MXGP 2022 – NEA ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ R.FEBVRE

Ο Romain Febvre δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στους αγώνες κατά τους επερχόμενους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM MXGP, καθώς ο Γάλλος αναβάτης χρειάζεται περαιτέρω χειρουργική επέμβαση στο σπασμένο δεξί του πόδι.

Τόσο ο Romain όσο και η Kawasaki Racing Team MXGP είχαν υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν, αλλά ο δευτεραθλητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP 2021 πρέπει να περιμένει αρκετές ακόμη εβδομάδες πριν συνεχίσει τις οδηγικές του δραστηριότητες. Η ανάρρωσή του είχε προχωρήσει καλά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Romain μπόρεσε να αναλάβει ένα πλήρες πρόγραμμα φυσικής προπόνησης. «Μπορούσα να κάνω ποδήλατο, να κολυμπήσω και να δουλέψω στο γυμναστήριο δύο φορές την ημέρα, αλλά εξακολουθούσα να ένιωθα πόνο στο πόδι μου και έκανα αρκετές ιατρικές εξετάσεις για να καταλάβω πού βρισκόταν το πρόβλημα. Τελικά, υποβλήθηκα σε μικρή χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσω κάποιες βίδες που προκαλούσαν ερεθισμό και μετά από αυτή την παρέμβαση στο Λουξεμβούργο, ο χειρουργός μου έκανε άλλη μια σάρωση και ανακάλυψε ότι το οστό δεν επουλωνόταν σωστά», εξήγησε ο Romain, ο οποίος τώρα αναγκάζεται να αναβάλει την επιστροφή του.

«Είναι φυσικά απογοητευτικό, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να υποβληθεί σε περαιτέρω χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα. θα μου ανοίξουν το πόδι, θα καθαρίσουν τα κόκαλα και θα κάνουν οστικό μόσχευμα παίρνοντας λίγο κόκκαλο από το ισχίο μου. Είπα ήδη στον χειρουργό μου ότι εάν είναι απαραίτητο να βάλω κάποια πλάκα ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να κάνω για να εξασφαλίσω τη βέλτιστη ανάρρωση», εξήγησε ο Romain, ο οποίος θα μειώσει το πρόγραμμα φυσικής προπόνησής του για μερικές ημέρες. «Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο καιρό θα πάρει για να αναρρώσω, αλλά σίγουρα όταν θα ανοίξει το πόδι μου θα είναι σε θέση να μου δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος. να δουλέψω σκληρά και να επιστρέψω στους αγώνες όσο το δυνατόν συντομότερα. Η ομάδα είναι πίσω μου από την αρχή και ανυπομονώ να συμμετάσχω μαζί τους στην πίστα».

Ο διευθυντής της ομάδας Kawasaki Racing Team MXGP, Antti Pyrhönen, ο οποίος είναι ο ίδιος πρώην αναβάτης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, έχει προσωπική εμπειρία από την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Romain: «Ξέραμε ότι ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τον θεραπεύσουμε καλά αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη θεραπεία, σε αυτή την περίπτωση επέμβαση και περισσότερο χρόνο. Είχα έναν πολύ παρόμοιο τραυματισμό στο πόδι κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής μου καριέρας, οπότε ξέρω από πρώτο χέρι τι περνάει ο Romain. Το σημαντικό είναι ότι το πόδι του θα είναι 100% όταν επιστρέψει, θα επουλωθεί τελείως αλλά θέλει χρόνο. Η ομάδα έμεινε πίσω από τον Romain από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσει να το κάνει, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να τον φέρουμε πίσω εκεί που του ανήκει, όταν είναι υγιής».

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...