MX INTER D’ITALIA 2022 – T.GAJSER, J.SEEWER ΚΑΙ J.GEERTS ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ALGHERO

O πρώτος αγώνας του Motocross Internazionali d’Italia 2022 πραγματοποιήθηκε στο Alghero όπου στην ΜΧ1 κέρδισε ο Jeremy Seewer, την ΜΧ2 ο Jago Geerts και το μικτό σκέλος Supercampione ο Tim Gajser, σε έναν αγώνα όπου υπήρχαν απουσίες.

O πρώτος επίσημος αγώνας προετοιμασίας για τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP πραγματοποιήθηκε στο Alghero της Ιταλίας για το γνωστό πρωτάθλημα Motocross Internazionali d’Italia 2022. Αν και αρχικά όλες οι μεγάλες ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά δεν εμφανίστηκε ο πρωταθλητής της MXGP κατηγορίας Jeffrey Jerlings.

Μετά από καλή εκκίνηση το σκέλος της ΜΧ1 κέρδισε ο Jeremy Seewer καθώς o Tim Gajser δεν ξεκίνησε καλά και δεν μπόρεσε να φτάσει τον Ελβετό, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Ruben Fernandez στην τρίτη θέση καταφέρνοντας μάλιστα να περάσει στην αρχή τον Seewer για την πρωτοπορία του αγώνα. Εντυπωσίασε ο Christophe Charlier στην επιστροφή του στο motocross με την πέμπτη θέση.

Στην ΜΧ2, ο Jago Geerts επέστρεψε από την προετοιμασία του στην Αμερική και έδειξε έτοιμος για νίκες, κερδίζοντας εύκολα την κατηγορία. Την μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε ο Carnelius Tendel από τον τρίτο τελικά Simon Langenfelder. Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα οι Mattia Guadagnini(5ος) και Nocolas Lapucci(6ος).

Στο μεγάλο μικτό τελικό Supercampione των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2, ο Gajser είχε καλύτερη εκκίνηση, ακολουθώντας τον Seewer που οδηγούσε τον αγώνα. Την κατάλληλη στιγμή, τον πέρασε για να του πάρει την νίκη. Σκληρή μάχη έγινε για την τρίτη θέση με νικητή τελικά τον Geerts έναντι του Jed Beaton(είχε πτώση) ενώ ο Ben Watson τα πήγε καλύτερα στον μικτό τελικό τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Οι Langefelder και Tim Koch συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα πρώτου γύρου Alghero.

To πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με τον δεύτερο και τελευταίο αγώνα στις 6/2/2022 στην Riola Sardo.

1968 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...