MXGP 2022 – ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ J.SEEWER…ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΣΕΡΙ Ο J.GEERTS ΣΤΟΝ 15Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2022 συνεχίστηκε στην πίστα της Uddevalla της Σουηδίας για τον 15ο του γύρο όπου ο Jeremy Seewer κατάφερε να κερδίσει το τρίτο του φετινό αγώνα και να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στην ΜΧ2 μετά από σκληρή μάχη ο Jago Geerts κατάφερε να συνεχίσει τον νικηφόρο σερί του για τρίτο συνεχώμενο αγώνα.

Με τον T.Gajser μάλλον αδιάφορο για νίκες λόγω της μεγάλης του βαθμολογικής διαφοράς, ο J.Seewer μαζεύει νίκες και ψαλιδίζει την απόσταση του από την κορυφή.

Κατηγορία MXGP
O αγώνας της Σουηδίας ήταν ο αγώνας της Yamaha όπου στην μεγάλη κατηγορία είδε τους τρεις αναβάτες τις να τερματίζουν στις τρεις πρώτες θέσεις του πρώτου σκέλους ενώ κατέκτησε τον αγώνα και είχε και μια δεύτερη παρουσία στο βάθρο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο σκέλος ο Maxime Renaux πήρε την εκκίνηση και στην δύσκολη πίστα για προσπέραση της Uddevalla, κατάφερε να κρατήσει πίσω του μέχρι και τον τερματισμό τον Jeremy Seewer που τον απειλούσε. Renaux, Seewer και Glenn Coldenhoff τερμάτισαν με αυτή την σειρά βάζοντας και οι τρεις υποψηφιότητα για την νίκη στο GP. Στο δεύτερο σκέλος ήταν ο Seewer αυτός που κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία νωρίς και να οδηγήσει στον αγώνα ενώ ο Renaux είχε μια άσχημη πτώση με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Πίσω από τον Seewer o πρωτοπόρος της βαθμολογίας Tim Gajser κατάφερε να πλασαριστεί νωρίς στην δεύτερη θέση ενώ τις μάχες της τρίτης θέσης κέρδισε ο Romain Febvre.

O T.Gajser αφήνει του Ελβετούς οπαδούς να χαρούν γνωρίζοντας ότι μετά το πέρας του επόμενου GP στην Φινλανδία, μπορεί να είναι πρωταθλητής.

Με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος ο Seewer(2-1) κατέκτησε το τρίτο του φετινό GP, με τον Gajser(4-2) να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση ενώ ο Coldenhoff(3-4) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών. Οι μέτριες εκκινήσεις του Febvre(6-3) τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση σε μια πίστα όπου η εκκίνηση ήταν σημαντική, γεγονός που επηρέασε και τον εκκινησάκια Jorge Prado(5-6) που δεν κατάφερε και αυτός να ξεκινήσει καλά, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση του αγώνα. Ο νικητής του προκριματικού σκέλους Mitchel Evans(10-5) στάθηκε άτυχος σε μια πίστα που όπως φαίνεται του ταίριαζε. Μια πτώση στην αρχή του πρώτου σκέλους τον έφερε να ξεκινάει από τελευταίος ενώ στο δεύτερο ήταν εμφανώς καταβεβλημένος από την προσπάθεια του πρώτου, και παρά την καλή του εκκίνηση δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Τερμάτισε το GP στην πρώτη εξάδα.

Τρίτη σερί νίκη για τον J.Geerts…πάει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην προσπάθεια του να ανακόψει την φόρα που έχει πάρει στους τελευταίους αγώνες ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jago Geerts, ο Tom Vialle επιτέθηκε για την νίκη στον αγώνα και κατάφερε να ξεκινήσει καλά κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος. Όμως στο δεύτερο ο Βέλγος απάντησε και με αποφασιστική οδήγηση κατάφερε να περάσει τον Simon Langenfelder για την πρωτοπορία του αγώνα, αντέχοντας στις αντεπιθέσεις του Γάλλου μέχρι και τον τερματισμό. Αν και ο Geerts(2-1) δεν κατάφερε να αυξήσει το βαθμολογικό του προβάδισμα καθώς ισοβάθμησε με τον Vialle στον αγώνα, πήρε όμως την τρίτη του σερί νίκη δείχνοντας δυνατός στην τελευταία περίοδο του πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Vialle που οδήγησε πραγματικά εντυπωσιακά και στα δύο σκέλη αλλά δεν κατάφερε να μαζέψει την βαθμολογική του απόσταση από τον Geerts που παρέμεινε στους 23 βαθμούς. Του μένουν ακόμα έξι σκέλη για να το πετύχει που είναι αρκετά αν αναλογιστούμε την αστάθεια που έχουν δείξει οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος την φετινή σεζόν. Η ανεβασμένη απόδοση του Langenfelder(4-3) στους τελευταίους αγώνες, του έχουν δώσει άνετα την τρίτη θέση στην βαθμολογία και είναι φανερό ότι ο Γερμανός θέλει να μπει ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος για να τελειώσει δυνατά την χρονιά. Το προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος, όμως έπρεπε να κάνει στην άκρη γιατί δεν είχε την ταχύτητα να κρατηθεί μπροστά…υπήρχαν και εντολές από την ομάδα του(“ακολούθησε τον Vialle” έγραφε η ταμπέλα του όταν ο Γάλλος ήταν στον τροχό του). Ο Γερμανός τερμάτισε στην τρίτη θέση του βάθρου παρά την απειλή του Kevin Horgmo(3-4) που έκανε τα πάντα για μια θέση στο βάθρο παρά την πτώση του στο δεύτερο σκέλος. Ο Νορβηγός τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον ομόσταυλο του Mikkel Haarup(5-8) να τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση. Οι κακές εκκινήσεις του Kay De Wolf(7-7) δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την έκτη θέση της ημέρας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 14/8/22 Hyvinkää Φινλανδία.

1977 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗΣ Ο T.GAJSER…ΣΤΟΝ 7Ο ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ!

Το γαλλικό κοινό περίμενε με αδημονία τον αγώνα του St. d'Angely για τον έβδομο γύρο...