MXGP 2022 – O J.GEERTS ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ…ΠΕΜΠΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ.GAJSER

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 πέρασε στον έκτο του γύρο στην πίστα Kegums της Λετονίας όπου ο Tim Gajser κατέκτησε ακόμα μια φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία, μεγαλώνοντας περεταίρω το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στην ΜΧ2 με διπλή νίκη ο Jago Geerts έφυγε νικητής επανακτώντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία.

Στις συμμετοχές του αγώνα είχαμε και ελληνικό ενδιαφέρον με τον πρώην πρωταθλητή Ελλάδος σε ΜΧ65 και ΜΧ85 Μάριο Κανάκη(αγωνίζεται με βουλγαρικό δελτίο) που συμμετείχε στον τρίτο γύρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος EMX125 αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί.

Πολλοί προσπαθούν αλλά κανένας δεν μπορεί φέτος να σταματήσει την πορεία του T.Galser.

Κατηγορία MXGP
Σε ακόμα έναν αγώνα ο διώκτης του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jorge Prado προσπάθησε να μειώσει την βαθμολογική διαφορά, κερδίζοντας τον προκριματικό αγώνα το Σάββατο και πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του πρώτου σκέλους. Ο Gajser βρισκόταν ακριβώς πίσω του αλλά έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στον τοπικό Pauls Jonass να τον περάσει. Προς το τέλος του σκέλους ο Gajser αποφάσισε να κάνει τις κινήσεις του, πέρασε τον Jonass και επιτέθηκε με επιτυχία στον Prado. Στον τελευταίο γύρο ο Prado προσπάθησε να περάσει ξανά στην πρώτη θέση όμως έπεσε πίσω από τον Gajser, χάνοντας τελικά πολλές θέσεις. Αντιμετώπισε κακή εκκίνηση και πτώση και στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας τον αγώνα στην δωδέκατη θέση, δίνοντας στον Σλοβένο προβάδισμα 66 βαθμών στην βαθμολογία στο τέλος της ημέρας.

O P.Jonass κυνήγησε το βάθρο φέτος και του ήρθε την καλύτερη στιγμή, μέσα στην πατρίδα του την Λετονία.

Για τον Gajser όμως δεν ήταν εύκολο ούτε το δεύτερο σκέλος καθώς είχε να αντιμετωπίσει τον Jonass που βρίσκεται σε καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα και είχε το κοινό με το μέρος του. Μετά τα μισά του σκέλους ο Gajser(1-1) βρήκε τον τρόπο να περάσει τον Λετονό για να πάρει τελικά την πέμπτη του φετινή νίκη. Με τερματισμούς 2-2 ο Jonass ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο καταλαμβάνοντας το δεύτερο σκαλί.

Πρώτο βάθρο για τον R.Fernandez, έναν από τους “rookies” της μεγάλης κατηγορίας.

Το πρώτο του φετινό βάθρο αλλά και της καριέρας του πέτυχε ο Ruben Fernandez(3-4) με καλές εκκινήσεις αλλά και δυνατό ρυθμό, αν και έχασε στο δεύτερο σκέλος στην γραμμή του τερματισμού την τρίτη θέση από τον Glenn Coldenhoff(5-3). Ωστόσο ο Ολλανδός θα τερμάτιζε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας τον ομόσταυλο του και τρίτο της βαθμολογίας Maxime Reanux(6-5) στην πέμπτη θέση. Τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του πέτυχε ο Alberto Forato(4-9) συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα.

Ο J.Geerts επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με μηδενική όμως διαφορά.

Κατηγορία ΜΧ2
Ερχόμενος στην Kegums πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tom Vialle, δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε αλλά ούτε και τον ρυθμό για να διεκδικήσει την νίκη. Στον τελευταίο γύρο του δεύτερου σκέλους, προσπάθησε και διατήρησε για λίγο την πρωτοπορία του στην βαθμολογία αλλά ο Kay de Wolf, τον ξαναπέρασε για να δώσει το κόκκινο φόντο στον Jago Geerts. O Oλλανδός κέρδισε άνετα το προκριματικό σκέλος και με σχετικά καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη βρέθηκε να διεκδικεί την νίκη. Στο πρώτο σκέλος πέρασε τους Simon Laengenfelder και Kevin Horgmo για να πάρει την νίκη ενώ στο δεύτερο έπρεπε να παλέψει με τον Horgmo που διεκδικούσε την πρώτη GP νίκη της καριέρας του. Ο Geerts(1-1), δεν είχε την πολυτέλεια να χαρίσει βαθμούς και με διπλή νίκη έφυγε νικητής από την Λετονία, ξαναπαίρνοντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία, έστω και με το bonus των περισσότερων νικών που του δίνει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία του με τον Vialle.

Πολύ κοντά στην πρώτη νίκη της καριέρας του βρέθηκε ο K.Horgmo…πήρε όμως το πρώτο του βάθρο!

Στην δεύτερη θέση και για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Horgmo(2-2) ανέβηκε στο βάθρο, σε έναν αγώνα που οδήγησε ακόμα και για την νίκη. Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε, ο Vialle(3-4) κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση, αποτέλεσμα που δεν είναι αρνητικό για μια κακή μέρα στο “γραφείο”. Η καταστροφική εκκίνηση του Kay de Wolf(12-3) στο πρώτο σκέλος, ουσιαστικά τον έβγαλε εκτός βάθρου με το καλημέρα αλλά ο πεισματάρης Ολλανδός δεν το έβαλε κάτω και μετά το εξαιρετικό του δεύτερο σκέλος, για πέντε βαθμούς τερμάτισε τέταρτος. Καλή εμφάνιση από τον Thibault Benistant(3-10) στην πέμπτη θέση που θυμίζουμε έχασε τους τρεις πρώτους αγώνες λόγω τραυματισμού ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο νικητής του πρώτου φετινού αγώνα Simon Langenfelder(4-11) που αν και είχε καλό ρυθμό, μια πτώση στο δεύτερο σκέλος τον έριξε στην κατάταξη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 8/4/22 Maggiora Ιταλία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...