AMA SX 2022 – O J.ANDERSON ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ATLANTA ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Το ΑΜΑ Supercross 2022 πέρασε σε ακόμα ένα ανοιχτό στάδιο NASCAR αυτή τη φορά στην βροχερή Atlanta για τον 14ο γύρο του θεσμού, με τον Jason Anderson να κερδίζει τον αγώνα, επιστρέφοντας μετά από καιρό στο βάθρο. Στην μάχη Ανατολής και Δύσης των 250, ο Hunter Lawrence κατάφερε να πάρει την νίκη παρά την τρομακτική του πτώση την ημέρα Τύπου του αγώνα.

Μετά από πέντε αγώνες, ο δεύτερος της βαθμολογίας J.Anderson κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο, κερδίζοντας την Atlanta.

Κατηγορία 450
O 14ος γύρος του θεσμού πραγματοποιήθηκε σε μια πίστα τύπου Daytona, στην προσπάθεια των διοργανωτών να φέρουν ακόμα έναν αγώνα που συνδυάζει τα στοιχεία supercross και motocross. Βέβαια στην Atlanta η πίστα είχε χώμα και όχι άμμο όπως στην Daytona και ήταν περισσότερο ευάλωτη στα καιρικά φαινόμενα. Ο καιρός αν και βροχερός, έκανε την χάρη στους διοργανωτές αφού δεν έβρεξε όσο αναμενόταν, ήταν όμως μια δύσκολη και γλιστερή πίστα για τους αναβάτες. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των διοργανωτών και των αναβατών για το μεγάλο τριπλό της πίστας που έφτανε τα 36 μέτρα και προκάλεσε ατυχήματα στον αγώνα. Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Eli Tomac έκανε συστάσεις σε έντονο τόνο για το άλμα αλλά και για την προσγείωση του που δεν άφηνε περιθώρια λάθους. Μαζί του συντάχθηκε και ο νικητής του αγώνα Jason Anderson λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί που έχουν τραυματιστεί την φετινή σεζόν και απλά δεν χρειάζεται να τραυματιστούν κι άλλοι. Στον αγώνα τώρα την εκκίνηση πήρε ο Justin Barcia, με τον Chase Sexton και τον Jason Anderson να τον ακολουθούν ενώ ο Tomac δεν ξεκίνησε καλά και άργησε να πιάσει ρυθμό. Οι Anderson και Sexton κατάφεραν να περάσουν τον Barcia αλλά το γλιστερό τερέν έπιασε ανέτοιμους(πτώση) τόσο τον Sexton όσο και τον Barcia αργότερα, με τον Anderson να βρίσκεται μόνος του στην πρώτη θέση. Σταδιακά ο Cooper Webb και ο Tomac ανέβαιναν θέσεις για να βρεθούν μέσα στην πρώτη τριάδα παλεύοντας στο τέλος, για την δεύτερη θέση του αγώνα. Μετά από πολλά προβλήματα στους προηγούμενους αγώνες ο Anderson κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο αλλά και στις νίκες, κρατώντας οριακά τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Την μάχη της δεύτερης θέσης κέρδισε ο Tomac που στον επόμενο αγώνα αν τερματίσει μπροστά από τον Anderson, θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Εντυπωσιακό come back πραγματοποίησε ο Sexton μετά την πτώση του, περνώντας στους τελευταίους γύρους τον Webb για να ανέβει αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Webb κατέλαβε την τέταρτη θέση επιστρέφοντας από εβδομάδα ανάρρωσης μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση. Ο Webb, είχε 63 σερί συμμετοχές σε αγώνες supercross μέχρι την μη συμμετοχή του στον προηγούμενο αγώνα του St.Louis! Με σχετικά καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Malcolm Stewart τερμάτισε στην πέμπτη θέση, με τον Barcia να ανακάμπτει από αρκετά προβλήματα τερματίζοντας έκτος.

Η τρίτη φετινή νίκη του H.Lawrence ήταν η πιο εντυπωσιακή, κερδίζοντας τους καλύτερους σε Ανατολή και Δύση, παρά την άσχημη πτώση του την ημέρα Τύπου του αγώνα.

Κατηγορία 250 Shootout Ανατολής – Δύσης
Για πρώτη φορά φέτος, οι καλύτεροι αναβάτες της κατηγορίας σε Ανατολή και Δύση αναμετρήθηκαν στον ίδιο αγώνα. Και εδώ απασχόλησε η σχεδίαση της πίστας και ειδικότερα το μεγάλο τριπλό όταν την ημέρα τύπου ο HL έσκασε κόντρα στην προσγείωση, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί…άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη. Ο Jo Shimoda ήταν αυτός όμως που οδήγησε τον αγώνα με τους RJ Hampshire και αδερφούς Lawrence να τον ακολουθούν ενώ λίγο πιο πίσω και μέσα στην πρώτη εξάδα βρισκόταν ο Christian Craig. Το γλιστερό τερέν πρώτα έστειλε στο έδαφος τον Hampshire, μετά τον Jett Lawrence και μετέπειτα τον Shimoda αφού όμως πρώτα τον είχε περάσει ο Hunter Lawrence. Ο Αυστραλός κράτησε μέχρι τον τερματισμό την πρωτοπορία, κερδίζοντας το πρώτο shootout των 250, πετυχαίνοντας παράλληλα την τρίτη του φετινή νίκη.

Οι αδερφοί Lawrence στο πρώτο τους Shootout της χρονιάς κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

Δυστυχώς για αυτόν, δεν του απέφερε μεγάλα βαθμολογικά οφέλη καθώς ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην Δύση Craig, κατάφερε να ανέβει και να τερματίσει στην δεύτερη θέση, διατηρώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Μετά την πτώση του ο Jett Lawrence κατάφερε από 14ος να ανέβει και να τερματίσει εντυπωσιακά στην τρίτη θέση, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της Ανατολής. Ο Shimoda έχασε στους τελευταίου γύρους την μάχη για την τρίτη θέση του βάθρου τερματίζοντας τέταρτος ενώ ο Nate Thruser παρά την καλή του εκκίνηση κάτάφερε να μπει στην πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος. Σταθερό αγώνα πραγματοποίησε ο Michael Mosiman καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 23/4/22 Foxborough MA.

936 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – O J.LAWRENCE ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ PHILADELPHIA

Ο 15ος γύρος του ΑΜΑ Supercross 2024 πραγματοποιήθηκε σε ένα καινούργιο στάδιο στην Philadelphia όπου...