AMA SX 2022 – ΕΚΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC ΣΤΗΝ INDIANAPOLIS

Με τον κλασικό υπομονετικό του τρόπο ο Eli Tomac κατάφερε να πετύχει ακόμα μια νίκη στο AMA Supercross 2022 εκτοξεύοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 51 βαθμούς. Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε και ο Jett Lawrence πετυχαίνοντας αυτή την φορά νίκη μέσα στην Indianapolis.

Ακόμα μια εύκολη νίκη για τον E.Tomac στα 450, ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Κατηγορία 450
Δεν έχει αντίπαλο φέτος ο Eli Tomac στην μεγάλη κατηγορία. Αφού έλυσε τα πρώιμα προβλήματα των εκκινήσεων, ακολουθεί μια σταθερή πορεία περιμένοντας ο αγώνας να έρθει προς το μέρος του παρά να κυνηγήσει και να ρισκάρει, κάτι που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οι αντίπαλοι του. Τον βοηθάει και το γεγονός ότι ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Jason Anderson έχει δημιουργήσει αρκετές βεντέτες μέσα στους αγώνες και στην Indianapolis, πλήρωσε ακόμα μία. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε αυτή την γενιά των αναβατών, και πλέον δεν βλέπουμε αγώνες αλλά “συγκρουόμενα”. Την εκκίνηση του Τελικού πήρε ο Justin Barcia και γρήγορα βρέθηκε να δίνει μάχη με τον Jason Anderson για την πρωτοπορία υπό το βλέμμα του Eli Tomac που ακολουθούσε. Ο Anderson κατάφερε να περάσει καθαρά τον Barcia αλλά ο “Bam Bam” έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από τίποτα και λίγο μετά μπήκε μπροστά στον Anderson πηγαίνοντας σχεδόν ανάποδα την πίστα, πετώντας κάτω φυσικά τον αντίπαλο του. Η ΑΜΑ του επέβαλε τρεις βαθμούς ποινής στην βαθμολογία και 3000 δολάρια χρηματικό πρόστιμο ενώ ο Barcia βρισκόταν και σε εξάμηνη αναστολή ποινής. Στην συνέχεια του αγώνα ο Barcia οδήγησε τον αγώνα μέχρι τους τελευταίους γύρους όπου ο Tomac αποφάσισε να του επιτεθεί και να του πάρει την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά ο Tomac οδήγησε άνετα στην κατάκτηση της έκτης του φετινής νίκης. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Barcia με τον Μarvin Musquin να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Μετά την άσχημη πτώση του στον προηγούμενο αγώνα ο Chase Sexton έκανε έναν σταθερό αγώνα στην τέταρτη θέση με τον έτερο εμπλεκόμενο της πτώσης Cooper Webb να τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Μετά την πτώση του ο Anderson κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση και να παραμείνει δεύτερος στην βαθμολογία.

O J.Lawrence κέρδισε έναν κομβικό αγώνα πριν το διάλειμμα της Ανατολής.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Ο αγώνας της Ιndianapolis ήταν ο τελευταίας πριν το πρώτο διάλειμμα της κατηγορία καθώς το πρωτάθλημα περνάει ξανά στην Δυτική ακτή το επόμενο σαββατοκύριακο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jett Lawrence εντυπωσίασε στα προκριματικά, πέφτοντας στην εκκίνηση αλλά ανέκαμψε από τελευταίος κερδίζοντας τον αγώνα. Στον Τελικό δεν είχε δράματα αλλά αντιμετώπισε έναν ανταγωνιστικό Cameron Mcadoo που αποφάσισε να κάνει την κίνηση του για να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αν και πέρασε τον Lawrence και οδήγησε τον αγώνα ωστόσο ο Lawrence κατάφερε να επιστρέψει στην πρώτη θέση κερδίζοντας τον τέταρτο φετινό του αγώνα. Ο Mcadoo τερμάτισε δεύτερος με τον RJ Hampshire να καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά από έναν σταθερό αγώνα. Ο Pierce Brown κέρδισε την μάχη της τέταρτης θέσης από τον πέμπτο τελικά Michell Oldenburg ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Enzo Lopes.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 26/3/22 Seattle WA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...