AMA MX 2022 – ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ E.TOMAC ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ HIGH POINT

O Eli Tomac έγινε ο τέταρτος διαφορετικό νικητής του φετινού AMA Motocross 2022 κερδίζοντας τον τέταρτο γύρο του High Point στην μεγάλη κατηγορία ενώ στα 250 ο Jett Lawrence επικράτησε της μονομαχίας με τον αδερφό του Hunter.

Ο Ε.Tomac έχει αρχίσει και γίνεται πιο επιθετικός στους τελευταίους αγώνες.

Κατηγορία 450
Η νίκη που περίμενε και θα ήθελε ο Eli Tomac στον προηγούμενο αγώνα της πατρίδας του Colorado δεν ήρθε, αλλά κατάφερε να κάνει “σεφτέ’ στο High Point για το φετινό πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής Supercross 2022 δεν είχε καλές εκκινήσεις και σταδιακά κατάφερε και στα δύο σκέλη να πλησιάσει την πρώτη τριάδα. Στο πρώτο σκέλος όταν έφτασε στην δεύτερη θέση δεν μπόρεσε να πιάσει τον Chase Sexton αλλά αντίθετα το κατάφερε στο δεύτερο, προσπερνώντας στους τελευταίους γύρους τον πρωτοπόρο Ken Roczen. Με τερματισμούς 2-1 ο Tomac κατάφερε να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη ακολουθώντας τους Sexton, Roczen και Jason Anderson που επικράτησαν στους προηγούμενους αγώνες. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sexton(1-2) πραγματοποίησε ακόμα μια δυνατή εμφάνιση, επικρατώντας άνετα στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο ανέκαμψε της κακής του εκκίνησης για να διεκδικήσει την νίκη. Δεν τα κατάφερε και πήρε την δεύτερη θέση μετά από ισοβαθμία με τον Tomac.

Σταθερά στο βάθρο ο πρωτοπόρος C.Sexton.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Jason Anderson(3-5) πέτυχε τον πρώτο χρόνο στα προκριματικά και βρέθηκε να διεκδικεί μέχρι και την νίκη πάρα τις πτώσεις του και στα δύο σκέλη. Ωστόσο έμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο σκέλος και συμπλήρωσε το βάθρο του High Point.

Την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος φαίνεται να πλήρωσε σε αυτόν τον αγώνα ο Ken Roczen(7-3). Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και παρά την καλή του εκκίνηση και πρωτοπορία στο δεύτερο σκέλος, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Ryan Dungey(6-4) που ανέκαμψε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε στον προηγούμενο αγώνα και πάλεψε ακόμα και για το πρώτο του φετινό βάθρο αλλά ο Roczen του πήρε την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο του αγώνα. Με καλές εκκινήσεις και μαχητικούς αγώνες ο Justin Barcia(4-7) πέτυχε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην έκτη θέση.

Κατηγορία 250
Σε μεγάλη μάχη των αδερφών Lawrence εξελίχθηκε αυτός ο αγώνας με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett να επικρατεί του αδερφού του Hunter. Στον πρώτο σκέλος ο Seth Hammaker πήρε την εκκίνηση αλλά τον πέρασε ο Michael Mosiman μέχρι το σημείο που έπεσε και τον πέρασαν οι αδερφοί Lawrence.

Τα 250 ήταν οικογενειακή υπόθεση.

Στο τέλος ο Hunter κατάφερε να περάσει και να πάρει την πρώτη θέση από τον Hammaker που τον πέρασε λίγο μετά και ο Jett. Στο δεύτερο σκέλος τα αδέρφια πέρασαν νωρίς τον Hammaker που οδήγησε ξανά τον αγώνα και επιδόθηκαν σε μια οικογενειακή μάχη για την πρώτη θέση με μια μικρή παρενόχληση από τον Justin Cooper. Μετά από αρκετές αλληλοπροσπεράσεις ο Jett(2-1) κατάφερε οριακά να κερδίσει το σκέλος που του έδινε και την νίκη στον αγώνα. Ο Hunter(1-2) πήρε την δεύτερη θέση ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο φίλος των δύο Αυστραλών ο Ιάπωνας Jo Shimoda(3-5) που εκμεταλλεύτηκε τόσο τα λάθη του τέταρτου Mosiman(5-4) όσο και του έκτου Hammaker(4-6) αλλά και την κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος του πέμπτου Cooper(8-3).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 2/7/22 Red Bud MI.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...