MXGP 2022 – ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ DUCATI ΤΟ 2024;

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP μπορεί να δει δύο νέους κατασκευαστές να εντάσσονται στην Επίσημη Λίστα Ομάδων για τη σεζόν 2024 με την εμβληματική ιταλική μάρκα Ducati να ελπίζει να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με το βρετανικό εργοστάσιο Triumph. Καμία από τις δύο δεν έχει συμμετάσχει σε Grand Prix στη σύγχρονη εποχή.

Η Ducati κυκλοφόρησε τη νέα της μοτοσικλέτα εκτός δρόμου DesertX φέτος, και εργάζεται σε έναν κινητήρα 450 κυβικών για ένα motocross project με στόχο να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο μέχρι το τέλος του 2022. Έχουν ήδη βάλει τους ανθρώπους τους στα paddock του Grand Prix για μια πιθανή αγωνιστική συμμαχία και έχουν συμβουλεύσει τους τεχνικούς προμηθευτές τους, να παρέχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για μια πλήρη ανταγωνιστική πρόκληση.

Η φιλοδοξία της Ducati για το MXGP βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαμόρφωσης και η οργάνωση της αγωνιστικής της δομής και απέχει πολύ από το να έχει διευθετηθεί, Είτε θα είναι μια εσωτερική εργοστασιακή ομάδα, είτε μια συνεργασία με μια υπάρχουσα ομάδα MXGP (σύμφωνα με τον τρόπο δραστηριοποιείτε η προσπάθειά τους στο WorldSBK) με την υλική και τεχνική υποστήριξη να μην είναι ακόμη γνωστή.

Η Triumph φημολογείται ότι έχει προχωρήσει περαιτέρω με το πρόγραμμα MXGP και AMA SX/MX και δοκιμάζει αγωνιστικά μηχανήματα, αν και δεν αναμένεται να έχει επίσημη παρουσία σε σειρές της FIM ή AMA μέχρι το 2024 ή μέχρι το τέλος του διεθνούς ημερολογίου του 2023.

1972 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ 6ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί τα στιγμιότυπα του έκτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2024...