MXGR 2022 – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Μ.ΚΡΗΤΙΚΟΥ JR. ΣΤΙΣ ΚΡΗΝΙΔΕΣ

To ξεκίνημα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2022 ήταν καταστροφικό για τον Μανώλη Κρητικό Jr. στις Κρηνίδες, αντιμετωπίζοντας μια άσχημη πτώση που του επέφερε πολλαπλούς τραυματισμούς. Μιλήσαμε σήμερα μαζί του από το νοσοκομείο της Καβάλας όπου νοσηλεύεται, ο ίδιος είναι πνευματικά δυνατός και με διάθεση να επικεντρωθεί στα χειρουργεία που έρχονται ώστε να ξεπεράσει και αυτόν τον τραυματισμό.

Ο πρωταθλητής της ΜΧ1 του 2020, αποφάσισε την περσινή περίοδο της πανδημίας, να μην αγωνιστεί και να θεραπεύσει κάποιους παλιούς τραυματισμούς κάνοντας τις επεμβάσεις που έπρεπε. Μετά το στάδιο της αποθεραπείας και της εκγύμνασης, άρχισε στο τέλος της χρονιάς τις προπονήσεις με μοτοσυκλέτα, ώστε να είναι έτοιμος για τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς στόχους του για το 2022. Ολοκληρώνοντας δύο αγώνες στην EMX Open σε Matterley Basin και Trentino ήρθε στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες την περασμένη Κυριακή. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα με την πίσω ανάρτηση της μοτοσυκλέτας τον ακολούθησε από τον αγώνα του Trentino στα δοκιμαστικά του Σαββάτου των Κρηνίδων, άλλαξε αμορτισέρ και έκανε μόνο ότι ήταν απολύτως απαραίτητο για να μπορέσει να αγωνιστεί στα σκέλη της Κυριακής. Τα προβλήματα όμως συνεχίστηκαν με αδιαθεσία και πυρετό την επόμενη ημέρα κάνοντας τον αγώνα του ακόμα πιο δύσκολο, αλλά ως διεκδικητής του πρωταθλήματος της ΜΧ1, έπρεπε να το προσπαθήσει. Χωρίς ελεύθερα δοκιμαστικά, είδε την πίστα στον αναγνωριστικό γύρο του πρώτου σκέλους και εννέα γύρους μετά, παρά την αδυναμία του προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο βάθρο. Σε ένα μεγάλο άλμα της πίστας όμως, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και προσγειώθηκε άσχημα στο έδαφος. Η πρόσκρουση ήταν τέτοια ώστε να επιφέρει στον καλογυμνασμένο αθλητή κατάγματα σε μηρό, λεκάνη, κνήμη αλλά και στο κεφάλι ενώ αντιμετωπίζει και άλλους μικροτραυματισμούς.

Μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει χειρουργικές επεμβάσεις και όπως μας δήλωσε δεν ανησυχεί καθώς βρίσκεται σε καλά χέρια στο νοσοκομείο Καβάλας. Το θετικό είναι ότι ο Μανώλης είναι πνευματικά και ψυχικά δυνατός και θα ξεπεράσει με την υπομονή που τον διακρίνει και αυτή την δύσκολη περίοδο της καριέρας του. Του ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και να είναι περαστικά.

1150 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – “DEJA VU” ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.ΖΟΥΝΗ…ΔΥΣΚΟΛΑ Ο Π.ΚΟΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Για τρίτη συνεχόμενη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 επηρεάστηκε από τις καιρικές συνθήκες, αλλά...