MXGP 2022 – Ο J.PRADO ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ…ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ.VIALLE

Στην Πορτογαλία και τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2022 ο Jorge Prado έσπασε το αήττητο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Tim Gajser στην μεγάλη κατηγορία ενώ στην ΜΧ2 ο Tom Vialle κατάφερε να πετύχει την δεύτερη σερί φετινή του νίκη.

Με την πρώτη φετινή του νίκη και μετά τα προβλήματα του M.Reanux, ο J.Prado πέρασε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία MXGP
Το πρωτάθλημα πέρασε στην Ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία όπου ήταν αναμενόμενο ο Ισπανός Jorge Prado να κάνει την αντεπίθεση του για την νίκη. Βέβαια χρειάστηκε και την βοήθεια του έτερου Ισπανού Ruben Fernandez, που συγκρούστηκε με τον Tim Gajser στα προκριματικά του Σαββάτου, βάζοντας τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας με κακή επιλογή στην μπάρα της εκκίνησης στα σκέλη της Κυριακής. Ο Prado πήρε και τις δύο εκκινήσεις σημειώνοντας γρήγορα μέσα στην χρονιά τις 6 συνολικά(από τις οχτώ που έχουν πραγματοποιηθεί) και το πρώτο σκέλος κατάφερε να το κατακτήσει κρατώντας τον εκπληκτικό Brian Bogers πίσω του. Ο Bogers προπονείται και αυτός στην Ιβηρική χερσόνησο και δεν εξέπληξε όσους γνώριζαν αυτή την λεπτομέρεια για τον Ολλανδό από την Νότια Αφρική. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Prado είχε νωρίς πίσω του τον Gajser που απλά περίμενε ένα λάθος του Ισπανού για να περάσει στην πρωτοπορία. Έτσι κι έγινε, ο Σλοβένος βρήκε την ευκαιρία και πέρασε αβίαστα μπροστά για την νίκη στο σκέλος, και την δεύτερη θέση του συνόλου με αποτελέσματα 3-1. Φυσικά ο μεγάλος νικητής ήταν ο Prado(1-2), που δήλωσε ότι η πρώτη του νίκη είναι ένα σημαντικό γεγονός για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος αλλά ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος με την οδήγηση του.

Αν και είχε την ταχύτητα να κερδίσει και αυτόν τον αγώνα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας T.Gajser δεν ρισκάρει, γιατί απλά δεν χρειάζεται.

Σκληρή μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ του Bogers και του νικητή του προκριματικού αγώνα Glenn Coldenhoff εμπλέκοντας και τους άλλους αναβάτες των ομάδων τους. O Coldenhoff έπρεπε να περάσει τον ομόσταυλο του Bogers, Pauls Jonass για την τρίτη θέση του δεύτερου σκέλους ενώ ο Bogers έπρεπε να περάσει στην τέταρτη θέση τον ομόσταυλο του Coldenhoff, Jeremy Seewer. Στο τέλος ο Coldenhoff(4-3) κατάφερε να περάσει τον Jonass, αλλά τερμάτισε τελικά τέταρτος στον αγώνα καθώς ο Bogers(2-4), πέρασε στο τέλος του αγώνα τους Seewer και Jonass, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο της MXGP κατηγορίας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Jonass(7-5) που είχε καλές εκκινήσεις και ρυθμό αλλά επιστρέφει από τραυματισμό και δεν έχει ακόμα την αντοχή που θα έπρεπε. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Seewer(5-7) μια συμμετοχή που ήταν αμφίβολη μετά την πτώση του στην Αργεντινή, αντιμετώπισε πτώσεις και στην Πορτογαλία αλλά κατάφερε να τερματίσει με αξιώσεις.

Με δύο νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες ο T.Vialle μείωσε σημαντικά την απόσταση του από την κορυφή της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΧ2
Η βρεγμένη πίστα πριν από τα σκέλη της κατηγορίας έπαιξε τον ρόλο της καθώς είχαμε αρκετές πτώσεις, που ίσως καθόρισαν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Τα δύο φαβορί Jago Geerts και Tom Vialle είχαν μέτριες εκκινήσεις αλλά σχετικά γρήγορα κατάφεραν να βρεθούν μπροστά και στα δύο σκέλη. Δυστυχώς η μεταξύ τους μάχη δεν ήρθε ποτέ στο πρώτο σκέλος όταν ο Geerts είχε μια πτώση που τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω. Ο Vialle κατάφερε να επιβληθεί του Mikkel Haarup στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον αποφασισμένο Geerts που του πήρε την νίκη. Με τερματισμούς 1-2 ο Vialle κατέκτησε την δεύτερη φετινή του νίκη, συνεχίζοντας το δυνατό του ρυθμό από το GP της Αργεντινής. Με καλές εκκινήσεις μάχες και χωρίς λάθη αυτή την φορά ο Haarup(2-4) κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Geerts(9-1) να καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Πολύ καλή απόδοση έπιασε ο Kay de Wolf(3-6) στην τέταρτη θέση, ανεβαίνοντας στην κατάταξη μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ενώ είχε και πτώση στο δεύτερο. Ο Kevin Horgmo(8-3) πήρε την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους και έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για τις πρώτες θέσεις όμως το κακό του πρώτο σκέλος και η περιορισμένη αντοχή του, τον έριξαν στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Adrea Adamo(4-7), παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε με πτώσεις και κακές εκκινήσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 10/4/22 Trentino Ιταλία.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...