AMA MX 2022 – ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.TOMAC…ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ Ο J.LAWRENCE ΣΤΟ SOUTHWICK!

O έκτος αγώνας του ΑΜΑ Motocross 2022 πέρναγε από του Southwick, την μοναδική αμμουδερή πίστα του πρωταθλήματος που δοκιμάζει κάθε χρόνο τις αντοχές των αναβατών. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Eli Tomac βρίσκεται στο στοιχείο του και για ακόμα μια φορά επικράτησε με διπλή νίκη στην μεγάλη κατηγορία. Στα 250 ο Jett Lawrence ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας και το κατάφερε με εντυπωσιακή διπλή νίκη.

O E.Tomac ήταν για ακόμα μια φορά άπιαστος στο Southwick.

Κατηγορία 450
Όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, είναι γνωστό ότι ο Eli Tomac διαπρέπει και στο AMA Motocross καμία πίστα δεν είναι δυσκολότερη από το Southwick. O Tomac(1-1) ήξερε ότι ήθελε να έχει απλά καθαρούς αγώνες, χωρίς πτώσεις και μπερδέματα ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δεν θα είχε και τις καλύτερες εκκινήσεις. Ξεκινώντας και στα δύο σκέλη μέσα στην πρώτη δεκάδα, έκανε τις κινήσεις του για να πλησιάσει την πρώτη τριάδα και μετά τα μισά του αγώνα, έκανε την επίθεση του για να πάρει την πρωτοπορία και στα δύο σκέλη. Από εκεί και μετά, δεν είχε αντίπαλο και έμειναν μόνο κάποιες φιλότιμες προσπάθειες στιγμιαίας αντίστασης από τον Chase Sexton και τον Aaron Plessinger χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκτυπο. Ο Tomac πήρε και τα δύο σκέλη σημειώνοντας την τρίτη του σερί φετινή νίκη(περισσότερες από κάθε άλλον φέτος) ενώ είναι αήττητος στα πέντε τελευταία σκέλη του πρωταθλήματος.

Για ένα βαθμό ο C.Sexton κατάφερε να κρατήσει τα κόκκινα φόντα στην μοτοσυκλέτα του.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sexton(2-2) δεν είχε και αυτός καλές εκκινήσεις και γενικότερα σταθερή απόδοση αλλά στο τέλος η αντοχή του στις δύσκολες συνθήκες, του έδωσε το πλεονέκτημα για να φύγει από το Southwick με δύο δεύτερες θέσεις, κρατώντας τα κόκκινα φόντα στην μοτοσυκλέτα του. Από εδώ και πέρα θα δούμε αν μπορεί να αντισταθεί στην επέλαση Tomac καθώς το πρωτάθλημα ξεπέρασε το πρώτο του μισό. Με σταθερούς τερματισμούς έξω από την πρώτη εξάδα από την αρχή της χρονιάς, ο Aaron Plessinger(7-3) ήταν ο τελευταίος αναβάτης που θα περίμενε η ΚΤΜ για να ανέβει στο πρώτο της βάθρο. Κι όμως ο Plessinger κρατήθηκε στην πρώτη δεκάδα στο πρώτο σκέλος και με εξαιρετική εκκίνηση στο δεύτερο, κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα, φέρνοντας το πρώτο φετινό βάθρο στους Αυστριακούς.

Σε ακόμα έναν αγώνα ο Ken Roczen(6-4) κατάφερε να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει τον αγώνα(και στα δύο σκέλη μάλιστα του Southwick) αλλά ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά. Έχασε το βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, όμως παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ανοιχτές ακόμα τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο. Με δύο εξαιρετικές εκκινήσεις ο Christian Craig(3-8) κατάφερε να οδηγήσει το πρώτο σκέλος όμως και αυτός υπέπεσε σε λάθη και δεν διαχειρίστηκε καλά τις δυνάμεις του τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της ημέρας. Από τον προηγούμενο αγώνα ο Max Anstie(5-5) επέστρεψε με νέα δορυφορική ομάδα στο πρωτάθλημα και δεν άργησε να δείξει ότι βρίσκεται φέτος σε καλή κατάσταση, με την έκτη θέση που πέτυχε στο Southwick.

Κατηγορία 250
Επιστρέφοντας από τον καταστροφικό προηγούμενο αγώνα του Red Bud o Jett Lawrence(1-1) ήταν αποφασισμένος να πάρει ξανά την πρωτοπορία της βαθμολογίας από τον αδερφό του Hunter. Στρίβοντας πρώτος και στις δύο εκκινήσεις του αγώνα, ο Jett δεν είχε αντίπαλο στην άμμο του Southwick, καταφέρνοντας να ελέγξει την πρωτοπορία του, παρά την πτώση του(στο πρώτο σκέλος) και τις επιθέσεις εξ αποστάσεως του Jo Shimoda στο πρώτο σκέλος και του Levi Kitchen στο δεύτερο. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τον Αυστραλό όταν ο αδερφός του είχε με την σειρά του καταστροφικό αγώνα με κακές εκκινήσεις και πτώσεις. Με την πέμπτη του φετινή νίκη, τα κόκκινα φόντα επέστρεψαν στην μοτοσυκλέτα του, απολαμβάνοντας ξανά διαφορά 15 βαθμών.

Δεύτερο φετινό βάθρο για τον J.Cooper.

O νικητής του προηγούμενου αγώνα Jo Shimoda(2-3) έδειξε στο Southwick ότι η νίκη του δεν ήταν τυχαία, ανακάμπτοντας από κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο μάλιστα προσπάθησε να απειλήσει τον JL για την πρώτη θέση αλλά όπως είπαμε και πιο πάνω ο Αυστραλός έλεγχε τον αγώνα. Ο Ιάπωνας κατέλαβε την δεύτερη θέση εντυπωσιάζοντας ξανά με την απόδοση του. Απαλλαγμένος από το άγχος και εμφανώς καλύτερα προπονημένος εμφανίστηκε ο περσινός διεκδικητής του πρωταθλήματος Justin Cooper(3-4). Με καλές εκκινήσεις και σταθερή απόδοση στις πρώτες θέσεις, κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο φετινό του βάθρο.

Δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη ο Levi Kitchen(8-2) διεκδίκησε μια θέση στο βάθρο όμως δεν τα κατάφερε τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα, μετά από καλή εκκίνηση ο “rookie”, κατάφερε να απειλήσει τον περσινό πρωταθλητή JL. To παράδοξο ήταν ότι ο “rookie” είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος από τον 18χρονο περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jett Lawrence! Μια ακόμα μαχητική εμφάνιση πραγματοποίησε ο RJ Hampshire(4-5) μετά από σχετικά μέτριες εκκινήσεις για να καταλάβει την πέμπτη θέση του αγώνα ενώ την έκτη θέση κατέλαβε ο ομόσταυλος του Stilez Robertson(7-7). O Hunter Lawrence(6-8) ερχόμενος στο Southwick ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας, δεν είχε καλές εκκινήσεις και στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί μπροστά, αντιμετώπισε λάθη και πτώσεις που τον άφησαν εκτός βάθρου, πέφτοντας από την κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 16/7/22 Spring Creek MN.

1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...