MXGP 2022 – ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ T.GAJSER ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ…ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Τ.VIALLE ΣΤΗΝ ΜΧ2

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 επέστρεψε στην Αργεντινή μετά από τρία πανδημικά χρόνια, γνωρίζοντας ακόμα μια μεγάλη επιτυχία με μεγάλο πλήθος θεατών αλλά και δυνατούς αγώνες. Στην MXGP ο Tim Gajser κατάφερε να παραμείνει αήττητος σε αγώνες ενώ στην MX2 o Tom Vialle πάλεψε και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο T.Gajser ξέρει ότι αν κάνει αυτό που πρέπει, δύσκολα θα χάσει το φετινό τίτλο…δεν τον πειράζει να χάσει μερικά σκέλη στην πορεία.

Κατηγορία ΜΧGP
Την έκπληξη του αγώνα έκανε για την κατηγορία ο Pauls Jonass κερδίζοντας το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου ενώ οδήγησε το πρώτο σκέλος για αρκετούς γύρους μέχρι να έχει μια πτώση. Φαίνεται πως έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στην περίοδο της προετοιμασίας αλλά όπως δήλωσε η πίστα της Παταγονίας είναι η αγαπημένη του και παραδοσιακά τα πάει καλά. Δυστυχώς ο Jonass δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρωτοπορία του πρώτου σκέλους επιτρέποντας στους Maxime Renaux και Tim Gajser να τον περάσουν συνεχίζοντας την μάχη που είχαν ξεκινήσει σχεδόν, από την αρχή του αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ2 κατάφερε τελικά να κερδίσει το πρώτο του σκέλος στην MXGP μόλις στον τρίτο του αγώνα, αφήνοντας τον Gajser δεύτερο. Στο τελευταίο όμως σκέλος της ημέρας ο Σλοβένος δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν, πέρασε νωρίς στην πρώτη θέση και με τερματισμούς 2-1 κατάφερε να πάρει το τρίτο του φετινό GP. O Renaux(1-2) ανέκαμψε από μέτρια εκκίνηση στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε σε σκέλος και σύνολο ενώ ανέβηκε παράλληλα στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με σχετικά καλές εκκινήσεις ο Jorge Prado(4-4) μπόρεσε να κρατηθεί κοντά στο βάθρο και τα δύο σκέλη, ανεβαίνοντας τελικά στο τρίτο σκαλί αλλά έχασε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας από τον Renaux όπως αναφέραμε. Η πτώση του Jonass(6-5) στο πρώτο σκέλος φαίνεται ότι τον επηρέασε και στο δεύτερο. Δεν κατάφερε να επιστρέψει μπροστά, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση του αγώνα. Από κακές εκκινήσεις έπρεπε να ανακάμψει ο Glenn Coldenhoff(8-6) για να τερματίσει μέσα στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ την τελευταία στιγμή η ομάδα του Jeremy Van Horebeek(7-7) αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και δικαιώθηκε, φέρνοντας ο Ολλανδός το Beta του στην έκτη θέση του αγώνα, ανεβαίνοντας έτσι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας!

Ο T.Vialle φαίνεται ότι βρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του.

Κατηγορία ΜΧ2
Μετά το στραβό ξεκίνημα που είχε ο Tom Vialle στους δύο πρώτους αγώνες, στην Αργεντινή θύμισε τον πρωταθλητή του 2020 πραγματοποιώντας δύο δυνατά σκέλη. Και στα δύο οδήγησε από την πρώτη θέση όμως στο πρώτο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jago Geerts, τον μελέτησε αρκετά από την δεύτερη θέση και του επιτέθηκε με επιτυχία στους τελευταίους γύρους. Ο Βέλγος προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στο δεύτερο όμως ο Vialle(2-1) δεν του άφησε περιθώρια αυτή τη φορά, κερδίζοντας το πρώτο του φετινό GP. O Geerts(1-2) πήρε την δεύτερη θέση χωρίς βαθμολογικές απώλειες, καθώς τώρα ο Γάλλος είναι αυτός που τον καταδιώκει στην βαθμολογία. Κερδίζοντας δυνατές μάχες και ξεπερνώντας πτώσεις, ο Mikkel Haarup(4-3) πήρε δίκαια την τρίτη θέση στον αγώνα επικρατώντας της ισοβαθμίας του με τον επίσης άτυχο στις εκκινήσεις Mattia Guadagnini(3-4) που κατέλαβε τελικά την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Conrad Mewse(6-9) ενώ στην έκτη βρέθηκε ο Stephen Rubini(8-8).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 3/4/22 Aqueda Πορτογαλιά.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...