ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥ H.DEEGAN ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ LORETTA LYNN’S 2022

Όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο στο ράντζο της Loretta Lynn’s πραγματοποιούνται οι τελικοί αγώνες των ερασιτεχνών της Αμερικής όπου βγαίνουν τα νέα μεγάλα αστέρια του motocross αθλήματος. Ένα από αυτά είναι και ο 16χρονος Haiden Deegan γιoς του γνωστού “Στρατηγού” της freestyle ομάδας Metal Mulisha Brian Deegan. Στους φετινούς αγώνες όμως συνέβη ένα περίεργο γεγονός αφήνοντας υποψίες ότι η μοτοσυκλέτα του Hayden δεν ήταν σύννομη με τους κανονισμούς.

O H.Deegan αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες στα φετινά Loretta Lynn’s στην 250B και Schoolboy 2 όπου ήταν το φαβορί και για τις δύο κατηγορίες καταφέρνοντας να κερδίσει την δεύτερη ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις στην πρώτη. Πριν όμως ολοκληρωθούν τα σκέλη των δύο κατηγοριών ένας αντίπαλος του ο Brennen Schofield, χρησιμοποίησε ένα κανονισμό της ΑΜΑ που έχει φτιαχτεί για να αποτρέπει τις εργοστασιακές ομάδες να παρέχουν factory ανταλλακτικά στις μοτοσυκλέτες των ερασιτεχνών όπως επίσης και οι ερασιτέχνες να μην ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στις μοτοσυκλέτες τους, κάνοντας τους αγώνες πιο δίκαιους όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι και τις μοτοσυκλέτες.

Ο κανονισμός λοιπόν επιτρέπει σε όποιον αγωνιζόμενο το επιθυμεί να αγοράσει την μοτοσυκλέτα του αντιπάλου του προσφέροντας δύο φορές την αγοραστική αξία της μοτοσυκλέτας. Μια factory μοτοσυκλέτα κοστίζει άνετα τρεις και τέσσερις φορές την αγοραστική αξία ενός motocross μοντέλου οπότε με τον φόβο του κανονισμού δεν συμφέρει τα εργοστάσια να παρέχουν στους ερασιτέχνες αναβάτες τους τέτοιες μοτοσυκλέτες, που μάλιστα θα μπορούν να δώσουν στον οποιοδήποτε τα εργοστασιακά τους μυστικά και παρεμβάσεις στις μοτοσυκλέτες τους. Αν τώρα αρνηθεί να πουλήσει την μοτοσυκλέτα του ο αναβάτης, φυσικά του αφαιρούνται οι τίτλοι που κατέκτησε στην συγκεκριμένη διοργάνωση και επιπλέον του επιφέρεται αποκλεισμός από τον αγώνα για ένα χρόνο ή και παραπάνω ανάλογα με την περίπτωση.

O H.Deegan όπως είναι γνωστό αγωνίζεται με την Star Yamaha που είναι η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στην Αμερική κάτι που έβαλε σίγουρα σε υποψίες τον Schofield με αποτέλεσμα να ζητήσει να αγοράσει την μοτοσυκλέτα του Deegan. Επειδή απέμενε ένα σκέλος ακόμα για τον Deegan την επόμενη ημέρα, η ΑΜΑ πήρε την μοτοσυκλέτα και την κλείδωσε σε μια αποθήκη και θα την επέστρεφε στην ομάδα δυο ώρες πριν την εκκίνηση του σκέλους. Σε αυτό το διάστημα των δύο ωρών, ότι έβγαινε ή έμπαινε πάνω στην μοτοσυκλέτα αυτόματα θα πήγαινε στον Schofield στο τέλος του σκέλους.

Οι Deegan’s και προφανώς η Star Yamaha ήταν ενοχλημένοι από αυτό το γεγονός καθώς ο πιτσιρικάς Hayden απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα στην Αμερική(η εμπορική του αξία ξεπερνά το 1.5 εκατομμύρια δολάρια) και δικαίως θεωρείται ένα από τα μεγάλα νέα ταλέντα του αθλήματος. Οι πληροφορίες λένε ότι Star και Deegans έκαναν ότι είναι δυνατόν κατά την διάρκεια της νύχτας για να πιέσουν τον Schofield να αποσύρει το αίτημα του και τα κατάφεραν καθώς ο Schofield την επόμενη ημέρα απέσυρε το δικαίωμα του να αγοράσει την μοτοσυκλέτα.

Πριν τον τελευταίο αγώνα, η Star Yamaha άλλαξε τον κινητήρα με έναν στοκ στην μοτοσυκλέτα του Haiden με την οποία ο πιτσιρικάς κατάφερε να κερδίσει άνετα το τελευταίο του σκέλος στο ράντζο, κατακτώντας τον τίτλο στην Schoolboy 2. Στο παρελθόν, η χρήση του κανονισμού έχει επαναληφθεί κατά την περίοδο της κυριαρχίας του Mike Alessi στους ερασιτεχνικούς αγώνες.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...