MXGP 2022 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ MONSTER ENERGY YAMAHA MXGP-MX2 2022

Όταν η μπάρα πέφτει, οι συζητήσεις σταματούν και με τον εναρκτήριο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM να πλησιάζει γρήγορα, οι ομάδες Monster Energy Yamaha Factory MXGP και MX2 ανεβαίνουν και είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν.

Επιστρέφοντας με ένα γνώριμο αλλά ισχυρό line-up το 2022, και οι δύο ομάδες δείχνουν σε φόρμα, γρήγορες και με κίνητρο για τη νέα σεζόν MXGP, η οποία θα ξεκινήσει στο θεαματικό Matterley Basin στο Winchester της Αγγλίας, αυτό το Σαββατοκύριακο. Όπως ανακοινώθηκε το 2021, ο κυρίαρχος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Maxime Renaux ανέβηκε από την κατηγορία 250cc, MX2, στην κατηγορία 450cc, MXGP. Ο 21χρονος «Power Rookie» επιλέχτηκε στην ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MXGP στα τέλη του 2021 και είναι έτοιμος να αγωνιστεί με ένα YZ450FM εντός της κορυφαίας κατηγορίας μαζί με τους νέους συμπαίκτες του Jeremy Seewer και Glenn Coldenhoff.

Ο Seewer θα πρωτοστατήσει ξανά στην MXGP. Ο πέντε φορές ασημένιος μεταλλιούχος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM ελπίζει να βασιστεί στην ίδια φόρμα νίκης που έδειξε στο Grand Prix στο τέλος της περασμένης σεζόν. «Η κατηγορία MXGP θα είναι πολύ σκληρή και φέτος, επομένως ο στόχος μου για το 2022 είναι να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα για να είμαι στο βάθρο όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε, «Νιώθω ότι είμαι σε ένα επίπεδο αυτή τη στιγμή που δεν έχω βρεθεί ποτέ πριν, οπότε αυτό μου ακούγεται καλό, αλλά θα δούμε τον ανταγωνισμό γιατί κανείς δεν κοιμάται ποτέ, όλα βελτιώνονται! »

Η αναζήτηση του Seewer για τη δόξα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δεν θα έρθει χωρίς πρόκληση από τον πολύ αναγνωρισμένο συμπαίκτη του Coldenhoff, ο οποίος έχει επίσης κίνητρο να συγκεντρώσει περισσότερα ασημικά στο βάθρο. «Ο απώτερος στόχος ήταν πάντα ο ίδιος”, είπε ο Ολλανδός, “ζω για να κερδίζω. Σίγουρα είναι δύσκολο, εννοώ ότι αν κοιτάξεις γύρω σου ξέρεις ότι είναι πολύ πολύ ανταγωνιστικό, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να μείνω συνεπείς να είμαι όλη την ώρα εκεί ψηλά κάθε Σαββατοκύριακο έχοντας μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι η νίκη.»

Όσο για τον πρωτάρη, η Renaux έγινε γρήγορα το παιδί της ισχυρής στρατηγικής της Yamaha να αναπτύξει την επόμενη γενιά πρωταθλητών MXGP μέσα από τις δικές της τάξεις. Ο νεαρός Γάλλος είναι στη Yamaha για περισσότερο από μια δεκαετία και έχει εξασφαλίσει δύο παγκόσμιους τίτλους στην πορεία του προς την κορυφή της πυραμίδας Yamaha Racing. «Είναι πολύ ωραίο να είσαι αναβάτης Factory στην rookie σεζόν με το 450», χαμογέλασε, «αγαπώ πραγματικά τη μοτοσυκλέτα και η συμπεριφορά του κινητήρα που ταιριάζει πραγματικά στο στυλ μου, ώστε να μπορώ να είμαι πιο καθαρός και πιο ασφαλής στη μοτοσυκλέτα Νομίζω ότι θα κάνω ένα μεγάλο βήμα και θα κάνω μεγάλη βελτίωση αυτή τη σεζόν ξανά. »

Η περσινή χρονιά ήταν ιστορική για την ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2, καθώς μπαίνει στην 25η χρονιά της με μπλε χρώμα αυτή τη σεζόν. Η ομάδα κέρδισε το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 με τον Maxime Renaux το 2021 και έγινε η πρώτη ομάδα της Yamaha που εξασφάλισε τα χρυσά και ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 την ίδια σεζόν. Ως αποτέλεσμα, η Yamaha υπερασπίστηκε επίσης με επιτυχία τον παγκόσμιο τίτλο των Κατασκευαστών.

Πάμε για περισσότερα το 2022, η ομάδα Monster Energy Yamaha Factory MX2 έχει διατηρήσει τα νεαρά αστέρια Jago Geerts και Thibault Benistant. Ως ένας από τους πιο διακεκριμένους αναβάτες στην μικρή κατηγορία MX2, με 53 τερματισμούς στους τρεις πρώτους αγώνες, 20 νίκες και 27 βάθρα στο ενεργητικό του, ο Geerts μπαίνει στην πέμπτη σεζόν του με τη Yamaha και την ομάδα αποφασισμένη να πετύχει τον στόχο της νίκης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Είμαι πραγματικά αποφασισμένος να τα πάω καλά αυτή τη σεζόν», επιβεβαίωσε, «Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και νιώθω καλά στη μοτοσυκλέτα, οπότε ανυπομονώ για τη νέα σεζόν. Ήμουν δεύτερος το 2020 και δεύτερος το 2021, οπότε σίγουρα, θέλω λίγο περισσότερα φέτος και ελπίζω να τα καταφέρω.»

Ολοκληρώνοντας τη σειρά Factory της Yamaha μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν rookie, όπου γιόρτασε έναν παρθενικό τερματισμό στο βάθρο και δύο νίκες σε σκέλη, ο Benistant είναι ενθουσιασμένος που συνεχίζει να προοδεύει στην MX2. «Αισθάνομαι πολύ καλά στο YZ250FM», εξέφρασε, «όσο περισσότερο οδηγώ με αυτή τη μοτοσυκλέτα, νιώθω καλά, άρα είναι ωραία. Το 2022, ο στόχος μου για αυτή τη σεζόν είναι να είμαι πιο συνεπής, περισσότερο στο βάθρο και να πάρω λίγο καλύτερες εκκινήσεις.»

Οι λάτρεις του Motocross δεν θα περιμένουν πολύ για να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση. Οι αναβάτες MXGP και MX2 θα παραταχθούν για το πρώτο Grand Prix του 2022 αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάθε κατηγορία θα έχει δύο δοκιμαστικά και έναν προκριματικό αγώνα το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσουν δύο αγώνες πρωταθλήματος την Κυριακή 20.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...