Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ 2020-2021

Συνεχίζοντας από το Gala των πρωταθλητών που είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2019 και επιστρέφοντας από την περίοδο των περιορισμών Covid-19 των προηγούμενων ετών, η ΑΜΟΤΟΕ τίμησε τους πρωταθλητές της για την περίοδο 2020-2021 αλλά και ξεχωριστές ιστορικές προσωπικότητες της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, με μια λαμπερή εκδήλωση στην Παιανία Αττικής.

Η ΑΜΟΤΟΕ δεν ξέχασε τους πρωταθλητές τις περιόδου της πανδημίας και με την πρώτη ευκαιρία κατάφερε να διοργανώσει μια λαμπερή βραδιά στο εκπληκτικό χώρο εκδηλώσεων “ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ” της γνωστής οικογενείας αγωνιζομένων Φωτόπουλου στην Παιανία Αττικής. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές των δύο δύσκολων σεζόν της πανδημίας σε Ταχύτητα, Motocross, Enduro, Supermoto και Dragster ενώ βραβεύτηκαν και οι αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior στην Μεγαλόπολη όπως και ο Δημήτρης Κεραμιδάς για τις διεθνείς επιτυχίες του.

Ο νεότερος πολυπρωταθλητής Α.Ανδρέου με τον παλαιότερο πολυπρωταθλητή του motocross Τ.Μυρογιάννη “Νάμνα”.
Η Πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ Μ.Τσεσμελή με την Εθνική Ομάδα Junior MX85 της Μεγαλόπολης.

Διατηρώντας την αναγνώριση σε ιστορικά πρόσωπα της αγωνιστική μοτοσυκλέτας από το Gala του 2019, η Ομοσπονδία τίμησε τους Τάσο “Νάμνα” Μυρογιάννη για την προσφορά του στο ελληνικό motocross αλλά και τον Δημήτρη Χελιώτη από τον χώρο του enduro που συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις ενώ τιμήθηκε και ο Γιάννης Μπούστας της Ταχύτητας που όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Παράλληλα αναγνωρίστηκε η διαχρονική προσφορά της οικογένειας Φωτόπουλου, κάτοχος του μοναδικού ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα με τρεις γενιές αγωνιζομένων στον χώρο του motocross που συμμετείχαν πέρσι και οι τρεις(παππούς, γιος, εγγονός) στον ίδιο αγώνα!

Η φετινή χρονιά είναι το Ιωβηλαίο έτος των 50 χρόνων πρωταθλημάτων του Ελληνικού Motocross και δεν θα υπήρχε καλύτερη στιγμή να τιμηθεί ο “Θρύλος” του αθλήματος Τάσος “Νάμνα” Μυρογιάννης, ο άνθρωπος που από νωρίς έθεσε τις βάσεις του πρωταθλητισμού στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν στην εκδήλωση, απένειμαν τα έπαθλα στους διακριθέντες η πρωταθλήτρια του τριπλούν Όλγα Βασδέκη όπως και ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας αυτοκινήτου Δημήτρης Μιχελακάκης που βράβευσε από κοινού με την Πρόεδρο της ΑΜΟΤΟΕ και οικοδέσποινα της λαμπερής βραδιάς Μαρία Τσεσμελή τους “κοινούς” τους αθλητές στο Dragster. Την εκδήλωση χαιρέτισε με προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Το motocross μπορεί να μην αποτελεί παραδοσιακό άθλημα στην χώρα μας(και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός), αποτελεί όμως οικογενειακή παράδοση για τον Δημήτρη Φωτόπουλο με τρεις γενιές αγωνιζόμενων καθώς τα βήματα του ακολούθησαν γιος και εγγονός!

H δεύτερη διοργάνωση της “Βραδιάς των Πρωταθλητών” από την ΑΜΟΤΟΕ ξεπέρασε κατά πολύ τα στάνταρντ που καθιέρωσε η πρώτη και πιστεύουμε ότι παρά τα παράπονα για το κόστος συμμετοχής στους συνοδούς των διακριθέντων, η εκδήλωση τίμησε όπως αρμόζει τους πρωταθλητές. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό, είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές σημείωσαν τις όποιες παραλήψεις της φετινής εκδήλωσης, που όπως μας ανέφεραν προγραμματίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, και ελπίζουν σε ακόμα καλύτερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά. Συγχαρητήρια σε όλους και του χρόνου με υγεία!

Φωτογραφίες: Γιώργος Φιωτάκης(IGF Photos)

282 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΙΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ENDURO 2024 ΣΠΑΡΤΗ

Ο πρώτος διήμερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2024 ολοκληρώθηκε στην Σπάρτη με τον Παναγιώτη...