MXGP 2022 – ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ…ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Μ.RENAUX ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ.VIALLE

Στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2022 που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, οι Γάλλοι αναβάτες είχαν την τιμητική τους. Με διπλές νίκες οι Maxime Renaux και Tom Vialle κατάφεραν να κερδίζουν σε MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα, προμοτάρωντας με τον καλύτερο τρόπο το GP της πατρίδας τους που ακολουθεί.

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο M.Reanux στην μεγάλη κατηγορία.

Κατηγορία MXGP
Ένα δύσκολο και απαιτητικό τερέν περίμενε τους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στην πίστα intu Xanadú – Arroyomolinos της Ισπανίας, με πολλά και μεγάλα λούκια, και αρκετή γλίτσα από την προσπάθεια των διοργανωτών να περιορίσουν την σκόνη. Όπως στις δύσκολες και παρόμοιες συνθήκες του Matterley Basin o Maxime Renaux(1-1) έπιασε δυνατή απόδοση και δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Αν και δεν είχε καλές εκκινήσεις ο Γάλλος κατάφερε να διαβάσει καλύτερα το τερέν και μετά τα λάθη του τοπικού Jorge Prado που οδήγησε και τα δύο σκέλη, κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και να κερδίσει σχετικά άνετα το Ισπανικό GP. Στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο ομόσταυλος του και νικητής του προκριματικού σκέλους Glenn Coldenhoff(5-2) που δεν είχε καλή εκκίνηση και ρυθμό στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο ένοιωθε πιο άνετα και επιτέθηκε ακόμα και για την πρώτη θέση. Με καλές εκκινήσεις και προσεκτική οδήγηση Brian Bogers(4-3) άφησε τον αγώνα να έρθει στα χέρια του και δικαιώθηκε με την τρίτη θέση στο βάθρο.

Ο Τ.Gajser έχασε βαθμούς και ακόμα ένα βάθρο αλλά παραμένει με μεγάλη διαφορά πρώτος στην βαθμολογία.

Ακόμα μια δύσκολη ημέρα για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Tim Gajser(2-6), δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Renaux στο πρώτο σκέλος και έμπλεξε ακόμα χειρότερα στο δεύτερο με κακή εκκίνηση. Πήρε την τέταρτη θέση χάνοντας για δεύτερη φορά φέτος, μια θέση στο βάθρο!

Ο J.Prado με το ισπανικό κοινό να τον επευφημεί.

Με όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του και το κοινό να τον επευφημεί σε κάθε του πέρασμα, ο τοπικός Jorge Prado(3-11) δεν μπόρεσε να κρατήσει την πρώτη θέση στο πρώτο σκέλος και είχε μια πτώση στο δεύτερο ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Η πέμπτη θέση στο GP της πατρίδας του δεν ήταν το σενάριο που φανταζόταν, κάτι που του στοίχισε και στην βαθμολογία, πέφτοντας από την δεύτερη θέση στην τέταρτη. Δυνατή εμφάνιση από τον “rookie” της κατηγορίας Mattia Guadagnini(8-5) κερδίζοντας με το σπαθί του την έκτη θέση του αγώνα.

Από -6 βαθμούς στους +10 για τον T.Vialle στο πρωτάθλημα της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Το δύσκολο τερέν ήταν καθοριστικός παράγοντας για να χάσει το προβάδισμα του στην βαθμολογία ο Jago Geerts, καθώς δύο άσχημες πτώσεις στα δύο σκέλη τον έβαλαν σε περιπέτειες. Αντίθετα ο Τom Vialle(1-1) μετά την νίκη του στο προκριματικό σκέλος είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και γρήγορα βρέθηκε πίσω από τον Geerts. Και στα δύο σκέλη όμως ο Βέλγος του έδωσε την πρωτοπορία με τις πτώσεις του, κάτι που ο Γάλλος εκτίμησε και τίμησε κερδίζοντας και τα δύο σκέλη. Η διπλή νίκη του Vialle τον έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην δεύτερη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Simon Langenfelder(2-3) κερδίζοντας πολλές μάχες ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο άτυχος αλλά πολύ μαχητικός Geerts(9-2). Τον καλύτερο του τερματισμό στην κατηγορία πέτυχε ο τέταρτος Liam Everts(6-4) καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει το πρώτο σκέλος. Πολύ καλή απόδοση και από τον Stephen Rubini(3-9) για την πέμπτη θέση της ημέρας, με τον Thibault Benistant(5-7) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 5/6/22 Ernee Γαλλία.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...