FIM HARD ENDURO 2022 – O A.GOMEZ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ROMANIACS

Ο πέμπτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM Hard Enduro το Red Bull Romaniacs ξεκίνησε με θεαματικό τρόπο με τον Ισπανό Alfredo Gomez να διεκδικεί τη νίκη του προλόγου στη Ρουμανία. Ο Alfredo Gomez της AG Racing Team 89 ενθουσίασε τους χιλιάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στο Sibiu επικρατώντας του δεύτερου Taddy Blazusiak της GASGAS Factory Racing, και του τρίτου Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing. Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Billy Bolt λόγω τραυματισμού καθώς και ο Wade Young για τον ίδιο λόγο.

Ο πέμπτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIM Hard Enduro στο Red Bull Romaniacs μπήκε σε πλήρη ταχύτητα με τον περίφημο πρόλογο της πόλης. Διαγωνιζόμενοι από περισσότερα από 50 έθνη συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους σε ένα από την πιο απαιτητική ειδική διαδρομή στον κόσμο. Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στον τελικό της Gold class, καθώς διαμορφωνόταν ένας έντονος αγώνας 10 λεπτών. Ο Gomez κινήθηκε ταχύτερα, αλλά ο Blazusiak, ο Lettenbichler, ο Mario Roman της Sherco Factory Racing και ο Dominik Olszowy της TTR Racing ήταν όλοι στην πρώτη σειρά και πρόθυμοι να βγουν μπροστά.

Ο Lettenbichler βγήκε σύντομα μπροστά και πήρε ένα προβάδισμα νωρίς, με τους Gomez και Blazusiak να βρίσκονται σε καταδίωξη. Ένα λάθος στα ελαστικά από τον Lettenbichler είδε τους Gomez και Blazusiak να πιέζουν μπροστά, πριν ο Blazusiak προχωρήσει στη συνέχεια. Ο αναβάτης GASGAS άνοιξε την απόσταση, αλλά μπαίνοντας στα κλειστά κομμάτια ο Gomez βρισκόταν ξανά στον πίσω τροχό του. Με ένα γύρο για να να απομένει, όλα ήταν στο τραπέζι, και η μεγάλη κίνηση έμελλε να είναι καθοριστική. Με τον Taddy να πηγαίνει προς τη μία κατεύθυνση, ο Alfredo πήγε από την άλλη κάτι που τελικά του έδωσε το προβάδισμα και την νίκη. Ο Taddy έπρεπε να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση, ενώ ο Manuel ανασυγκροτήθηκε και κατάφερε να περάσει στο τέλος τον Mario και τον Olszowy.

Αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου, στο Red Bull Romaniacs σοβαρεύουν τα πράγματα με την πρώτη από τις τέσσερις Offroad Days στα Καρπάθια Όρη.

Alfredo Gomez (GASGAS): «Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ίσως ο καλύτερος πρόλογος. Ακριβώς η σωστή ένταση. Η μάχη ήταν καλή με τον Taddy και είχα καλό ρυθμό στα ελαστικά. Πήγε στον τελευταίο γύρο και με κάποιο τρόπο, τον στρίμωξα. Νιώθω καλά για την εβδομάδα που έρχεται. Απολαμβάνω πολύ την οδήγηση και αυτό χρειάζεται εδώ για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Taddy Blazusiak (GASGAS): «Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που αγωνίστηκα, αλλά ήταν διασκεδαστικό να επιστρέψω έτσι. Έκανα καλή αρχή και είδα μερικά σημεία όπου ήμουν πιο γρήγορος από τον Αlfredo και στη συνέχεια χρησιμοποίησα αυτά για να κάνω μια διαφορά στο πρώτο μισό του αγώνα. Χαλάρωσα λίγο με μερικά λάθη για να τελειώσω και ο Αlfredo είχε πάλι το δίκιο μου. Κατέβηκε στον τελευταίο γύρο. Έκανα λάθος επιλογή γραμμής και ο Αlfredo κέρδισε. Είμαι ενθουσιασμένος για την εβδομάδα που έρχεται, είναι ωραίο που επιστρέφω σε αγώνες. Θα είναι δύσκολο να επιστρέψω από τραυματισμό, αλλά θέλω να παραμείνω ήρεμος και να προσπαθήσω να παραμείνω με τον κορυφαίο γκρουπ όσο το δυνατόν περισσότερο».

Manuel Lettenbichler (KTM): «Ήταν φοβερό να έχω τον πρόλογο πίσω στο Red Bull Romaniacs, αλλά ήταν τόσο κουραστικό. Κάθε γύρος ήταν ένα δυνατό χτύπημα! Ξεκίνησα καλά, αλλά μετά κόντεψα να το χάσω στα λάστιχα και έπεσα πίσω. Πίεσα σκληρά για να επιστρέψω, παλεύοντας με τον M;ario. Ήταν διασκεδαστικό απόψε, αλλά ο πραγματικός αγώνας ξεκινά σίγουρα αύριο στα βουνά».

472 More posts in ENDURO category
Recommended for you
ENDUROGP 2024 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγώνας καρμπόν της προηγούμενης εβδομάδας ξεκίνησε νωρίς το πρωί κάτω από τον πορτογαλικό ήλιο για...