MXGP 2022 – ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ Ο J.SEEWER ΚEΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ 13Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Με την επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2022 σε Ευρωπαϊκό έδαφος o Jeremy Seewer έδειξε την προτίμηση του στις κλασικές MX πίστες κερδίζοντας μετά το Ernee και το Loket της Τσεχίας στην μεγάλη κατηγορία. Στην ΜΧ2 η πρωτοπορία της βαθμολογίας άλλαξε ξανά χέρια, με τον Jago Geerts να κερδίζει τον 13ο γύρο και να επιστρέφει στην κορυφή.

Οι Ελβετοί οπαδοί του J.Seewer, βοήθησαν τον συμπατριώτη τους να πάρει την νίκη δημιουργώντας εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Κατηγορία MXGP
Από τα προκριματικά του Σαββάτου ο Jeremy Seewer έδειξε ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση και ήταν έτοιμος να διεκδικήσει την νίκη. Στο πρώτο σκέλος πήρε την εκκίνηση αλλά ένα λάθος αμέσως μετά επέτρεψε στους Jorge Prado και Tim Gajser να τον περάσουν. Μεθοδικά και πιεστικά ο Ελβετός κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση την οποία κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος ακολούθησε τον ομόσταυλό του Maxime Renaux που πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα και χωρίς ποτέ να τον απειλήσει κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση κάνοντας το 1-2 στα αντίστοιχα σκέλη, κερδίζοντας έτσι το δεύτερο φετινό του GP. Η νίκη του τον έφερε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 125 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Gajser. Στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του ο Renaux(3-1) έδειξε εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Πάλεψε για την τρίτη θέση μετά την μέτρια εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος και στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση στο δεύτερο, κέρδισε χωρίς να απειληθεί, όπως είπαμε και πιο πάνω. Κατάφερε να καταλάβει την δεύτερη θέση, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Gajser(2-3) να ακολουθεί το δίδυμο της Yamaha στο βάθρο.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Glenn Coldenhoff(4-4) που πάλεψε και αυτός για μια θέση στο βάθρο ενώ ο Prado(5-5) δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις πέφτοντας στην πέμπτη θέση σε σκέλη και σύνολο. Την σκληρή μάχη της έκτης θέσης κέρδισε ο Calvin Vlaanderen(7-6) από τον έβδομο Mitchel Evans(5-7).

Με υπομονή και επιμονή ο J.Geerts απέφυγε τα λάθη και πήρε ξανά την πρωτοπορία στην βαθμολογία με νίκη στην Τσεχία.

Κατηγορία ΜΧ2
To γαϊτανάκι της πρωτοπορίας της βαθμολογίας συνεχίστηκε και στην Τσεχία με τον Jago Geerts(3-1) να επιστρέφει στην κορυφή της κατάταξης με την νίκη του στο Loket. Ο Βέλγος είχε έναν σταθερό αγώνα, ανέκαμψε γρήγορα από την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και κέρδισε την μάχη στο δεύτερο από τον μεγάλο φετινό του αντίπαλο Tom Vialle. O Γάλλος και πρωτοπόρος της βαθμολογίας αντιμετώπισε πρόβλημα μάλλον με την μοτοσυκλέτα του στο πρώτο σκέλος και μετά από κακή εκκίνηση δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από την δέκατη θέση. Ανέκαμψε στο δεύτερο τερματίζοντας πίσω από τον Geerts για την πέμπτη θέση της ημέρας όμως έχασε την πρωτοπορία στην βαθμολογία και τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση οχτώ βαθμούς πίσω.

Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω, έχει πάει η φετινή χρονιά για τον T.Vialle.

Ο πολύ ανεβασμένος στους τελευταίους αγώνες Thibault Benistant(1-4) κατάφερε μετά από καλή εκκίνηση να κερδίσει άνετα το πρώτο σκέλος, όμως στο δεύτερο έπρεπε να ανακάμψει από κακή εκκίνηση, γεγονός που πιθανότατα του στέρησε μια διαφαινόμενη νίκη. Τερμάτισε στην δεύτερη θέση μπροστά από τον Simon Langenfelder(2-3) που κινήθηκε και στα δύο σκέλη μέσα στην πρώτη τριάδα από την αρχή, για την τρίτη θέση στο GP. Δυνατές μάχες έδωσε ο Kevin Horgmo(4-5) για την τέταρτη θέση ενώ ο Kay De Wolf(6-7) κινήθηκε αθόρυβα στην έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 23/7/22 Lommel Βέλγιο.

1964 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ “BEHIND THE GATE”…ROCK ‘N’ RIOLA!

Το επεισόδιο No3 της σειράς "Behind the Gate" σας μεταφέρει βαθύτερα στη δράση από την...