MXGP 2022 – O C.VLAANDEREN ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ 8Ο ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 μετά τις υγρές συνθήκες της Maggiora, πέρασε στην Σαρδηνία για τον όγδοο γύρο του θεσμού όπου η βαθιά άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες δοκίμασαν τους αναβάτες όλων των κατηγοριών. Την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία και μάλιστα διπλή, πέτυχε ο Calvin Vlaanderen ενώ την μεγάλη μάχη της ΜΧ2 κέρδισε ο Tom Vialle.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο C.Vlaanderen στην MXGP, μια επιτυχία που ήταν έκπληξη και για τον ίδιο, την οποία δεν μπόρεσε να εξηγήσει στις δηλώσεις του.

Κατηγορία MXGP
Στην Σαρδηνία είχαμε την επιστροφή του Jorge Prado στο πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του στον ώμο πριν τον αγώνα της Maggiora όπου δεν συμμετείχε, αλλά και την πρώτη επίσημη συμμετοχή του Mattia Guardagnini στην μεγάλη κατηγορία, για να τον προετοιμάσει η ομάδα του μάλλον για την επόμενη σεζόν, μια και στην ΜΧ2 ο Ιταλός δεν απέδωσε φέτος τα αναμενόμενα. Στον αγώνα τώρα, σε άλλο επίπεδο και σε απόλυτη αρμονία με την δύσκολή πίστα έδειξε ότι βρισκόταν από τα προκριματικά του Σαββάτου ο Calvin Vlaanderen(1-1). Παρά τις μέτριες εκκινήσεις του, ανέβασε ρυθμό μετά τα μισά της διάρκειας των σκελών και επικράτησε εντυπωσιακά άνετα και στα δύο, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της καριέρας του στην MXGP. Οι καλές εκκινήσεις του Prado(3-3) τον βοήθησαν να μην σπαταλήσει πολύ ενέργεια και να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη, καταλαμβάνοντας το δεύτερο σκαλί του βάθρου. Μετά το απογοητευτικό πρώτο του σκέλος, ο Glenn Coldenhoff(8-2) ανέκαμψε εντυπωσιακά στο δεύτερο για να πάρει τελικά την τρίτη θέση του βάθρου. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στις εκκινήσεις αλλά και πτώσεις ο “rookie” του φετινού πρωταθλήματος και περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 Maxime Renaux(6-4) κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει στην μάχη της τέταρτης θέσης του ομόσταυλού του Jeremy Seewer(4-6) που και αυτός αντιμετώπισε πτώσεις και κακές εκκινήσεις ενώ είχε εκπληκτικό ρυθμό στον αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brian Bogers(5-5) με σταθερούς τερματισμούς και συνολική απόδοση. Για πρώτη φορά φέτος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser(2-12) δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο αν και κατάφερε να οδηγήσει στην πρώτη θέση για 16 γύρους το πρώτο σκέλος πριν τον περάσει ο Vlaanderen. Στο δεύτερο σκέλος μια μέτρια εκκίνηση και μια πτώση αλλά κυρίως μια ίωση που τον ταλαιπωρεί, δεν του επέτρεψε στην δύσκολη πίστα της Riola Sardo να πιάσει καλή απόδοση, τερματίζοντας στην έβδομη θέση.

Ο Τ.Vialle κέρδισε το μπραντρεφέρ της Riola με τον J.Geerts.

Κατηγορία MX2
O αγώνας της Σαρδηνίας εξελίχθηκε σε ένα μπραντεφέρ των διεκδικητών του πρωταθλήματος Joago Geerts και Tom Vialle οι οποίοι μοιράστηκαν νίκες και βαθμούς αλλά όχι και το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αυτό πήγε στον Vialle(2-1), που εντυπωσίασε και στα δύο σκέλη με την οδήγηση του μια και δεν είχε καλές εκκινήσεις. Προσπάθησε στον τελευταίο γύρο να πάρει την νίκη στο πρώτο σκέλος από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Geerts(1-2) χωρίς να τα καταφέρει ενώ οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο με τον Βέλγο να απειλεί τον Γάλλο μέχρι την καρό σημαία. Ο Vialle πήρε την νίκη με το bonus του δεύτερου σκέλους ενώ ο Geerts με την δεύτερη θέση και την ισοβαθμία στο GP, κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφο το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στους πρώτους γύρους και στα δύο σκέλη προσπάθησε να μπει ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος ο Thibault Benistant(3-3) αλλά ήταν αδύνατο να ακολουθήσει τον δυνατό τους ρυθμό. Κατέλαβε την τρίτη θέση του βάθρου μπροστά από τον τέταρτο Kevin Horgmo(5-4) που έδωσε πολλές μάχες για μια καλή θέση στην πρώτη εξάδα. Στην πέμπτη θέση ο Andrea Adamo(7-6) επικράτησε της ισοβαθμίας με τον έκτο τελικά Simon Langenfelder(6-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 29/5/2022 Arroyomolinos Ισπανία.


1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...