MXGP 2022 – ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ JERRY MAN!

Στο GP της πατρίδας του στο Lommel του Βελγίου επέλεξε ο Jeremy Van Horebeek να ανακοινώσει το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας στο οποίο μια ίωση αλλά και η συναισθηματική φόρτιση δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί.

Ο “Jerry Man” αποτέλεσε έναν από τους εμβληματικούς αναβάτες της γενιάς του, με σταθερή παρουσία στην πρώτη πεντάδα και ενίοτε πιο ψηλά στην κατάταξη των πρωταθλημάτων όπου αγωνίστηκε. Ο 33χρονος είχε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Motocross των Εθνών όπου κατάφερε να το κατακτήσει μια φορά με τα χρώματα του Βελγίου ενώ διακρίθηκε και για τον επαγγελματισμό του σαν επαγγελματίας αναβάτης καθώς δεν δέχτηκε ποτέ να αγωνιστεί για λίγα χρήματα. Πέρασε στην καριέρα του από πολλές ομάδες όπως τις Honda, ΚΤΜ, Kawasaki, Yamaha και ολοκλήρωσε την καριέρα του πάνω σε μια υβριδική Beta, στην προσπάθεια της ιταλικής εταιρείας να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική motocross μοτοσυκλέτα.

Ξεκινώντας την καριέρα του το 2006 με το πρώτο του GP στην ΜΧ2 στην πίστα Namur της πατρίδας του στο Βέλγιο, ο Jeremy Van Horebeek κατέκτησε συνολικά δύο GP ένα σε κάθε κατηγορία(MX2,MXGP) ανεβαίνοντας πολλές φορές στο βάθρο των δύο κατηγοριών. Συμμετείχε 10 φορές με την εθνική ομάδα του Βελγίου στο Motocross των Εθνών κατακτώντας τον θεσμό το 2013 ενώ συνολικά ανέβηκε έξι φορές στο βάθρο του MXoN.

Ο ίδιος δήλωσε: “Εδώ είναι σήμερα μια όμορφη μέρα, μου πήρε πολλή προσπάθεια για να γράψω αυτό, στο τέλος αυτής της σεζόν θα αποσυρθώ από το άθλημα που αγαπώ τόσο πολύ. Το έχω σκεφτεί πολύ καλά και είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχαιρετήσω 17 χρόνια παγκοσμίου πρωταθλήματος motocross! Ως παιδί ήταν ένα όνειρο να το πετύχω και παρόλο που δεν έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ, νομίζω ότι μπορώ να είμαι υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει. Το να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν πάντα το μεγάλο όνειρο και δυστυχώς δεν τα κατάφερα, αλλά με μια 3η θέση στην κατηγορία ΜΧ2 και μια 2η στην κατηγορία MXGP όλα αυτά τα όμορφα βάθρα κάθε φορά που μου επέτρεπαν να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Motocross των Εθνών, όλες οι όμορφες μάχες στην πίστα με τον καλύτερο αναβάτη στον κόσμο, να οδηγώ για όλες αυτές τις μεγάλες εργοστασιακές ομάδες και να δουλεύω με τόσους πολλούς σπουδαίους ανθρώπους είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν και κοιτάζω πίσω με το κεφάλι ψηλά, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ! Οι αγώνες είναι το μόνο πράγμα που ξέρω, κάθε μέρα η ζωή μου αφορούσε τους αγώνες αλλά μετά από αυτή τη σεζόν ήρθε η ώρα για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μαζί με τη γυναίκα μου και τους δύο υπέροχους γιους μου! Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους όσους με βοήθησαν να το πετύχω! Καταρχήν οι γονείς μου που έχουν θυσιάσει τα πάντα από την πρώτη μέρα, την ομάδα, τους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει και κυρίως εσάς τους θαυμαστές μου! Σας ευχαριστώ πολύ για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έχω λάβει τα τελευταία 17 χρόνια! Επίσης, ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους @sdm_corse_official και @betamotor1905 τα τελευταία δύο χρόνια!”

1967 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024 πραγματοποιήθηκε υπό βροχή στην Πορτογαλία όπου η...