ΕΠΙΣΗΜΑ Ο A.CAIROLI ΣΤΟ ΑΜΑ PRO MOTOCROSS 2022

O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και θρύλος του MXGP Tony Cairoli θα παραταχθεί με την Red Bull KTM Factory Racing στα 450 MX για τους εναρκτήριους γύρους του AMA Pro Motocross 2022 στην Καλιφόρνια τον Μάιο/Ιούνιο.

Ο Ιταλός θα εκπληρώσει μια μικρή επιθυμία “bucket list” στρέφοντας την προσοχή του στην υψηλού προφίλ αμερικανική εθνική σειρά και αρχικά ετοιμάζεται να εμφανιστεί στο Fox Raceway National στο Pala και στο Hangtown Motocross Classic στο Σακραμέντο στις 28 Μαΐου και 4 Ιουνίου αντίστοιχα. . Ο 36χρονος έφυγε από τους αγώνες Grand Prix στα τέλη του 2021 μετά από μια λαμπερή καριέρα στην οποία έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Cairoli θα αισθανθεί ξανά τη ζέστη του ανταγωνισμού με το #222 KTM 450 SX-F όπου χρησιμοποίησε μια προηγούμενη έκδοση της μοτοσικλέτας για να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2017. Συσσώρευσε επίσης έξι τίτλους με το KTM 350 SX-F και κέρδισε την αξιοσημείωτη διάκριση κερδίζοντας τουλάχιστον ένα Grand Prix κάθε σεζόν κατά τη διάρκεια μιας καθοριστικής εποχής 18 ετών στο υψηλότερο επίπεδο MXGP και MX2.

Tony Cairoli: “Είναι συναρπαστικό να επιβεβαιώσω επιτέλους ότι θα αγωνιστώ στις ΗΠΑ. Το να αγωνίζομαι στην Αμερική είναι κάτι που πάντα ήθελα να δοκιμάσω. Μου αρέσει η σχεδίαση των πιστών. Για μένα δεν υπάρχει πίεση και δεν πάω εκεί με την ίδια προετοιμασία που θα είχα για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά το παίρνω στα σοβαρά και θα αναζητούσα καλά αποτελέσματα. Ξέρω ότι αυτό θα προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον και θα είναι υπέροχο να ταξιδέψω, να δω μερικούς φίλους και να απολαύσω τον χρόνο μου.”

Pit Beirer, Διευθυντής KTM Motorsport: “Είναι μεγάλη χαρά για εμάς που επιτέλους φτάνουμε στο στάδιο όπου ο Tony μπορεί να αγωνιστεί ξανά και να επιχειρήσει μία από τις φιλοδοξίες του. Η δομή μας Red Bull KTM σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε πλήρως έτοιμοι για αυτόν στις ΗΠΑ και μπορούμε να του προσφέρουμε όλη μας την υποστήριξη. Ο Tony είναι ένα σύμβολο και εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό μέρος του αγωνιστικού μας προγράμματος και νιώθουμε ότι αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ανταποδώσουμε όλες τις νίκες, τους τίτλους και τις ιστορίες που έχει κάνει μαζί μας για πάνω από δέκα χρόνια. Νομίζω ότι θα είναι υπέροχο για τους Αμερικανούς οπαδούς του motocross να δουν μερικά από τα ξεχωριστά ταλέντο που έκαναν τον Tony έναν από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.|”

Ian Harrison, North America Red Bull KTM Team Manager: “Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι που έχουμε έναν αναβάτη και έναν άνθρωπο σαν τον Tony στην τέντα μας. Είναι ένας πραγματικός θρύλος του αθλήματος και ένας από τους καλύτερους αναβάτες της σύγχρονης εποχής. Τα επιτεύγματά του ταιριάζουν μόνο με τον αντίκτυπο που είχε σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι προετοιμάζεται να αγωνιστεί εδώ έξω, και επίσης έχουμε προετοιμάσει τα πάντα για να του δώσουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Όπως είδαμε μέχρι το τέλος του 2021 MXGP, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, οπότε πιστεύω ότι θα είναι συναρπαστικό για τους οπαδούς στις ΗΠΑ να τον παρακολουθήσουν στη δράση.”

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...