AMA SX 2022 – O E.TOMAC ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ SEATTLE…ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ H.LAWRENCE ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ

Το AMA Supercross 2022 επέστρεψε στο Seattle για τον δωδέκατο γύρο του μετά από τρία χρόνια, όπου ο Eli Tomac κατάφερε να πετύχει την πέμπτη του σερί νίκη φτάνοντας τις επτά συνολικά φέτος. Το πρωτάθλημα πέρασε στην Δυτική ακτή για τα 250 Δύσης με τον Hunter Lawrence να πετυχαίνει την δεύτερη του νίκη της σεζόν.

Άπιαστος στο Seattle Ε.Tomac…βλέπει μόνο τίτλο!

Κατηγορία 450
Χωρίς άγχος, λόγω του μεγάλου του βαθμολογικού προβαδίσματος, ο Eli Tomac κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να εξαφανιστεί μπροστά στον μεγάλο Τελικό. Χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα, οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας ακόμα μια φετινή νίκη και φυσικά μεγαλύτερο βαθμολογικό προβάδισμα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε στην αρχή ο Justin Barcia αλλά μια πτώση τον έριξε στην πέμπτη θέση στην οποία και τερμάτισε. Από τρίτος, ο Jason Anderson βρέθηκε δεύτερος μετά το λάθος του Barcia, θέση στην οποία κατάφερε να τερματίσει κρατώντας πίσω του τον Marvin Musquin που κατέλαβε για δεύτερο σερί αγώνα το τρίτο σκαλί του βάθρου. Πολύ κοντά στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Malcolm Stewart όμως μια πτώση στον τελευταίο γύρο τον κράτησε στην τέταρτη θέση. Παρά την άσχημη πτώση του στα προκριματικά, ο Cooper Webb πήρε την έκτη θέση ενώ δεν ήταν τόσο τυχερός ο Chase Sexton που και αυτός είχε άσχημη πτώση στα προκριματικά και δεν κατάφερε να συμμετάσχει στον Τελικό, αφήνοντας την εργοστασιακή ομάδα Honda HRC χωρίς αναβάτη καθώς νωρίτερα μέσα στην σεζόν, ο Κen Roczen είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Μείωσε στην βαθμολογία την απόσταση του από την κορυφή ο H.Lawrence με νίκη στο Seattle.

Κατηγορία 250 Δύσης
Μετά από ένα μήνα διάλειμμα, η κατηγορία της Δύσης έπιασε δουλεία για τον έβδομο της γύρο στη χρονιά και παραλίγο να έχουμε τον γνωστό ύποπτο να ξαναχτυπά για πέμπτη φορά αλλά ο ανταγωνισμός δεν του άφησε περιθώρια. Ο λόγος για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Christian Craig που πήρε την εκκίνηση αλλά ο πιεστικός και βιαστικός Michael Mossiman, με μια επιθετική κίνηση του πήρε την πρωτοπορία του αγώνα, ρίχνοντας τον στο έδαφος. Αυτή η κίνηση θα ήταν καθοριστική και για τον Mossiman καθώς τραυμάτισε το πίσω φρένο της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους να μην έχει καθόλου πίσω φρένο και να κόψει ρυθμό. Αυτό επέτρεψε στον Ηunter Lawrence να τον πλησιάσει και να τον περάσει στον δρόμο του για την κατάκτηση του δεύτερου του φετινού αγώνα. Ο Craig, όπως έχει ξανακάνει φέτος, ανέκαμψε μέχρι και την δεύτερη θέση στην οποία και τερμάτισε ενώ ο Mossiman κατάφερε στην τελευταία στροφή να κρατήσει πίσω του τον Jo Shimoda για την τρίτη θέση του βάθρου. Στην πέμπτη τερμάτισε ο Vince Freise με τον Garrett Μarchbanks να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 9/4/22 St. Louis ΜΟ.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...