FIM HARD ENDURO 2022 – Ο “ΜΑΝΙ” ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ERZBERGRODEO

Ο Γερμανός Manuel Lettenbichler κέρδισε τον τρίτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM Hard Enduro, το Red Bull Erzbergrodeo. Σε μια σχεδόν τέλεια διαδρομή, το Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε μια σκληρή νίκη για να τερματίσει μπροστά από τον Mario Roman της Sherco Factory Racing στη δεύτερη θέση. Ο Trystan Hart του FMF KTM Factory Racing έγινε ο πρώτος Καναδός που ανέβηκε στο βάθρο στο Iron Giant της Αυστρίας. Οκτώ αναβάτες τερμάτισαν τον φετινό αγώνα στο Iron Giant.

Οκτώ αναβάτες έφτασαν φέτος στην κορυφή του Iron Giant.

Εκτός αγωνιστικής δράσης από το 2019, το θρυλικό Red Bull Erzbergrodeo επανήλθε στη ζωή για τον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro της FIM…και δεν απογοήτευσε! Σε κάτι που αποδείχτηκε επική η 26η έκδοση στο Iron Giant, ήταν ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing που οδήγησε των αγώνα των 500 συμμετοχών του τελικού της Κυριακής. H πρώτη νίκη για τον Γερμανό στο Iron Giant, σηματοδότησε επίσης το πρώτο δίδυμο πατέρα και γιου που κέρδισε τον αγώνα, με τον Mani να ακολουθεί τον πατέρα του Andrea που είχε κερδίσει το 2015.

Το νέο τμήμα του erbergrodeo το Udo’s Playground.

Στις 14.30 CET ξεκίνησε επιτέλους το πολυαναμενόμενο Red Bull Erzbergrodeo. Με όλους τους κορυφαίους διεκδικητές να έχουν προκριθεί στην πρώτη σειρά, η μάχη ήταν σε εξέλιξη για να βρεθεί ένας μπροστά. Διψασμένος για την πρωτοπορία, ο Lettenbichler το έκανε γρήγορα και ήταν μια θέση που δεν θα την άφηνε ποτέ.

Καθώς οι αγωνιζόμενοι πάλευαν τμήμα με τμήμα, ο Lettenbichler πρωτοστάτησε. Από νωρίς, ο Michael Walkner της GASGAS Factory Racing εντός έδρας ήταν πολύ πίσω στη δεύτερη θέση, με τον Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing, τον Teodor Kabakchiev (KTM) και τον Roman να διεκδικούν την δεύτερη θέση. Το δράμα χτύπησε τον ηγέτη του πρωταθλήματος Graham Jarvis (Husqvarna) από την αρχή καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα είχε ως αποτέλεσμα να χρειαζόταν πάνω από μία ώρα για να κάνει επισκευές πριν συνεχίσει. Καθώς ο αγώνας προχωρούσε, το νέο τμήμα του Udo’s Playground – ένας ανηφορικός βραχόκηπος – είδε το κορυφαίο γκρουπ των Lettenbichler, Walkner και Roman μαζί. Πέφτοντας στο περίφημο Carl’s Dinner, ο Lettenbichler είχε καταφέρει να επεκτείνει αυτό την διαφορά ενώ ο Roman ξεπέρασε τον Walkner που έχανε έδαφος για να περάσει στη δεύτερη θέση.

Με τα τελευταία τμήματα να έρχονται δύσκολα, ο αγώνας για τη νίκη κρεμόταν στην ισορροπία μεταξύ Mani και Μario. Μερικές φορές ήταν πολύ κοντά, αλλά ο Mani διατηρούσε πάντα το πάνω χέρι, πιέζοντας για να πάρει ένα αξέχαστο περιθώριο νίκης τριών λεπτών μετά από τρεις ώρες αγώνα.

Πίσω από τους δύο πρώτους, ο Trystan Hart έδειχνε απίστευτο ρυθμό μόλις στη δεύτερη φορά που αγωνιζόταν στο Iron Giant. Ο Καναδός βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα από νωρίς, πριν πέσει πίσω στην έβδομη θέση στο Udo’s Playground. Δίνοντάς τα όλα στο Carl’s Dinner, ο Hart έφτασε στην πρώτη πεντάδα πριν περάσει στην τρίτη θέση. Διαπραγματεύοντας τα τελευταία τμήματα του Dynamite και του Lazy Noon, ο Hart πέρασε τη γραμμή του τερματισμού για να γίνει ο πρώτος Καναδός που ανέβηκε στο βάθρο στο Red Bull Erzbergrodeo. Με το βάθρο να έχει ολοκληρωθεί, η μάχη για το υπόλοιπο της πρώτης πεντάδας δόθηκε μεταξύ Bolt και Gomez. Στην ευθεία Motorex, ο Gomez ήταν μπροστά, αλλά ο Bolt δεν τα παρατούσε. Προχωρώντας, βρήκε τον τρόπο να περάσει τέταρτος, με τον Alfredo να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Μετά από ένα απίστευτο ξεκίνημα, ένας εξαντλημένος Walkner έμεινε στην έκτη θέση και έγινε ο Αυστριακός με τον καλύτερο τερματισμό στις 26 εκδόσεις του Red Bull Erzbergrodeo. Ένας αγώνας πάνω-κάτω για τον Wade Young (Sherco) της Νότιας Αφρικής τον έφερε έβδομο.

Κάνοντας μια απίστευτη επίδοση και εξασφαλίζοντας τον πρώτο του τερματισμό στο Red Bull Erzbergrodeo, ο Matthew Green της Rigo Racing ήταν ο όγδοος και τελευταίος τερματίσαντας του φετινού αγώνα. Το αποτέλεσμα τον τοποθετεί ως τον κορυφαίο Junior του 2022 στο Red Bull Erzbergrodeo.

Για τους θαυμαστές του Jarvis, ο θρύλος του Hard Enduro έβαλε μια από τις ιστορικές επιστροφές της ημέρας. Αφού επέστρεψε ξανά στον αγώνα από τη γραμμή εκκίνησης μετά από μία ώρα, και τελευταίος από τους 500 διαγωνιζόμενους, ο Graham έτρεξε στο CP21 Carl’s Dinner για να πάρει μια καταπληκτική 18η θέση.

Mani Lettenbichler: «Αχ, είμαι σίγουρα εξαντλημένος. Έπρεπε να πιέσω τόσο σκληρά, αλλά είμαι εντελώς στα σύννεφα. Η νίκη σε αυτόν τον αγώνα ήταν πάντα στη λίστα. Πλησίασα μια-δυο φορές, αλλά τώρα τελείωσε, το πέτυχα! Ολόκληρος ο αγώνας ήταν τόσο αγχωτικός, ειδικά με τον Mario τόσο κοντά στο δεύτερο σκέλος. Ως πρώτος αναβάτης στην ευθεία Motorex δεν υπήρχε γραμμή και έπρεπε να μετακινήσω δέντρα. Απλώς έπρεπε να συνεχίσω να πιέζω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος όμως. Πάντα έλεγα ότι ήθελα άλλο ένα τρόπαιο στο σπίτι των Lettenbichler και τώρα το κατάφερα επιτέλους!».

Mario Roman: «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Είχαμε περπατήσει πολλά τμήματα, αλλά υπήρχαν πολλές εκπλήξεις να αντιμετωπίσουμε. Ήταν ίσως η πιο δύσκολη έκδοση που έχω κάνει ποτέ. Ο Mani και εγώ ήμασταν κοντά σε όλη τη διαδρομή και στο Dynamite ήταν σχεδόν 20 μέτρα, αλλά δεν μπορούσα να κλείσω τη διαφορά. Έκανε μια μεγάλη κούρσα. Έχασα και τον παππού μου τη Δευτέρα, οπότε θέλω να του αφιερώσω αυτό το αποτέλεσμα».

Trystan Hart: «Στο τμήμα πριν από το Carl’s Dinner έκανα ένα τεράστιο λάθος και έπεσα περίπου στην όγδοη θέση. Νόμιζα ότι οι ευκαιρίες μου είχαν τελειώσει. Όταν έφτασα στο Carl’s Dinner ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω εκεί αν ήθελα ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά αυτό μου πήρε πολλά και ήμουν εξαντλημένος βγαίνοντας από αυτό. Δεν ήμουν τρελά κουρασμένος, αλλά είχα κράμπες στα πόδια μου. Το να ανέβω στο βάθρο είναι ένα τεράστιο αποτέλεσμα για μένα. Ήθελα πολύ να βάλω τον Καναδά στον χάρτη για το Hard Enduro, οπότε ελπίζω να τα κατάφερα!».

Αποτελέσματα Red Bull Erzbergrodeo

1. Manuel Lettenbichler (KTM) 2:58:51
2. Mario Roman (Sherco) 3:02:17
3. Trystan Hart (KTM) 3:11:53
4. Billy Bolt (Husqvarna) 3:18:25
5. Alfredo Gomez (GASGAS) 3:20:30
6. Michael Walkner (GASGAS) 3:40:32
7. Wade Young (Sherco) 3:55:13
8. Matthew Green (KTM) 3:55:54

Βαθμολογία FIM Hard Enduro 2022 3/8

1. Billy Bolt (Husqvarna) 45
2. Mario Roman (Sherco) 43
3. Manuel Lettenbichler (KTM) 40
4. Graham Jarvis (Husqvarna) 37
5. Teodor Kabakchiev (KTM) 35
6. Alfredo Gomez (GASGAS) 33
7. Wade Young (Sherco) 32
8. Michael Walkner (GASGAS) 29
9. David Cyprian (KTM) 16
10. Matthew Green (KTM) 16

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro συνεχίζεται με τον τέταρτο γύρο στο Red Bull Abestone στην Ιταλίας στις 8-10 Ιουλίου.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...