MXGP 2022 – ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.BOGERS ΣΤΟΝ 140 ΓΥΡΟ TOY LOMMEL

Η βαθιά άμμος του Lommel και η καινούργια σχεδίαση δημιούργησαν απρόβλεπτες καταστάσεις δοκιμάζοντας τις αντοχές των αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2022. Ο Brian Bogers έκανε την καλύτερη διαχείριση του αγώνα και επιβραβεύτηκε με την πρώτη νίκη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία. Στην ΜΧ2 ο Jago Geerts κατάφερε δύσκολα να πάρει την νίκη μέσα στην πατρίδα του, ικανοποιώντας το βελγικό κοινό που κατέκλυσε για ακόμα μια φορά την πίστα.

Είχε βρεθεί και πάλι πολύ κοντά φέτος στην κατάκτηση της πρώτης του νίκης o ΒΒ, αλλά δεν υπάρχει καλύτερη νίκη από αυτή του Lommel, την φυσική έδρα πολλών εργοστασιακών ομάδων

Κατηγορία MXGP
Η νέα σχεδίαση της διάσημης αμμουδερής πίστας του Lommel φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό της και παρότι δεν ήταν όσο εντυπωσιακή όσο η προηγούμενη, ωστόσο δοκίμασε ακόμα περισσότερο τις αντοχές των παγκόσμιων αναβατών. Και τα δύο σκέλη οδήγησε μετά την εκκίνηση ο Jorge Prado όμως αντιμετώπιζε μια ίωση και σχετικά σύντομα άρχισε να χάνει έδαφος. Ο Brian Bogers ήταν αυτός που έδειξε διάθεση να οδηγήσει το πρώτο σκέλος καταφέρνοντας να κρατήσει την πρώτη θέση μακριά από μάχες και απειλές από τους υπόλοιπους. Στο δεύτερο όμως όλοι έπρεπε να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και ο Bogers έδειξε να είναι καλός και σε αυτό εκείνη την ημέρα. Με τον Glenn Coldenhoff να οδηγεί τον αγώνα και τους Romain Febvre και Calvin Vlaanderen να παλεύουν για μια θέση στην πρώτη τριάδα, η νίκη του σκέλους αλλά και του αγώνα φαινόταν ότι θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις οδηγούς. Όμως ο Bogers(1-3) περίμενε μέχρι και τους τελευταίους γύρους για να κάνει την επίθεση του, περνώντας σαν σταματημένους τους κουρασμένους του αντιπάλους, φτάνοντας μέχρι και την τρίτη θέση στον τελευταίο γύρο, αρπάζοντας την νίκη από τον Vlaanderen(2-2) που μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει ότι ήταν δυνατόν για να επικρατήσει στο GP.

BB Lommel King…!!!

Με αυτόν τον τρόπο ο Bogers κατέκτησε το πρώτο GP της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Vlaanderen τερμάτισε στην δεύτερη θέση και λίγο έλειψε να επαναλάβει την φετινή του επιτυχία στον άλλο αμμουδερό αγώνα του πρωταθλήματος στην Σαρδηνία. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Coldenhoff(4-1) που έδωσε πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος μετά την κακή του εκκίνηση ενώ είχε τον ρυθμό να διεκδικήσει την νίκη. Ο περσινός νικητής του αγώνα Febvre(3-4) πραγματοποίησε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην τέταρτη θέση, στην πιο δύσκολη πίστα του πρωταθλήματος ενώ θυμίζουμε ότι δεν έχει πολύ καιρό που επέστρεψε από τραυματισμό. Πολλές πτώσεις περιόρισαν στην πέμπτη θέση τον νικητή του προηγούμενου GP, Jeremy Seewer(6-5) που όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη, παραμένοντας έτσι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Έχοντας καταβάλει υπερπροσπάθεια κατά την επιστροφή του από τραυματισμό στον προηγούμενο αγώνα στο Loket, o περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 και “rookie” της MXGP κατηγορίας Maxime Renaux(5-6) τερμάτισε αξιοπρεπώς στην έκτη θέση του Lommel. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser(7-7) αν και είχε καλές εκκινήσεις δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην πρώτη εξάδα και στα δύο σκέλη αντιμετωπίζοντας όπως δήλωσε έντονο arm-pump.

O J.Geerts όχι μόνο πήρε την νίκη μέσα στο GP της πατρίδας του…εκτόξευσε παράλληλα και το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Κατηγορία MX2
Από το προκριματικό σκέλος του Σαββάτου ο Kay De Wolf έδειξε ότι ήταν ο άνθρωπός του αγώνα για την κατηγορία και θα έπαιζε τον ρόλο του μπαίνοντας ανάμεσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος Geerts και Tom Vialle. Ο Γάλλος όμως δεν ήταν σε καλή ημέρα και μετά την εγκατάλειψη μετά από πτώση και πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του στο προκριματικό σκέλος, δεν έδειχνε ανταγωνιστικός στα σκέλη της Κυριακής. Μετά από ασύλληπτες μάχες ο De Wolf κατέκτησε το πρώτο σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Geerts που δεν τα παράτησε ποτέ ενώ οι δύο αναβάτες βρέθηκαν ξανά μπροστά μετά τα μισά του δεύτερου σκέλους για να διεκδικήσουν την νίκη στο GP. Αυτή τη φορά η εμπειρία του Geerts(2-1) φάνηκε στο τέλος του αγώνα όπου έκανε καλύτερη διαχείριση δυνάμεων από τον De Wolf κερδίζοντας το σκέλος και το GP της πατρίδας του.

Εντυπωσίασε σε ακόμα έναν φετινό αγώνα ο K.De Wolf.

Ο De Wolf(1-2) κέρδισε τις εντυπώσεις με το μοναδικό του άνετο στιλ αλλά και την δεύτερη θέση της ημέρας, με τον Vialle(7-4) να ανεβαίνει ανέλπιστα στο βάθρο παρά την κακή του απόδοση και τις πτώσεις του, κάτι που οφείλεται κυρίως στον ανταγωνισμό για το βάθρο, που τα πήγε χειρότερα από τον Γάλλο. Ένας από αυτούς ήταν ο Simon Langenfelder(3-9) που είχε την τρίτη θέση στο τσεπάκι του, όμως δοκίμασε να απειλήσει τους δύο πρωτοπόρους για κάτι καλύτερο, ξοδεύοντας πολλές δυνάμεις, κάτι που το πλήρωσε με πτώσεις στο τέλος του αγώνα. Ο Γερμανός κατέλαβε την τέταρτη θέση με τον Roan Van de Moosdijk(6-5) να δείχνει ορεξάτος στο πρώτο του GP μετά τον τραυματισμό του καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση ενώ οδήγησε νωρίς τον αγώνα, στο πρώτο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Thibault Benistant(4-8) που είχε την ταχύτητα ακόμα και για το βάθρο αλλά η πτώση του στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους τον έριξε στην έκτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 7/8/22 Uddevalla Σουηδία.


1969 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΝΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ P.JONASS ΣΤΟ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΣΠΗΣ” ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η λάσπη πάντα εξομαλύνει τις διαφορές στο motocross και στον πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...