AMA MX/SX 2023 – H KAWASAKI ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Η Monster Energy® Kawasaki και το Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki είναι έτοιμη για μια ακόμη μια πλήρη χρονιά αγώνων παγκόσμιας κλάσης το 2023. Στις αγωνιστικές ομάδες της Kawasaki θα ανταγωνιστούν τα κορυφαία ταλέντα supercross και motocross από όλο τον κόσμο καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν για το πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross 2023, το Πρωτάθλημα AMA Pro Motocross και το πρωτοποριακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross της νέας σεζόν.

Η Monster Energy Kawasaki θα συνεχίσει τα δύο φαβορί για τίτλους, απόφοιτοι του Kawasaki Team Green™ και του δευτεραθλητή του 2020 Pro Motocross Adam Cianciarulo, ο οποίος θα αγωνιστεί για τέταρτη χρονιά με το KX™450SR μαζί με τον δεύτερο του 2022 AMA Supercross Jason Anderson μετά από μια εξαιρετική σεζόν το 2022. Στην κατηγορία των 250, η Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki θα συνεχίσει επίσης με το ρόστερ των αποδεδειγμένων νικητών αγώνων με τους Jo Shimoda, Austin Forkner, Cameron McAdoo και Seth Hammaker με την προσθήκη του εννέα φορές Ερασιτέχνη Εθνικού Πρωταθλητή AMA Jett Reynolds και του αναβάτη της Team Green, Ryder DiFrancesco για την πρώτη του επαγγελματική χρονιά.

«Είμαστε σίγουροι για το ρόστερ της ομάδας μας για το 2023», δήλωσε ο Senior Manager της Kawasaki Racing, Dan Fahie. «Η επιτυχία που μοιραστήκαμε με τον Jason τόσο στο supercross όσο και στο motocross είναι πολλά υποσχόμενη καθώς προσβλέπουμε στο επερχόμενο ενιαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross. Είμαστε επίσης πολύ αισιόδοξοι για την επιστροφή του Adam,, καθώς έχει αποδειχτεί ότι είναι κορυφαίος αναβάτης της κορυφαίας κατηγορίας. Είμαστε σε μια εξαιρετική θέση με την ανάπτυξη του KX450SR μας και προσβλέπουμε στη συνεχή επιτυχία μέσω αυτής της επόμενης εξέλιξης του επαγγελματικού motocross.»

Ο Jason Anderson και το KX450SR του αποδείχθηκαν νικηφόρο ζευγάρι στο πρωτάθλημα Monster Energy Supercross 2022, κερδίζοντας επτά νίκες στο Monster Energy Supercross Main Event οδηγώντας 135 γύρους στα Main Events, σχεδόν διπλάσιους γύρους από τον πλησιέστερο αντίπαλό του. Ο Anderson έφερε την επιτυχία του στο Πρωτάθλημα Pro Motocross όπου κέρδισε την πρώτη του νίκη στη συνολική κατηγορία των 450 στον 2ο γύρο και επιβεβαιώθηκε ως βασικός διεκδικητής του βάθρου. Κοιτάζοντας το Monster Energy Supercross Championship, το Pro Motocross Championship και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross του 2023, ο Anderson στοχεύει να συνεχίσει τον αγώνα του για την υπεροχή της κορυφαίας κατηγορίας.

«Η πρώτη μου χρονιά που αγωνίζομαι με το KX450SR με την ομάδα Monster Energy Kawasaki ήταν καταπληκτική», είπε ο Anderson . «Έχω κερδίσει περισσότερους αγώνες αυτή τη σεζόν από οποιονδήποτε άλλο στην καριέρα μου, οπότε είναι σαφές ότι το πρόγραμμα και το ομαδικό περιβάλλον που έχουμε λειτουργούν καλά. Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν περισσότερα από ποτέ, επομένως είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε άλλη μια ισχυρή επίθεση για το πρωτάθλημα».

Ο Adam Cianciarulo θα παραταχθεί με την Monster Energy Kawasaki το 2023 για να συνεχίσει την περίφημη 18χρονη συνεργασία του με την Kawasaki καθώς εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο των αγώνων στα 450. Ο αναβάτης No.9 KX450SR αποφοίτησε μέσω του προγράμματος Monster Energy Kawasaki Team Green στο δρόμο του για το Πρωτάθλημα AMA Pro Motocross 250 2019, στέφθηκε Πρωταθλητής Monster Energy Cup 2019, εξασφάλισε διακρίσεις για το 2020 Pro Motocross και έχει συνολικά κερδίζει ως επαγγελματίας 21 νίκες. Ο Cianciarulo είναι έτοιμος να επωφεληθεί από μια πλήρη εκτός σεζόν προετοιμασίας με την ομάδα, ενόψει των προσπαθειών του στο Πρωτάθλημα του 2023.

«Είμαι πρόθυμος να επιστρέψω στους αγώνες στο κορυφαίο επίπεδο και φέτος», είπε ο Cianciarulo. «Με μια πλήρη περίοδο ανάρρωσης πίσω μου, βρίσκομαι σε ένα εξαιρετικό μέρος σωματικά και ψυχικά για να υπερέχω όταν πηγαίνουμε σε αγώνες. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με το τι έρχεται με τις νέες εξελίξεις στο άθλημά μας και κάνω ό,τι μπορώ, μαζί με όλη την ομάδα της Monster Energy Kawasaki, για να είμαι ο καλύτερος όταν έρθει η ώρα να πέσει η μπάρα».

Ενισχυμένη από μια αξιοσημείωτη 30ετή επαγγελματική επιτυχία στους αγώνες, η ομάδα αγώνων Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross AMA 2023 με μια γνώριμη σύνθεση. Ο οικοδεσπότης ενός απαράμιλλου συνδυασμού 291 νικών supercross και motocross και 31 συνολικά πρωταθλημάτων, το Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki είναι εξοπλισμένο για συνεχή επιτυχία με τους Shimoda, Forkner, McAdoo, Hammaker, Reynolds και DiFrancesco.

«Φέρνουμε πίσω ένα δοκιμασμένο γκρουπ για την αγωνιστική σεζόν του 2023», δήλωσε ο Mitch Payton. «Ο Jo έχει προχωρήσει καλά φέτος για να κερδίσει την πρώτη του συνολική νίκη στο Pro Motocross και αναμένουμε από αυτόν να συνεχίσει να αγωνίζεται μπροστά. Ο Cameron και ο Austin είχαν μια καλή αρχή στο Monster Energy Supercross Championship πέρυσι και σίγουρα θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την ίδια επιτυχία σε αγώνες. Ο Seth έδειξε επίσης ότι μπορεί να αγωνιστεί στο μπροστινό μέρος της κατηγορίας και κερδίζει μεγάλη εμπειρία φέτος, οπότε αναμένουμε πιο δυνατές επιδόσεις από αυτόν. Ο Jett δούλεψε σκληρά με όλη την ομάδα για να προετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν και ο Ryder έδειξε πολλές υποσχέσεις στους επιλεγμένους αγώνες του Pro Motocross που αγωνίστηκε, οπότε ανυπομονούμε να βοηθήσουμε και τους δύο να προχωρήσουν το επόμενο έτος.»

Στα πρώτα δύο χρόνια του με την ομάδα, ο Jo Shimoda έτρεξε το KX™250 του μακριά από τον ανταγωνισμό για να χαράξει το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας ως ο πρώτος γεννημένος στην Ιαπωνία νικητής στο Monster Energy Supercross και στο AMA Pro Motocross. Με αυξανόμενη συχνότητα στις νίκες, και τη φήμη για σταθερούς τερματισμούς, ο Shimoda έχει την ικανότητα να είναι υποψήφιος για το πρωτάθλημα στην αγωνιστική περίοδο του 2023.

Μπαίνοντας στην όγδοη χρονιά του με το Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki, οι 13 νίκες του Austin Forkner τον σηματοδοτούν ως το φαβορί για τον τίτλο για το 2023. Ο βετεράνος της Class 250 είναι έτοιμος να φέρει το πρώτο του επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ο Cameron McAdoo κέρδισε τη δεύτερη νίκη του στο Monster Energy Supercross το 2022 μέσα σε ένα σερί πέντε διαδοχικών τερματισμών στο βάθρο. Ο ιθαγενής της Αϊόβα στοχεύει να βασιστεί στην επιτυχία του με μια πλήρη εκστρατεία πρωταθλήματος τη χρονιά που έρχεται.

Παραμένοντας για τρίτη χρονιά στις επαγγελματικές τάξεις, η νίκη του Seth Hammaker στο Supercross Main Event και οι πέντε τερματισμοί στο βάθρο απέδειξαν την ετοιμότητά του να πολεμήσει στο μπροστινό μέρος της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ένας ερασιτέχνης που ξεχωρίζει και πρόσφατα απόφοιτος της Team Green, ο Jett Reynolds πρόκειται να συνεχίσει την ανάπτυξή του με την ομάδα Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki μέχρι το 2023.

Μετά από ένα επιτυχημένο ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα Pro Motocross 2022, ο Ryder DiFrancesco θα προσπαθήσει να ενταχθεί στην ομάδα Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki για το Πρωτάθλημα AMA Pro Motocross το 2023.

1966 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα των προκριματικών του πέμπτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος...