AMA SX 2022 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC…ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ H.LAWRENCE ΣΤΟ GLENDALE

Ο πρώτος φετινός αγώνας Triple Crown με τρεις τελικούς να κρίνουν τους νικητές, πραγματοποιήθηκε στο Glandale για τον πέμπτο γύρο του AMA Supercross 2022. Ο Eli Tοmac κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη και μάλιστα back to back στα 450, ενώ στα 250 Δύσης ο Hunter Lawrence πήρε την πρώτη του νίκη υπό την σκιά του αντιαθλητικού προσπεράσματος του Vince Friese στον Christian Craig.

O ET έψαχνε από την αρχή της σεζόν τις καλές εκκινήσεις και τελικά τις βρήκε εκεί που τις χρειαζόταν περισσότερο…στο triple crown.

Κατηγορία 450
Οι αγώνες triple crown είναι πολύ δύσκολοι για την μεγάλη κατηγορία καθώς είναι πολλοί αναβάτες που μπορούν να οδηγήσουν σε δυνατό ρυθμό σε μικρή χρονική διάρκεια ενώ με τρεις εκκινήσεις σε τρεις Τελικούς, αυτοί οι αγώνες μπορεί να είναι επιζήμιοι για τους διεκδικητές του τίτλου. Ο Eli Tomac(1-1-3), ως από τους πιο παλιούς αναβάτες της κατηγορίας το γνώριζε καλά αυτό, και για καλή του τύχη, η ομάδα του αλλά και ο ίδιος κατάφεραν από τον προηγούμενο αγώνα να λύσουν τον γρίφο των εκκινήσεων που δεν τα πήγαιναν καλά. Κατάφερε να στρίψει πρώτος στους δύο πρώτους Τελικούς, πήρε εύκολα το προβάδισμα και την πρώτη θέση ενώ στον τρίτο, είχε και πάλι καλή εκκίνηση κάνοντας μετέπειτα διαχείριση του αγώνα, μια και με την τρίτη θέση ήταν με διαφορά πρώτος στην τελική κατάταξη. Στο τέλος της ημέρας είδε να αυξάνεται το βαθμολογικό του προβάδισμα στους έντεκα βαθμούς, μια και οι αντίπαλοι του για τον τίτλο, δεν απέφυγαν τα λάθη. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην δεύτερη θέση πέτυχε ο Malcolm Stewart(3-2-4), ανεβαίνοντας για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο. Εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις και το γεγονός ότι αντέχει τον δυνατό ρυθμό στην αρχή του αγώνα. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Chase Sexton(11-3-1) είχε ένα καταστροφικό πρώτο αγώνα με αλλεπάλληλες πτώσεις, ανέκαμψε στον δεύτερο και κέρδισε τον τρίτο για την τρίτη θέση της ημέρας. Ρυθμό ακόμα και για την νίκη είχε ο Jason Anderson(2-12-2) που μπήκε και στους τρεις Τελικούς στο παιχνίδι της νίκης, όμως μια πτώση στον δεύτερο, τον καθυστέρησε αρκετά και τον έστειλε τελικά στην τέταρτη θέση της ημέρας. Εκτός ρυθμού παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά ο Ken Roczen(4-6-7). Είχε σχετικά καλές εκκινήσεις αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Justin Barcia(6-7-6) που αντίθετα έδωσε πολλές μάχες ανακάμπτοντας των κακών του εκκινήσεων.

Την πρώτη του φετινή, αλλά και triple crown νίκη πήρε ο Hunter Lawrence, την οποία όμως δεν μπόρεσε να χαρεί λόγω του Friese-Craig περιστατικού.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ο Hunter Lawrence γνώριζε ότι αν ήθελε να έχει ελπίδες για τον φετινό τίτλο θα έπρεπε να αρχίσει να κερδίζει, και έβαλε τον εαυτό του σε καλή θέση και στους τρεις Τελικούς του Triple Crown. Κατάφερε να πετύχει τερματισμούς 2-1-2 όμως ποτέ δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Christian Craig, και ίσως δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία μετά τον πρώτο Τελικό, αφού ο Vince Freise με μια απερίγραπτη κίνηση εμβόλισε τον πρωτοπόρο του δεύτερου Τελικού Craig, βγάζοντας τον έξω από την πίστα. Ευτυχώς ο Craig δεν χτύπησε και κατάφερε να πραγματοποιήσει ακόμα έναν εκπληκτικό αγώνα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, ξεκινώντας από τελευταίος! Ο Craig(1-4-1) είχε κερδίσει άνετα τον πρώτο Τελικό και παρά τα όσα συνέβησαν στον δεύτερο, βρήκε την διάθεση να μπει και να κερδίσει και τον τρίτο εντυπωσιακά. Κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση του αγώνα, βλέποντας το βαθμολογικό του προβάδισμα να μειώνεται στους 8 βαθμούς.

Καλό σταθερό αγώνα πραγματοποίησε ο Jo Shimoda(5-3-3) για την τρίτη θέση, στο πρώτο του φετινό βάθρο. Τον δεύτερο καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Garrett Marchbanks(4-6-6) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ ο Friese(3-10-4) με την απερίσκεπτη κίνηση που έκανε στον Craig, έβαλε και τον εαυτό του στο έδαφος, χάνοντας την ευκαιρία για το πρώτου βάθρο. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Jalek Swoll(6-5-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 12/2/22 Anaheim III CA.

933 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...