουθήσει τον Tomac αλλά όπως δήλωσε άρχισε να κάνει μικρά λάθη που τον απομάκρυναν από την πρώτη θέση. Στην τρίτη θέση του αγώνα βρέθηκε ο Chase Sexton που ακολουθούσε τους δύο πρωτοπόρους του αγώνα, από απόσταση βολής. Ακόμα έναν εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Dylan Ferrandis ανεβαίνοντας θέσεις για να τερματίσει τελικά στην τέταρτη. Αυτός και ο Sexton, πραγματοποίησαν τις περισσότερες προσπεράσεις του αγώνα. Την καλή εκκίνηση που έψαχνε ο Stewart την είχε σε αυτόν τον αγώνα όμως δεν μπόρεσε να βρεθεί στο βάθρο τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Marvin Musquin με σταθερή απόδοση στον αγώνα.

Ο C.Craig #28, δείχνει ποιος είναι το αφεντικό στην κατηγορία φέτος στον M.Mossiman #29!

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο αγώνας του Anaheim II εξελίχθηκε σε μια μονομαχία των διεκδικητών του πρωταθλήματος και μοναδικών νικητών φέτος, Christian Craig και Michael Mossiman αφού όμως πρώτα έπρεπε να ξεμπλέξουν από τον Vince Friese που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα. Στον τέταρτο γύρο όμως, οι δύο διεκδικητές του τίτλου βρέθηκαν με καθαρή πίστα μπροστά τους, με τον Mossiman να οδηγεί τον αγώνα. Ο Craig, είχε ένα δυνατό όπλο που δεν ήταν άλλο από τα σαμαρία της πίστας, σημείο όπου φέτος κάνει την διαφορά και στις δύο κατηγορίες. Κυνήγησε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Mossiman, και στον δέκατο γύρο κατάφερε να τον περάσει και να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Ο Craig πήρε την τρίτη του φετινή νίκη, μια νίκη γοήτρου για την κατάκτηση του φετινού τίτλου αλλά, μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν βρισκόμαστε ούτε στην μέση του φετινού πρωταθλήματος της Δύσης. Η μέτρια εκκίνηση του δεύτερου της βαθμολογίας Hunter Lawrence, δεν του επέτρεψε να βρεθεί κοντά στην μάχη για την νίκη του αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό σημείωσε ο Nate Thraser ανεβαίνοντας από την ένατη θέση στην τέταρτη. Σε αυτόν τον αγώνα την καλύτερη φετινή τους επίδοση πέτυχαν επίσης οι Jalek Swoll(5ος) και Carson Brown(6ος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 06/02/2022 Glendale AZ.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...