AMA MX 2022 – ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ HONDA ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ…ΜΕ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Το επετειακό πρωτάθλημα των 50 χρόνων ΑΜΑ Motocross ξεκίνησε στην Pala με την Honda και τους εργοστασιακούς αναβάτες τις να κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των δύο κατηγοριών, πάνω στο επετειακό μοντέλο των 50 χρόνων της σειρά CR. O Chase Sexton ήταν ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας ενώ ο περσινός πρωταθλητής των 250 Jett Lawrence ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα.

Οι C.Sexton#23 και K.Roczen#94 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της πρώτης θέσης στην μεγάλη κατηγορία.

Κατηγορία 450
Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με πολλές απουσίες στην μεγάλη κατηγορία με τους Dylan Ferrandis, Cooper Webb, Marvin Musquin, Adam Cianciarulo, Joey Savatgy, Malcolm Stewart και αρκετούς άλλους να μην ξεκινούν το πρωτάθλημα είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω ότι δεν είχαν την δέσμευση από τα συμβόλαια τους. Το κενό κλήθηκαν να αναπληρώσουν αναβάτες θρύλοι όπως ο Ryan Dyngey και ο Antonio Cairoli δίνοντας έναν ακόμα ρετρό τόνο στο εορταστικό πρωτάθλημα των 50 χρόνων αλλά και ο πρωταθλητής ΑΜΑ Supercross 250 Δύσης Christian Craig που ανέβηκε κατηγορία για το AMA Motocross. H ημέρα ήταν όμως όλη της Honda που την Παρασκευή παρουσίασε το νέο επετειακό της μοντέλο CRF450 2023 γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της σειράς CR, και συνέχισε την ημέρα του αγώνα βλέποντας τους δύο εργοστασιακούς της αναβάτες να παλεύουν και στα δύο σκέλη για την νίκη. Και στα δύο σκέλη ο Ken Roczen πήρε την πρωτοπορία του αγώνα όμως ο Chase Sexton (1-1) κατάφερε να τον περάσει και να ξεκινήσει την χρονιά με διπλή νίκη.

Retro look για τους αναβάτες της Honda σε ένδυση και μοτοσυκλέτες κάνοντας το 1-2 στην Pala.

Ο Roczen(2-2) προσπάθησε να αντιδράσει για να πάρει την νίκη με το bonus του δεύτερου σκέλους αλλά δεν τα κατάφερε τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Καλές εκκινήσεις αλλά και και εξαιρετικές μάχες πραγματοποίησε ο Chistian Craig(3-3), αντέχοντας στην πίεση του εκπληκτικού Jason Anderson στο πρώτο σκέλος και σπάζοντας την αντίσταση του εντυπωσιακού Ryan Dungey στο δεύτερο. Με αυτή του την επίδοση ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ξεκινώντας και αυτός εντυπωσιακά την σεζόν. Με το αργό ξεκίνημα σε κάθε σεζόν που μας έχει συνηθίσει ο Eli Tomac(7-4) τα τελευταία χρόνια, εξαίρεση δεν φαίνεται να αποτελεί και αυτό, όμως στο πρώτο σκέλος παρά την καλή του εκκίνηση άρχισε να πέφτει στην κατάταξη, κάτι που δείχνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση του αγώνα.

O R.Dungey έχει τρέλα με το fitness και παρά τα έξι χρόνια απουσίας από τους αγώνες, έδειξε ότι στα 33 του, είναι ακόμα σε καλή κατάσταση.

Με καλές εκκινήσεις και ανταγωνιστικό ρυθμό ο Ryan Dungey(5-5) έδειξε ότι ακόμα μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο παρά τα έξι χρόνια απουσίας του από τους αγώνες. Κατέλαβε την πέμπτη θέση δείχνοντας ότι μπορεί να απειλήσει ακόμα και το βάθρο. Ίσως ο πιο γρήγορος αναβάτης του αγώνα ήταν ο Jason Anderson(4-8). Με πολύ κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και ακόμα χειρότερη στο δεύτερο(πτώση στην πρώτη στροφή), κατάφερε να ανέβει θέσεις γράφοντας εκπληκτικούς χρόνους μέσα στην “κίνηση” για να καταλάβει τελικά την έκτη θέση.

H Pala ανήκει στον J.Lawrence…έκανε το τρία στα τρία!

Κατηγορία 250
O περσινός πρωταθλητής και αήττητος στην Pala Jett Lawrence(1-1), δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει την τρίτη του νίκη στην συγκεκριμένη πίστα κερδίζοντας σχεδόν, από την αρχή μέχρι και το τέλος και τα δύο σκέλη. Για την δεύτερη θέση ο αδερφός του Hunter(2-2) έπρεπε να δώσει σκληρές μάχες που κράτησαν ακόμα και μέχρι τον τελευταίο γύρο. Οι αδερφοί Lawrence κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορία για την Honda ακολουθώντας το επίτευγμα των αντίστοιχων εργοστασιακών αναβατών της κόκκινης εταιρείας στα 450. Μετά από σκληρές μάχες ο Jo Shimoda(4-3) κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση στο βάθρο, με τον RJ Hampshire(3-9) να ανακάμπτει από μια άσχημη πτώση για την τέταρτη θέση της ημέρας. Ο Michael Mosiman(9-4) έδειξε κατά διαστήματα ανταγωνιστικός καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ ο Austin Forkner(6-6) αντιμετωπίζοντας κακές εκκινήσεις συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 04/06/22 Hangtown CA.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...