FIM HARD ENDURO 2022 – ΤΡΙΤΗ ΣΕΡΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ M.LETTENBICHLER ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ABESTONE

Ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing κέρδισε τον τέταρτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Hard Enduro 2022 στο Red Bull Abestone της Ιταλίας. Διεκδικώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, ο Lettenbichler επικράτησε του δεύτερου Billy Bolt της Husqvarna Factory Racing με τον Mario Roman της Sherco Factory Racing τρίτο.

Τρεις σερί! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκληρού Enduro FIM 2022 γίνεται όλο και καλύτερο για τον Manuel Lettenbichler με τον Γερμανό να κερδίζει στο Red Bull Abestone στην Ιταλία. Ερχόμενος από δυνατές νίκες στη Σερβία και την Αυστρία, ο αναβάτης της KTM διατήρησε αυτή τη δυναμική φτάνοντας για άλλη μια φορά στην κορυφή του βάθρου. Μετά τον προκριματικό JUST1 Straight Rhythm του Σαββάτου, ήταν ο Bolt που οδήγησε τον αγώνα για τον ΤΕΛΙΚΟ Α LIQUI MOLY, ξεκινώντας από τα 1953 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο Abetone. Ο Alfredo Gomez της AG Racing Team 89 ήταν επόμενος να φύγει από τη γραμμή εκκίνησης 30 δευτερόλεπτα αργότερα, με τον Lettenbichler τρίτο. Μεταξύ υψηλών θερμοκρασιών και μιας βάναυσης σκληρής διαδρομής, ο αγώνας των δύο γύρων θα αποδεικνυόταν δύσκολο έργο για όλους. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Bolt άνοιξε τον δρόμο, αλλά μετά από 45 λεπτά ο Lettenbichler είχε ήδη περάσει τον Gomez και πλησίαζε τον αναβάτη της Husqvarna. Παρά το ότι πίεζε σκληρά, ο Bolt δεν είχε απάντηση για τον Lettenbichler και στα μέσα του πρώτου γύρου, ο Γερμανός βγήκε μπροστά. Ελέγχοντας τον ρυθμό, ο Mani έφτιαχνε σταθερά ένα μαξιλάρι που θα λειτουργούσε προς όφελός του στον δεύτερο γύρο. Διαχειριζόμενος τον αγώνα θαυμάσια, ο Lettenbichler πίεσε στα τελικά στάδια για να διεκδικήσει τη νίκη για περισσότερα από οκτώ λεπτά.

Για τον Bolt, δεν θα τελείωνε τo Red Bull Abestone στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παρά μια δυνατή εμφάνιση το Σάββατο, κερδίζοντας τόσο τον πρωινό προκριματικό όσο και τον JUST1 Straight Rhythm, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον Lettenbichler στο LIQUI MOLY FINAL A. Ένας τραυματισμός στον καρπό δεν τον βοήθησε στις απότομες τεχνικές κατηφόρες και με τον Lettenbichler να αποδεικνύεται επίσης δυνατός, ο Bolt κατάφερε τελικά να πάρει τη δεύτερη θέση για να διατηρήσει ανέπαφο το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα. Πίσω από τους δύο πρώτους, ο αγώνας για το τελευταίο σκαλί του βάθρου ήταν συναρπαστικός. Ο Gomez ήταν τρίτος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά o Roman τον πλησίαζε δυνατά. Ο αναβάτης της Sherco περνούσε τους αναβάτες αριστερά, δεξιά και στο κέντρο καθώς ανέβαινε στον πίνακα κατάταξης. Τελειώνοντας τον πρώτο γύρο μέσα στην πρώτη πεντάδα, ήξερε ότι ένα αποτέλεσμα στο βάθρο ήταν στα χαρτιά. Αφήνοντας τα όλα στην πίστα, έπιασε και πέρασε τον Gomez για να κάνει τη δουλειά και να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Χωρίς απάντηση για τον συμπατριώτη του Ισπανό στον τελευταίο γύρο, ο Gomez είδε τις ελπίδες του για ένα βάθρο να χάνονται και έπρεπε να συμβιβαστεί με την τέταρτη θέση.

Ο Matthew Green της Rigo Racing είναι ένας αναβάτης που πηγαίνει ανεβαίνει δυνατά το 2022. Ο Νοτιοαφρικανός έχει κάνει δική του την κατηγορία Junior παραμένοντας αήττητος μέχρι στιγμής. Αλλά στο Red Bull Abestone ώθησε την απόδοση του ακόμα περισσότερο. Κατακτώντας την καλύτερη πέμπτη θέση στην καριέρα του, οδήγησε στην έκτη και έβδομη θέση ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα του Hard Enduro όπως ο Graham Jarvis (Husqvarna) και Michael Walkner (GASGAS).

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Hard Enduro συνεχίζεται με τον πέμπτο γύρο στο Red Bull Romaniacs στη Ρουμανία στις 26-30 Ιουλίου.

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...